Reklama

Reklama

Chaplin strážcem veřejného pořádku

  • USA Easy Street (více)

Charlie sa stáva strážcom verejného poriadku v najhoršej štvrti, kde sa policajti odvažujú mimo policajnú stanicu len vo väčších skupinách. Jemu sa však podarí celkom úspešne zvádzať súboj s miestnym zloduchom a pri tom stíha venovať svoju pozornosť krásnym ženám. (STV)

Recenze (27)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že v Chaplinově grotesce uvidím narkomana, kterej si buchnou píchne drogu, o sjetém Chaplinovi nemluvě. Asi nejslabší groteska s Chaplinem, co jsem zatím viděl, humoru tu teda moc není, ani ty honičky a rvačky nejsou nic moc, navíc mě Chaplin při jeho politickém přesvědčení trošku zklamal celkovým vyzněním grotesky (Chaplin jakožto udatný policista chodící se modlit do Armády spásy, no fuj). Tradičně skvělý tu je Eric Campbell, začínám tomuto herci přicházet na chuť. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Eric Campbell to tam riadne mlátil. Charliemu sa páči pozdrav rukou z nosu a svoj policajný odznak hodlá využívať vo svoj prospech. Ich spoločné scény sú tiež výborné. Dynamická kamera im prospieva. Charlieho kŕmenie detí ako sliepok je veľmi vtipné. Tentoraz sa ideme túlať až do útrob ulíc ku narkomanom. A že veru bude aj Charlie naspeedovaný. Je aj iný film, kde postava Erica Campbella vzdá úctu Charlieho postave? ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Pomalé opouštění groteskového syžetu a přechod k sentimentálně dramatickým komediálním příběhům. Svoji výstavbou groteska připomíná pozdější Světla velkoměsta - patos a sentiment (Armáda spásy, pomoc chudým) je prokládán komickými výstupy (Charlie proti vazounovi). Jenže tady je ještě happyend, zatímco později... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Krátká chaplinovka, jejíž humor vyplývá hlavně z legračních honiček a bitek na sto způsobů. Charlie se stane policistou a natluče jednomu zloduchovi, ze kterého mají všichni v ulici strach. V ulici se postaví kostelík a všichni se dají na víru. Teď se může zdát, že se jedná jen nějakou křesťanskou agitku, ale to jsem spíš špatně napsal. Je tu hora úžasných gagů ten závěr je na tom to nejlepší. Amen. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin v dosti zbídačelém stavu vidí jedinou cestu ke své záchraně ve vstupu do policejních služeb. V ulicích zuří "nepokoje" - policisté se sotva odvažují mimo stanici, kdyžtak pouze ve větších skupinách, a tak uvítají každého, kdo by za ně odváděl tuto extrémně špinavou práci. Chaplin se ukáže víc než schopným policajtem, který si poradí i s jedním ultra nebezpečným, agresivním a nezvladatelným hromotlukem - a to hned naněkolikrát. Při tom pochopitelně nezapomíná svoji pozornost spravedlivě dělit mezi narušitele veřejného pořádku a příslušnice krásnějšího pohlaví. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během natáření došlo k malé nehodě, když Chaplin nakláněl plynový kandelábr, aby plynem omámil svého protivníka, upadla kovová hlavice lampy a zasáhla ho do kořene nosu, zranění si vyžádalo dva stehy. (everlong)
  • V scéne, kde sa postavy nachádzajú v izbe miestneho narkomana, je možné si na stene všimnúť portrét cára Mikuláša II. (Marek1991)

Reklama

Reklama