Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V latinskoamerických kinematografiích oblíbený žánr sociálního dramatu, jehož hrdiny jsou mladiství delikventi, se po mezinárodním úspěchu Meirellesova snímku Město bohů dočkal i neméně úspěšné seriálové variace. U zrodu seriálu Město mužů ostatně stojí tentýž tvůrčí tým a v některých hlavních rolích se objevují i titíž herečtí představitelé. [LFŠ 2007] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně zpracovaná seriálová podoba mého oblíbeného filmu. Samozřejmě, že celovečerní snímek je přeci jen o něco lepší zážitek, ale v rámci televizní tvorby si myslím, že to nemohlo dopadnout lépe. V titulních rolích se objeví i spousta známých tváří z filmové verze, jednotlové díly jsou uzavřené příběhy, které na sebe jen volně navazují a řekl bych, že jsou i vyváženě povedené! ()

tigre 

všechny recenze uživatele

nehlede na to ze brazilskou kinematografii a brazilii jako takovou mam rad tak jeden z nejlepsich serialu co znam - nejlepe charakterizovano mym kamaradem jako "bylo nas pet ve favele" - pribeh o dospivani a s nim spjatych zcela normalnich problemech v zcela nenormalnim prostredi. Od autoru Cidade de Deus nesmirne prijmene udelany serial z prostredi rijske favely. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Za prvé - vůbec bych to nedával do souvislosti s Městem bohů. Jediné, co to s tím má společného, je to, že se to odehrává mezi brazilskou chudinou v chudinských čtvrtích za hranicemi chudoby... a to, že režiséři Města bohů se na tomto také podíleli. Postavama ani dějem, ani ničím jiným, to s tím vůbec nemá spojitost. Jasně, je tu zmíněna kriminalita, drogy, sex a jiné problémy (nejen) mládeže, ale dost okrajově - násilí tu je velmi málo, nahota žádná, ani žádné šokující okramžiky. Spíš to je o tom, jak si ti dva dokážou poradit ve svízelných favelových situacích, které by snad ani jinde nemohly nastat. Často z toho cítím edukační rozměr a morální ponaučení, které jakoby si v tom někdo objednal. Jinak dvojka hlavních hrdinů mi ze začátku připadla dost divná, stejně jako jejich jména - Laranjinha a Acerola, to mi znělo jak název čistící drogerie. Ale čím víc dospívali aměnili se, tím víc jsem si je (i jejich jména) obliboval. Najdou se tu dobré epizody, ale většina z nich je průměr. Zabité je to posledními dvěma epizodami, které jsou skoro odpad a odpad - hlavně v poslední, kde to už vůbec není o ději, ale o tom, že ti dva herci, co hráli Laranjinhu a Acerolu, hledají další hereckou práci a blablabla, no sračka. A to mě tak nasralo, že své rozhodnutí dát 3 hvězdy ruším a bez kompromisů tomu jebnu jen 2. PS: ještě musím pochválit některé použité skladby, docela dobrý rapy a beaty, snad by se z toho dal vykouzlit i docela zajímavej soundtrack. ()

Filip.S 

všechny recenze uživatele

Seriálové pokračovanie dokonalého Mesta bohov, ktoré svojmu filmovému predchodcovi nerobí ani najmenšiu hanbu, a ktorú okrem iných režíroval aj Fernando Meirelles a dokonca aj sám autor pôvodnej autobigrafickej predlohy Paulo Lins. Veľmi, veľmi, veľmi podarená televízna záležitosť. Prudko pozerateľné. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Města bohů. Náhled na život ve favele po několik let, kdy se z ústřední dvojice dětí stávají dospělí. Díly nenavazujou, ani Vás to nenutí sledovat x dílů najednou. I tak to stojí za to. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl asi 1,5 série a plánuju víc. Ale musím se přiznat, že jsem od toho čekal o dost víc. Místama se dost nudim. Často proti proudu nejdu, ale tady zatím musím. Čekal jsem víc válek gangů, víc přestřelek. Zatím toho tam moc nebylo. Ale i tak jsem zvědavej, kam to klucí dotáhnou! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Urobiť seriál z mega úspešného filmu je naozaj ťažké. Ale tvorcom združených okolo režiséra Fernanda Meirellesa sa to vcelku podarilo. Táto séria hovorí naozaj vierohodným spôsobom o tom, ako sa žije v brazílskych slumoch a o tom, aké sú tam drsné podmienky života, nehovoriac o tom, že z malých detí sa stávajú v útlom veku delikventi. Najviac ma dostala druhá séria, precízna kamera akoby vystrihnutá z reality a samozrejme hlavné postavy, ktorým nechýbal šarm. Od polky tretej série to už ale kvalitou začalo klesať, preto štyri hviezdičky. 80 % ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Seriál se zaměřuje více na běžný život a dospívání ve favale, což je sice něco jiného než jsem čekal, ale také jsem to vřelo uvítal, přeci život není jenom o přestřelkách a o válkách gangů, ale také o tom jak člověk chce ztratit panictví či jak sehnat peníze, aby jste vychovávaly své děti.Velmi kvalitní seriálový "menší bráška". ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Oproti Městu bohů je tohle sice uvěřitelnější, ale vzhledem k tématu a možnostem zpracování naprosto nudná a nevyužitá záležitost. Zajímalo by mě, kdo z těch hodnotících čtyřkařů a pětkařů, chválících seriál až do nebes, ho doopravdy viděl, protože mě to přišlo jen jako hraný dokument o partě děcek z chudých slumů, které se občas připletou k nějaké "akci". To už i cikáni z Chánova mají zajímavější život. ()

hciet 

všechny recenze uživatele

S Městem bohů seriál kromě řady herců nemá moc společného, je o dost civilnější a komediálnější. Přesto rozhodně stojí za vidění. Připadalo mi, že ke konci to trochu sláblo, nicméně poslední díl se dost blížil dokonalosti, takže dáme pět hvězdiček a budeme doufat, že se Douglas Silva a Darlan Cunha ani nadále neztratí ... ()

Reklama

Reklama