Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Recenze (335)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlemi dobrý atmosférický thriller/horor s dobrým scénářem a především skvěle napsanými postavami. Ze začátku máte jenom takový příjemně nepříjemný pocit, ke konci se napětí mnohonásobně zvětšuje. Máme každý svého Simona? ... 85% Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film postavený na paradoxu, že ač se jedná o horor, formálně se k žánru přiblíží víceméně jenom jednou scénou. Andersonova práce s mícháním diváckých pocitů spočívá někde jinde. Dobře zvolená digitální kamera, stísněné kulisy bývalé psychiatrické léčebny a vzájemné vazby samotných protagonistů mu slouží k tomu, aby vytvářel neskutečně zlou atmosféru, v níž jsem se sice necítil napjatý jako struna, ale po dojetí závěrečných titulků jsem byl zdeptaný, jako bych právě z onoho místa zla vyšel… živ a zdráv, ale navždy poznamenán. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horor to teda podle mě není, ale už dlouho jsem z mysteriozního filmu neměl po shlédnutí tak divný pocit, jako právě po filmu Session 9. Celé je to neuvěřitelně zvláštní, včetně samotné pointy. Nejlepší na tom všem je ale budova, ve kterém se celý film odehrává a která do filmu předává absolutní atmosféru. Díky té budově je film totiž naprosto perfektní, přenáší na diváky ty nejhorší možný pocity, kterými si člověk může projít, během 100 minut. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je v hororu důležitá atmosféra, forma, herecké výkony, počet hektolitrů krve, způsoby zabití nebo jen tepající hudba? Session 9 dokazuje, že i s průměrným obsazením lze s dobrým nápadem vytvořit horor, který se neztratí a jenž těží ze svého levného vzhledu. Forma přesahuje obsah, přesto jsou zde místa, které vás dostanou a zmrazí. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne vybudovaná atmosféra, ku ktorej je treba pridať aj výbornú prácu s "rozprávačom" deja, ktorý je zároveň aj druhou hlavnou postavou príbehu. Škoda len toho záveru, v ktorom záverečné "odhalenie" pôsobí imho až nerealisticky a prehnane vykonštruovane k predchádzajúcim udalostiam. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek si pečlivě buduje charaktery a atmosféru, aby to vše v závěru náležitě využil. Jedná se o záležitost, která stojí a padá se scénářem a herci, přičemž obojí je zde naštěstí na vysoké úrovni. Trochu škoda toho, že Anderson poněkud zbytečně klame tělem (aka stylem). Na druhou stranu je to i velká výhoda, tedy pokud nevíte co očekávat. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zajímavě (ne)příjemná atmosféra, sem tam odlehčení a sice jednoduchoučká a jasná, ale zato tak nějak sympatická a pravdivá pointa. Netradiční malý film z velmi vděčného prostředí za 3,5*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si,že bych se u něčeho tak příšerně nudil.. Tohle se nedalo vydržet po 40 minutách jsem to musel vypnout, aby mě někde neodvezli.. Shit! Na 70% jsem čekál mnohem víc! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde žiješ, Simon?“ – „V slabých a zranených.“ Fuj, to zas bolo. Konečne po dlhom čase poriadny dospelý horor s atmosférou. Pritom ale minimálne prvú hodinu nič hororové neuvidíte. Vlastne ani potom resp. nejedná sa o druh hororu, v ktorom by vystupovali... neviem to napísať bez prezrádzania. Americký režisér a scenárista Brad Anderson (Mechanik, Transibírsky expres) nakrútil príjemne pomalý - až nepríjemne atmosférický - komorný horor o partii robotníkov, ktorí rekonštruujú starú budovu (výborný je predovšetkým Škót Peter Mullan ako šéf partie, ale potešil ma i David Caruso, ktorý ma ešte nikdy predtým v ničom nepotešil). Jedinečné prostredie gigantického komplexu bývalého blázinca robí svoje, je to dokonalé prostredie pre horor. Rozprestiera sa do desivej výšky a hĺbky a nachádza sa na obrovskom, verejnosti uzavretom pozemku. Len chlapi, hektáre mrazivo tichého, v rôznom štádiu devastácie sa nachádzajúceho komplexu - a tajomstvo. Tajomstvo nesmie v dobrom horore chýbať. Koniec mi pripadal aj po viacerých pozretiach v niektorých momentoch jemne nezrozumiteľný, ale i tak som bol príjemne prekvapený a určite dávam 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úklidová jednotka má za úkol vydezinfikovat opuštěný ústav pro choromyslné. Hmyzácky nažloutlý a oprýskaný prostředí, chemický svinstvo, dlouhý chodby, plachty, nepěkný fotečky na zdi, psychopatická tajemství bývalého ústavu, do toho pět ’average Joeů’, kterým z toho všeho začíná hrabat. Od začátku pěstovaný pocit zhnusení a zneklidnění z neznáma. Psycho závěr mě spíše zklamal, ale k tomu co mu předcházelo nemám žádných výhrad. SESSION 9 - nulově uhlazený, působivý a místy dost děsivý hororothriller, dobře uvařený ze všech výše zmíněných dobrot. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horrorový thriller, který vnímavého diváka až nelidsky potýrá. Po skončení jsem se musel fakt chvíli vzpamatovávat a odrelaxovat. Je fascinující, jak může někdo s 5ti herci v jednom bývalém obrovském sanatoriu vytvořit tak neuvěřitelně mrazivý, znepokojující a tíživý film. Vytknout se dá snad jen vykreslení postav, které mohlo být detailnější. To je ale asi tak vše. Jinak se jedná o neuvěřitelně povedený thriller, který ve finále diváka zadupává svojí atmosférou a rozuzlením děje hluboko do sedačky... Neuvěřitelně tíživé, záhadné, znepokojující drama pěti opravářů, jímž se zakázka ve staré léčebně stala osudným ... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá atmosféra a také dlouhé a napjaté čekání, abyste zjistili, co se to v tom zatraceném baráku (mimochodem úžasná stavba) vlastně děje. A můžu zodpovědně prohlásit, že z pohledu na toho psa na jevišti mi běhá mráz po zádech ještě teď. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film zajímavého režiséra (Mechanik), u kterého mi bohužel velmi vadilo použití digitální kamery. Na klasickém filmovém materiálu by to tomuhle depresivnímu psychologickému hororu slušelo mnohem víc! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Opuštěná psychiatrická léčebna je vždy vděčné prostředí pro pořádný horor a Session 9 není výjimkou. Skupinka dělníků, z nichž žádný není vyloženě sympatický charakter, spojí síly, aby zrenovovali chátrající budovu, když tu se začnou dít podivné věci... Krása Session 9 je v tom, že buduje temnou a tajemnou atmosféru cihlu po cihle, nepomáhá si žádnými lekačkami ani přehnanou brutalitou a to funguje báječně. Úroveň strachu sice nedosahuje levelu, při kterém samovolně úniká moč, ale atmosféra je konzistentně vynikající. Samotný závěr možná podráží nohy realistickému vyznění díky mysteriózním prvkům, ale aspoň není jednoznačný, ani doslovný. Film donutí diváka k zamyšlení a snad umožňuje i více interpretací. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kterému sluší ne úplná čitelnost. Na svůj subžánr poměrně propracované postavy, to zaujme hned od začátku. A ke konci se to skvěle stupňuje. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychologický horror sází na dokonalou atmosféru, plnou plíživého děsu a tiché hrůzy. Příběh se odehrává při rekonstrukci 15 let zrušeného blázince, umístěného ve velice atraktivní historické budově. Děj je zcela nepředvítalený - až do úplného konce nechává diváka v nejistotě a neklidu. Inteligentní snímek pro náročné, a bezesporu jeden z nejzajímavějších žánrových počinů tohoto tisíciletí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mrazivej horor, kterej čerpá svojí sílu hlavně z dokonale působivýho prostředí opuštěný psychiatrický léčebny a znepokojivý hudby a mně osobně se ještě hodně líbily zvukový záznamy rozhovrů s pacientkou s rozštěpenou osobností, to bylo takový hrozně divný a zároveň nesmírně zajímavý a mrazivý a dodávalo to celkový atmosféře ještě větší sílu, ovšem trošku zamrzí konec, sice je pravda, že myšlenka je dokonolá, ale tak nějak čekaná už jen tim, jak se film neustále snaží nutit diváka aby si myslel něco jinýho a taky já na tyhle konec moc nejsem. Ale jinak špičkovej horor ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně milé překvapení. Tahle pomalu se stupňující paranoia má velmi slušnou atmosféru, nepostrádá napětí a nemá špatnou pointu. Když se na konci filmu podíváte zpět, všimnete si některých menších logických renonců hlavně kolem Philovy postavy, ale není to zase tak moc hrozné. Důvodem, proč udělím "jen" slušné 4*, je neschopnost plně využít obrovský potenciál nejen tématu, ale hlavně prostředí bývalého ústavu skrývajícího spoustu tajemství. Nahrávky s Mary (sledovat rozhodně v originále!) byly naprosto super, ale určitě by šlo zamíchat do příběhu ještě více bývalých pacientů a potom je propojit s hlavními hrdiny, pak by nejspíš šlo o opravdovou žánrovou lahůdku (i když možná jenom pro otrlejší diváky). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zejména v první části ukazuje Anderson svůj režijní um. Atmosféra je zde budována pouze z diváckého očekávání a postupně graduje. Závěr však příliš tlačí na pilu, a nefunguje tak bezchybně jako předchozí děj. ()

Reklama

Reklama