Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Recenze (160)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozťahaný veľkofilm, kde sa bez historických znalostí človek nedozvie nič o tom, aby bola Slovanmi prijatá kresťanská viera. Niektoré pasáže sú naťahované a do deja sa nedá ponoriť. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Já jsem od toho odešla po hodině. Názor manžela:název Viking je jenom lákadlo. Je to zrychlený souhrn ruských dějin, jak se kmeny válečníků dostaly k pravoslavné víře. ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Rusi vedia točiť vojnové filmy bravúrne. Preto som sa tešil na ich historický počin. A ostal som sklamaný na plnej čiare. Akcia je dobrá a krvavá ale všetko okolo je na milú riť a ešte trepanie toho božstva do toho a podobné hlúposti. Nuž nepáčilo sa mi to. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Film by viditelně potřeboval větší stopáž, v ději se divák ztrácí a tím trpí celá kompozice, která je viditelně na émerické úrovni, bohužel postup scén a nevysvětlení hromady věcí film tahá dolů. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Film na základě historické postavy Vladimíra I. Velikého, vládce Kyjevské Rusi a průkopníka křesťanství. Na to, že byl levoboček, to dotáhl daleko. Film plný vražd, zrad, znásilnění (někdy k nápravě stačí miska vody a oleje), ale tak nějak to sedí. Asi mi chybělo více historických znalostí před filmem, takhle jsem se dost ztrácel, neměl jsem komu v bitvách fandit. K tomu pak navíc pár nelogických věcí. Ale technicky celkem fajn, bitvy mají napětí a při doplnění znalostí historie to nakonec dá na tři hvězdičky ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Toto nie je prvý prípad, keď ruská produkcia natočí vizuálne atraktívny historický film s kvalitnou výpravou a  efektnými bojovými scénami, ale všetky tieto pozitíva zároveň takmer pochová neschopnosť dramatickejšie vystavať príbeh, zostrihať film tak aby dával zmysel a neuviedol diváka do zmätku. Bohužiaľ, stále je to achillova päta podobne ladených ruských historických filmov, pričom v ostatných smeroch, ako napríklad kamerová práca, hudba či celkové vizuálne spracovanie nemá ďaleko od drahšej hollywoodskej produkcie. Škoda, pretože svoje čaro plné špinavej ranno-stredovekej atmosféry to určite má. 55%. ()

Wirmon 

všechny recenze uživatele

Potom jak se postupně vyvíjelo hlasování na IMDB jsem byl značně skeptický a ostražitý. Po shlédnutí musím říct, že jsem byl nakonec příjemně překvapen. Historik nejsem, znalec historie asi taky ne a moje znalosti Pověsti vremenných let dosahují úrovně hodin literatury na střední škole, nicméně tohle ztvárnění raného středověk považuji za uvěřitelné. Je to přesně tak akorát, krvavé, špinavé, přímočaré, šokující a drastické, jak by si podle mě zasloužilo. Výprava je místy až opulentní, kamera úchvatná, scenérie fantastické. Celkově povedený vizuál místy kazí překotný střih. Horší už je to s kompaktností děje a návazností jednotlivých scén (jak už tady psal Ďuro). Co se hereckých výkonů týče Sveneld s přehledem válcuje Vladimíra, Irina a Rogněta jsou hlavně na okrasu a norské crew se stačí tvářit kruto-přísně. Celkově hodnotí čtyřma lehce zablácenejma bronzovejma kladivama. PS: Nečekejte žádný nesmrtelný super hrdiny.... ()

Antho 

všechny recenze uživatele

Velmi plytký příběh s často až velmi nelogickými scénami, které naštěstí zachraňuje relativně věrné historické prostředí a surovost snímku. Je škoda, že se autoři nezabývali více i dialogy mezi jednotlivými postavami, které mnohdy zněly až absurdně. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Jednoznačným kladem filmu byla výpravnost, syrovost a realisticky působící prostředí. V samotném ději jsem se krapet ztrácel, možná i díky nepodařeným titulkům, na které jsem se musel spolehnout, protože rusky neumím. Takže pořádně nevím, kdo byl čí bratr a bratranec. Samotný příběh mě nezaujal, bylo mi jedno, kdo dobude který kopec...Podívaná velkolepá, to ostaní žádná sláva. ()

dynamic_duo 

všechny recenze uživatele

Převelice dlouhé, první polovina filmu vypadala slibně, pořád se někdo navzájem mydlí, ale pak začne atmosféra opadat a ukáže se, že děj je vlastně jen hloupá slátanina...konec to taky rozhodně nevylepší ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Ríšske ministerstvo propagandy, Kremeľ, 2014. Porada ohľadom nového akčného plánu propagandy Impéria. Porade predsedá ríšsky minister propagandy, súdruh Vasiľ Hoaxovič Brainwashingskij. Miňister: Súdruhovia, sledoval som minule veľkú filmovú novinku vo svojom kine - Gladiátor a tiež Kráľovstvo nebeské a aj my musíme vytvoriť niečo podobné. Úradník1: Súdruh miňister, dovoľte, ale súčasná omladina netuší, o čom hovoríte. Dnes sa naplno sťahuje Hra o tróny a Vikingovia. Miňister: Hru o tróny nemusíme natáčať, tú robíme naživo, stačí pozrieť našu balšoj pomoc Krymu, ha ha ha. Všetci: Ha ha ha. Miňister: Ticho! Eto net vtipné, charašo? Všetci: Da, súdruh miňister. Miňister: Što eto ten viking? Úradník1: Eto sevjersky nájazdník, ktorý v tlupe napádal Evropu, tak ako my v 1945 godu i 1968 godu. Miňister: Tišina sabaka! Ešte raz také budem počuť a ty - pizda - skončíš v gulagu! Viem, čo je viking, ale čo je ten viking, ktorého všetci sťahujú?! Úradník1: Aha, no tak, eto o vikingovi - Ragnarovi Lotbrokovi - balšoj kráľovi, ktorý unifičiroval všetkých vikingov a potom plienil imperialistické Anglicko a kapitalistický Paríž. Miňister: (tlieska rukami) No vidíš sabaka, eto náš príbeh. Bude to o Vladimírovi, ktorý je Rus, ale ovládne vikingov a príde ovládnuť aj Kyjev. Úradník1: Súdruh miňister, ale ten Ragnar tam dosť často laškuje s kresťanstvo. Miňister: Eto žiaden problém, aj my už sme s patriarchom balšoj tovarišči, už nepoužívame kostoly ako chlievy, pravda? Všetci: Áno, áno. Miňister: A keď Ragnar má kresťanstvo, aj my ho budeme mať. Vieš čo sabaka, tu máš tak 20 miliónov a sprav to ako v tom seriály, čo všetci sťahujú. Daj tam aj kresťanstvo, aj pohanstvo, daj tam pokojne aj ufónov! Ale nech sa mi to páči a ukazuje to krasnaju Rasiu ako krasivoju, inak vieš čo ťa čaká! Úradník1: (iba nasucho preglgol a prikývol). ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Pěkné masové bojové scény, pěkná zimní ruská krajina, pěkná bloncka. Ale tak nějak jsem to vůbec nepochopil… Kdo je kdo, kdo bojuje s kým, proti komu a proč, co je zač ten starej chlap, kterej do všeho furt zadumaným ruským basem kecá ani proč se to vůbec jmenuje Viking, když tam pobíhají samý úkáčka. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Je to ruský se vším všudy. Doba, kdy se mezi sebou všichni mydlili o alespoň nějakou vládu nad lidem. A to buď ve jménu meče, nebo jakéhokoliv náboženství, které bylo možno nevzdělancům vnutit a obrátit ho na něj, ať silou nebo fanatismem. Klady: i menší prachy jsou znát; výprava a vizuál; jednu davovou bojovou scénu střídá hned druhá úplně z jiného soudku; krev a špína a hnus a barbaři a pohani a křesťani a římani a prostě vše. Zápory: barbarství a brutalitu chtělo ještě přitvrdit, v té době se s ničím moc nepárali. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Rusové se pokusili o historický velkofilm, ale opět se potvrdilo, že až na vyjímky ( kalašnikov a samohonka ) stojí vše, co vyprodukují, za hovno. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné natočené, od bojových scén až po výpravu. Co snižuje hodnocení je chybějící scénář a tím i neúměrná stopáž. Slabsi 3*. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Neholyvúdska produkcia si vedie dobre. Zaujímavé kostýmy, akcia i dialógy neviaznu a nie sú trapné. Vladimír nie je Artuš ani Čak Noris, ale dobre vykreslený "vládca so svedomím". A tak začala doba kresťanská... ()

Reklama

Reklama