Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva homosexuální milenci jsou v lese zabiti tajemným vrahem se srpem. Případu se ujímá mladý detektiv, jež pátrá zprvu v místním gay clubu. Zde se seznámí s místní smetánkou, s pomocí níž chce vraha vylákat. Akce se však nezdaří, a od té doby je mu vrah neustále nablízku a likviduje vše okolo něj... (Croma)

Recenze (9)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Už nikdy nepůjdu za transku...svist!- Slasher, jaký by byl standardní v osmdesátých letech, ale liší se tím, že vrah likviduje gaye. I když jsou tu kluby a bizarní halloweenský karneval, tak nejde o gay film jako takový. Čekal jsem více bizarnosti, na druhou stranu mrtvých je dost, hlavy padají a dojde i téměř na střeva ven. Kdo má ale s touhle tematikou problém, měl by film rozhodně vynechat, byť na žádný sex tu nedojde. Nakonec ani nevadí, že se o vrahovi člověk nic nedozví, protože tak to bylo právě i v 80. letech, kdy se zjevil zabiják, co zkrátka lidi mordoval. Výborná je hudba - punk, postpunk, horror punk, rock... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O tom, že se točí kromě jiných žánrů i krátkometrážní či celovečerní hororové filmy pro homosexuály a „transky“ vím už dávno. Jako heterosexuál tyto druhy filmů nevyhledávám, ale tu a tam se mi nějaký přece jenom připlete do cesty. Neodsuzuji je, ale podobné témata mi nejsou zrovna moc po chuti. Tento film byl označený jako slasher, takže jsem doufal, že kromě obnažených chlapců ve slipech a latexových oblečcích, bych se tu snad mohl dočkat i nějakých těch solidních mordů a gore.    O nějakém solidním příběhu si můžeme nechat jen zdát, ale nakonec dojde na pár vražd, stříkající krev a umělé useknuté hlavy, takže to ve finále vyložená katastrofa nebyla. Jen tu prostě místo prsatých krasavic, budou umírat polonazí hošani v kožených gatích či dámských šatech. Maska vraha nebyla bůhvíjak skvostná, ale svůj účel splnila, stejně jako nabroušený srp. Jen škoda, že si tu více nevyhráli se samotnou atmosférou. Pár slušných náznaků by se tu našlo, ale těch bylo jen opravdu minimum.    V neposlední řadě bych pochválil zvolený hudební doprovod. Ten marný nebyl. Docela mě překvapilo, že onen hříšný bar s diskotékou byl ve skutečnosti propůjčený kostel. Pan farář asi měl co vysvětlovat svým ovečkám…Dále mě zamrzelo, že se vůbec nedozvíme vrahovu identitu ani důvod jeho konání. Asi se mu prostě jen tahle sorta lidí nelíbila. Herecké výkony byli podprůměrné, ostatně jako byl celý film. Ale vyložená tragédie to nebyla. Pokud se dokážete oprostit od předsudků nad samotným obsahem. 40% ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Film v mých očích natočen na poněkud amatérské úrovni. Musím uznat, že některé momenty se mi velice líbily, avšak celkově musím hodnotit pouze dvěma hvězdami. Vypointování filmu mohlo být propracovanější. Především mi vadila absence závěrečného rozuzlení ve formě naleznutí motivu vražd a pochopitelně odkrytí a identifikování pachatele. Obojí snižuje můj dojem z filmu. Snad bych ještě dodal, že podle mého úsudku obsah filmu zde na čsfd plně nekoresponduje s dějem skutečným. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad natočit slasher, ve kterém jsou oběťmi gayové namísto slečen, nebyl vůbec špatný. Problém je ve zpracování, které bohužel selhává snad ve všech myslitelných ohledech. Scénář je vysloveně katastrofa. Postavy odříkávají hloupé repliky a vůbec se chovají jako idioti, vrah vypadá velmi směšně a jeho maska budí svou trapností přinejmenším úsměvy, nehledě na to, že jeho provádění vražd je předvídatelné a hlavně zoufale bez nápadu. Byl to homofob? Chtěl se z nějakého důvodu pomstít? Provedli mu lidé něco hodně ošklivého? To se bohužel nedozvíme, scénář z nepochopitelných důvodů pomíjí motivaci jeho vraždění. Vizuál připomíná amatérské video v tom nejhorším slova smyslu, režie je vpravdě edwoodovská. V závěru se sice objeví nějaký menší napínavý okamžik, bohužel už je příliš pozdě, aby soudný divák tomuto filmu zvýšil hodnocení. Kdyby k tomuto tématu přišel Gus Van Sant nebo nějaký jiný schopný režisér, určitě by to stálo za pozornost. Takhle bez milosti jen 1/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Fetišistický klub "MeatLocker" bol v skutočnosti kostolom. Filmový štáb natáčal v sobotu neskoro do noci a následne sa pustil do horúčkovitého upratovania, aby sa ráno mohli konať obrady. (beso74)
  • Režisér filmu Paul Etheredge-Ouzts mal pôvodne v úmysle natočiť všetky vraždy bez toho, aby sa v zábere ukázala kvapka krvi. (beso74)

Reklama

Reklama