Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

HAL 

všechny recenze uživatele

Velice hutný psycho-horor nenápadně budující atmosféru z pohodového poznávání vztahu mezi civilními postavami až ke svíravému pohlcení. Žádné laciné lekačky, jen plíživá cesta do nitra narušené lidské duše. Superlevný vizuál nevadí ani trochu, fotogenické prostředí opuštěného blázince stačí samo o sobě, a důležité je hlavně to že herecké výkony jsou tu na velice slušné úrovni, žádný amatérismus. 8/10 ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Docela špatnej vtip, řekl bych. Příklad filmu, kterej mě od začátku do konce odpuzuje svojí debilitou. Stupidní námět se vyvíjí v příběh, ve kterém neexistuje logika, a zavání pouze zatuchlými dialogy a přehrávajícími (ne)herci. Občas nějakej ten dobrej záběr rozhodně nemá šanci zastínit moji těžkou antipatii naprosto ke všem postavám, nemluvě o tom, že vizuální stránka filmu je dost odporná, stejně jako celá režie. Jakékoli napětí nebo pocity mě minuly velkým . . . . . . . . . obloukem. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Komentář s potenciálem ke spoileru. Vypadá to, že Brad Anderson se ještě tak nějak učí. Některé scény trochu postrádají dynamiku a dvě, tři postavy jsou dost schematické. Na druhou stranu například scéna kdy ten noctofob, nebo jak se ta nemoc jmenuje utíkal chodbou před zhasínajícími světly je skutečně šikovná, stejně jako příjemná absence lekaček a neuchopitelná atmosféra zla. Bohužel pro mě neskutečně těžko zkousnutelná digitální kamera (snad jediný film, který s ní dokázal imho dobře zacházet je Antikrist) bohužel na zážitku nepřidá a dojem lacinosti jenom umocní. Čtvrtou hvězdu tedy dávám za pointu, která díky zobecnění "zla" ("přebývám v každém slabém člověku") sice solidně vystavěný psychologický thriller promění zpátky na mysteriozní horor, ale i tak působí svěže. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Hlavne prvá polhodinka je úžasná. Skvelo napísané postavy, dobré civilné dialógy a bublajúce tajomstvo v pozadí. Niektoré momenty sú ale značne nedotiahnuté. Napriek tomu, že majú robiť časovo náročnú prácu, väčšinu času len klábosia pri sendvičoch. Trochu ma sklamal záver, ktorý som síce veľmi nepochopil, no i tak mi prišiel dosť nedôveryhodný a deravý a do určitej miery i klišéovitý. A hej, má to úplne odpornú digitálnu kameru!!! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem během filmu nenašel nic, co by ho tahalo z průměru. Digitální kamera je inovace a ne úplně plus, ale každopádně jde o snímek, kde mi nevadila tolik. Normálně jsem její velký odpůrce. Mám rád tyhle "komorní" snímky, co se počtu postav a "rozmanitosti" prostředí týká. A právě proto, byla očekávání vysoká. Spíš než celovečerní snímek mi vše přišlo, jak malý televizní pokus. Rozhodně ne špatný, jen ničím vyjímečný. Prostředí bývalé psychiatrické léčebny vždycky bylo a bude vděčným tématem. Trošku příměsu hororu to má, ale rozhodně neočekávejte lekačky a mé oblíbené zakrývání očí před zlou scénou. Nejdřívě mě trošku zarazilo, že film se stopáží 100minut začíná velmi dlouhými kecacími scénami, jenže ono je to na nich postavené skoro pořád. Budování napětí pomocí rozhovorů a postupné barvení charakterů? Proč ne? Jenže ono pořád "Digitální kamera? Proč ne? Psychiatrická léčebna? Proč ne? Poenta? Ale proč ne? Zkouknout snímek znovu? PROČ?" Bohužel, očekávání nenaplněna. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)
  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)

Reklama

Reklama