Reklama

Reklama

Plumbum - nebezpečná hra

  • Sovětský svaz Plyumbum, ili opasnaya igra (více)

Obsahy(1)

Bizarní portrét jedince, který v zájmu spravedlnosti přestává respektovat jakékoliv hranice a paradoxně se tak stává hrozbou pro společnost, jíž chtěl původně pomáhat. Takový je čtrnáctiletý Ruslan, vynikající žák základní školy, rozhodnutý vymýtit zlo ve svém okolí. Pod krycím jménem Plumbum se stane členem oddílu Pomocné stráže a spolupracovníkem milice. Typicky perestrojkový snímek sice do jisté míry vyžaduje znalost tehdejších reálií a společenských souvislostí, nicméně i bez nich bude diváka z tohoto metaforického příběhu předčasně vyspělého hrdiny mrazit. Jak už se mnohokrát ukázalo, nebezpečná je moc stejně tak v rukou zločince jako fanatika spravedlnosti. (NFA)

(více)

Recenze (2)

plo koon 

všechny recenze uživatele

Mladej zmetek se stane ochráncem veřejného pořádku a tak se infiltruje mezi podvratné živly, udává a s ničím se nesere. Dokonce zvládne ovládat jednu ženskou nebo vyslýchat vlastního otce. A tak mu moc dále stoupá do hlavy až....ach ten konec. Jinak ten kluk je hezky zahranej hajzlík. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li poslední záběry, tvářila se tato nebezpečná hra jako podařená parodie, u které ale divák smí přemýšlet pouze o zásádních životních tématech. Problém je, že Ruslan i film samotný sebe berou velmi vážně. Ocenit zaslouží především zařazení filmu do projekčního bloku s výtečným dokumentem Je lehké být mladý?, které předkládá podobné otázky. Juris Podnieks ovšem ve výsledku jen potvrzuje můj názor, že výchova bez lásky nemá smysl. Což se Ruslana netýká, přes veškerou nadsázku, kterou jsem viděla, je tento nedospělý egomaniak jen děcko hnusné a morálně posunuté. Vlastně mi ho bylo po celou dobu líto. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama