Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady dětských/rodinných filmů na nedělní dopoledne/odpoledne, kdy si chcete zpříjemnit čas nějakým hořko sladkým příběhem, který je protkán strastmi hlavních hrdinů, ale který nakonec vyvrcholí v očekávaný happyend. Kurt Russell si pro změnu zkouší dramatickou roli otce malé Cale, která se zamiluje do zchromlého koně. Určitě snímku přidává fakt, že je film podle skutečných událostí, tedy můžete v závěru klidně pustit stavidla a vybulet se jako malé dítě, protože tento není výplodem choromyslných scénáristů. Vhodný pro malé slečny, které tíhnou k osedlaným snům a maminky, které potřebují ono dítko zabavit a k tomu jako bonus příjemnou kulisu k žehlení. Mužům spíše nedoporučuji. 50% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Naprosto naivní dívčí drama. Už jen začátek filmu a slova Kurta Russella typu "jsou to lidi a mají jména!".. což byla reakce na Větu Davida Morse "Odvezte si ty Mexičany". Nejsou to pochopitelně přesné citace, ale někdy jsem jako divák až styděla jak strašně moc sladké, růžové a cukrové to je. Brrr.. potřebuji si dát něco pořádného. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Hrají nám tu na city, přesně jak se má a jak jsem čekala. Ale když Dakota je tu ještě malá a je to o koníčkovi...no, film si najde svoji cílovou skupinu (malé děti) a pro tu byl také natočen. Možná dojme některé dospěláky, jiné - ty seriózní a skeptické - možná bude prudit. Ostatně, stačí se podívat na poster a vše je jasné. ()

AndysekAndys 

všechny recenze uživatele

Vymyšlený příběh z dostihového prostředí, na který se ráda podívám. Pletou do něj sice skutečné závody Breeder´s cup, ale budiž, pro laika přehlédnutelné, mě jako experta to trochu ruší, stejně jako si nejsem jista, zda je možné vlastnit dostihového koně malou holčičkou, proto nedám plný počet, ale 4* ano za skvělé obsazení, super dialogy a Freddyho Rodrígueze , který jako žokej vypadal neodolatelně. :-) ()

Helmík27 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, kde sice od začátku víme, jak to dopadne, ale stejně se vydržíme dívat se zatajeným dechem až do konce. Dobrá atmosféra i herecké výkony, především parádní Kurt. Jediné co mi velice vadilo (čistě subjektivní názor) byla Dakota F. Ta holka je mi od chvilky, co jsem viděl War of the Worlds, neskutečným způsobem nesympatická a film dost staví na vidění světa z perspektivy její postavy (což je další věc, kterou bych Dreamerovi trochu vytknul). Budu asi tajně doufat, že už jí tolik neuvidíme (šance rovná nule) nebo že z toho vyroste (což už se částečně děje). 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Scenár bol predložený Paramount Pictures aj Warner Bros. Obe štúdiá odmietli. (Tolf)
  • Snímek byl volně inspirován příběhem klisny Mariah Storm, která si zlomila nohu, ale dokázala se vrátit a vyhrát několik závodů. (Taninaca)

Reklama

Reklama