Reklama

Reklama

Šokující návrat

  • USA Combat Shock
Trailer

Obsahy(1)

Obyčajný vojak Frankie je nasadený do prvej línie vo vojne vo Vietname, kde zažíva neznesiteľné traumy. Tieto hrôzy a ďalšie osobné tragédie ovládnu jeho dušu natoľko, že nezvláda vlastný život a zažíva rovnakú vojnu aj v amerických uliciach. (helljahve)

Recenze (11)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako sociální a psychologická výpověď o mužích vracejících se ze služby ve Vietnamské válce, je to dobré. Intenzivně film diváka trápí svým vrcholně nechutným vizualem. Vše je zde špinavé, hnusné, odporné, zlé, pomalé, pesimistické ... Prostě "disgusting" jak je vůbec možené natočit. Jen TROMA si dovolila v polovině 80. let natočit něco tak odporného a hnusného. Celý film je v podstatě o ničem, hlavní hrdina, otec od rodiny, chodí městem od ničeho k ničemu a do toho sledujeme malé příběhy dalších trosek, zejména feťáků. Finále je pak opravdu nechutné a brutální, navíc maskérsky perfektně ztvárněné ... Nezvyklému divákovi film může způsobit podle mne těžkou depresi a silnou nevolnost. Jen pro otrlé... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Combat Shock je hororové drama připomínající velice špinavý a nepříjemný mix Lovce jelenů a Mazací hlavy - a to s řídkým dějem, amatérskými herci a bizarní osmdesátkovou hudbou. Kdovíjaký vliv Tromy bych v tom určitě nehledal, Michael Herz a Lloyd Kaufman se ke Combat Shock dostali až během postprodukce, do té doby to byl ryze nezávislý snímek. Taková pouliční odysea nabitá dobovou sociální kritikou. Vietnam, bída, prostituce, drogy, zkrátka Amerika z toho „nejlepšího“ pohledu. Kam to celé směřuje je poměrně jasné už od začátku, přesto to svou syrovostí a autentickým zaplivaným prostředím diváka dokáže slušně strhnout. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

(uncut) nizkorozpoctovy film vykreslujici deprese vojaka, znicujiciho flashbacky z muk vietkongu na sve osobe, a marne se snaziciho obstarat obzivu pro manzelku a svoje deformovane batole..Silne ponury a deprimujici TROMA snimek. Vrele doporucuju otrlejsimu publiku. 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a krásná ukázka toho, že u Tromy nešlo jen o efekt, ale někdy také o obsah. Pravda, tohle není dílo Kaufmana, proto to není tak ujeté. Tohle je hodně silná podívaná o tom, že válka dělá s člověkem skutečně divy. Ano, je to trochu podobné "Jakubovu žebříku", najdou se zde prvky i dalších podobných filmů, ale to vůbec nevadí, protože díky syrovosti je tohle zase trochu jiné a velmi intenzívní. Navíc asi nebudu jediný, do si díky dítěti a nefunkčnímu manželství vzpomene na Lynche a jeho "Mazací hlavu". ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Troma meets The Deer Hunter. Hodně ujetej nízkorozpočťák o jednom dnu v nuzném životě vietnamského veterána. Vypadá to jako nízkorozpočtovej Taxi Driver střihlej Toxic Avengerem. Ovšem má to super atmosféru a pro některé lidi je to "ONE OF THE GREAT CULT FILMS OF THE 1980s". Hudba a hlavní role: Ricky Giovinazzo! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Noční můry z Vietnamského pekla, doma nešťastná hladová manželka a zmutované stále řvoucí dítě, živoření jako krysy, feťáci, gangy, nezaměstnanost, traumata, drogy, hnus a špína. Totální beznaděj, deprese a zoufalství. To vše je život Frankieho, vysloužilého veterána z Vietnamu, který strávil dva roky v nemocnici v kómatu. Something fucked up!!! Asi nejdepresivnější a nejtemnější dílo z produkce Troma teamu. A k tomu všemu ještě psychošílená hudba! Nezapomenutelný konec a celkově působivý snímek. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo fakt šokujúce. Aj keď neviem, čo viac, či zmagorený vietnamský veterán v hlavnej úlohe, či zbytočné existenie na uliciach alebo mimozemšťan v kolíske namiesto decka. Čo ale čakať od nízkorozpočtového braku, ktorý sa hrá na niečo viac, na akýsi postvojnový syndróm. Céčkové spracovanie (niečo na úrovni Eda Wooda) s trápnymi flashbackmi z Vietnamu, lacnými gore efektami a otrasnou hudbou. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Pecka! Pod záclonou nízkého rozpočtu, opakovaných záběrů, špatných hereckých výkonů se skrývá slušná depka... Scény, kdy Frankie míval psycha, byly fakt parádní a připomínaly mi víceméně rannou Aronofskiho tvorbu. Tento nervózní snímek svou náturou ani vzdáleně nepřipomíná cokoli jiného z produkce Troma entertainment. Samotný Lloyd považuje combat shock jako jeden z nejsofistikovanějších a nejvážnějších filmů z jeho produkce. Není se čemu divit. ()

Iva8bitova 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat sociální drama. Vietnamský veterán jde ze srabu do srabu. Squaty, somráci, feťáci, prostitutky... Perfektní je jeho zmutované dítě. A bezvadný je konec. ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Toto je fakt šok,chodí debil hore dole má otrasnú ženu, splodili spolu zmutovaného mimozemšťana a hrabe mu z vojny... ()

Reklama

Reklama