Reklama

Reklama

Chaplin jako nápadník

  • USA The Fatal Mallet

Obsahy(1)

Dievča (Mabel Normand) je objektom túžby pre jej nápadníka (Mack Sennett). U tuláka (Charles Chaplin) tiež vzbudí záujem. Počiatočná rivalita medzi Mackom a Charliem ustane, až keď sa na scéne objaví nový nápadník (Mack Swain) a oni musia spojiť svoje sily, aby sa tohto nového protivníka spoločne zbavili. Keďže tehly na neho nezaberajú, rozhodnú sa omráčiť ho kladivom a zamknúť v kôlni. Charlie je šikovnejší a podarí sa mu v kôlni zamknúť oboch nápadníkov. (Diazbros)

(více)

Recenze (12)

pursulus 

všechny recenze uživatele

První kroky Ch. Chaplina.¬         Rok 1914 byl úvodním rokem Chaplinovy tvorby filmové. Na třicet pět krátko- případně středometrážních grotesek plus jeden dlouhometrážní snímek ve směs postrádaly větší kvalitu, žertéřství rovnalo se sotva tak jednomu a půl míčku artisty, místy bylo až rozpačitě trapné. Je zřejmé, že společnost "Keystone Studios", s níž měl Chaplin uzavřenu roční smlouvu, si spíš než na kvalitu potrpěla na množství.¬                 Podobně tomu bylo i následujícího roku a počátkem roku 1916, kdy Chaplin pod hollywoodskou společností "Essaney" natočil svých dalších patnáct krátko- příp. středometrážních snímků. Ač v té době už znám a oblíben natolik, že mohl diktovati podmínky producentům a vybírati z nich, nebyla úroveň Ch. snímků ve směs vysoká, ze jména hledíme-li na ně nedobovýma očima.¬                 Není však třeba odsunouti tyto první filmové krůčky a kroky někam do zapomnění, svou kvalitou spolu s vkusností se vyrovnají řadě nynějších zábavných pořadů tak jistě, jako že Ch. Chaplin natočil později taková díla jako "Moderní doba" či "Diktátor".¬                 [Zdroje: 1. Wikipedie, English (en.wikipedia.org/). 2. Filmová databáze IMDb (imdb.com/)] ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Stále doufám, že si k Chaplinovi vytvořím kladný vztah, ale ani po další jeho grotesce se tomu neděje. Stále situace postrádají tolik potřebný humor. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Romantické zvádzanie podľa raného Chaplina. Teda, ak sa za romantické dajú považovať kopance do zadku, facky z otočky alebo tehla do hlavy. Nešetrí ženy ani deti, ale všetky tie údery a pády ma pobavili viac ako v iných groteskách. V druhej polovici sa tempo spomalí, zdá sa, že z grotesky aj nejaké pasáže chýbajú. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Don't worry, he'll be all right in a week or so."     Krátka groteska z Chaplinoveho raného obdobia v štúdiu Keystone, ktorého produkcia sa vyznačovala vysokou kvantitou na úkor kvality. No a ešte aj v rámci toho obdobia je toto dielo skôr jedno z tých slabších. Charlie má jedinečnú šancu získať partnerku v podobe sympatickej okane Mabel, lenže si ju pokašle tým, že dievčinu kopne do zadku. Inak Mabel, ktorá je jedným z mála svetlých zjavov tohto filmu, je tu teda pekný kvietok - je až neskutočne prelietavá, nestačia jej ani traja nápadníci súčasne a dokonca preukáže aj svoje pedofilné sklony. Naopak, nijako neoslní Mack Sennett, ktorý je ako zvyčajne herecky jalový (tu má navyše nezvyčajne veľa priestoru). Humor tu nefunguje ani trochu, keďže jeho zdrojom sú kopance, facky a hlavne tehly do hlavy, čo je úplný suterén zábavy (obzvlášť pokiaľ ide o nežnú hlavu ženy). Videná verzia z roku 2010 s výbornou hudbou Ethana Uslana. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kupka sena, jedna dáma a tři pánové včetně Chaplina nejrůznějšími podlými kousky soupeří o její pozornost. Chaplin tentokrát nešetří nikoho - dovoluje si i na maličkatého, náhodou se nachomýtnuvšího klučinu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama