Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obraz ze života chudých evropských přistěhovalců vstupujících na americkou půdu. (formelin)

Recenze (30)

classic 

všechny recenze uživatele

Sám je prisťahovalcom, čiže je viac než pravdepodobné , že možno takéto “uvítanie” , kdesi v New Yorku, zažil na vlastnej koži... Na mysli mám, keď príde do reštaurácie, a je úplne švorc, takmer bez groša, objednáva si jedlá, taktiež i dievčine, ktorú stretol už na lodi, pričom akurát pozoruje, čo urobí reštauračný personál so zákazníkom, ktorému chýba 10 centov na zaplatenie účtu, a tak sa všemožne vykrúca, aby nedošlo k udalosti, ktorú videl na vlastné oči, a ja opäť hltám každé jedno filmové políčko obrazu, a i do cca. dvadsiatich minút namieša všetko podstatné, je to obdivuhodný perfekcionista. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Těžký to měli evropští immigranti ve Spojených státech začátkem století. Jen bída, hlad a boj o přežití. Chaplin uměl vystihnout bolesti a přání své doby jako málokdo. Osud tuláka Charlieho přijíždějícího k Soše Svobody s nadějí nového začátku, sledoval soucítěně každý. A jak už to v Charlieho filmech bývá, tento osud má dobrý konec. Krátký nenásilně vystavěný příběh s množstvím groteskních sólovýstupů, jenž se dotýkají vrcholu svého žánru. Ohromného číšníka v restauraci, kde nemá Charlie na zaplacení, hraje Eric Cambelll - tradiční záporák raných Chaplinovských filmů. ()

Reklama

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Pohoda a positivita přímo čiší a strhává sebou vše kolem sebe. Od podivuhodné plavby na lodi, přes nekonečný souboj host vrchní až po šťastný konec na vás pokukuje párek dvou mladých lidí, kteří byli svázani nejen prací, ale i osobním životem. Když se Charlie s Ednou nakonec nevzali ve skutečném životě, vzali se aspoň v tom filmovém, aby mohli diváky bavit a to se jim zde rozhodně povedlo. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nejlepší groteska ročník 1917. O to ale až tak nejde. Zajímavější je, jak emocionálně bohatý tenhle půlhodinový kraťas je. A vůbec nejlepší na něm je ta dokonalá symbióza a balanc mezi do puntíku přesně sehranými gagy a barvitou paletou emocí. "The Immigrant" určitě není lepší haha groteskou než "The Rink", "The Cure", nebo "Behind the Screen". Je jiný a tím je mimořádný. Poprve se zde Chaplinovi podařilo komplexně prolnou sentiment s komickou zkratkou. Tenhle film je milníkem na Charlieho pozvolné cestě k sociálně laděným velkoprodukcím let budoucích. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Chaplin .. The arrival in the land of liberty. Krátká vzpomínka na útrapy evropských přistěhovalců, při cestě lodí po oceánu a prvních krůčcích ve svobodné Americe. Dá se říct, že na dvacetiminutovou stopáž nemá filmeček slabých míst, ale pravda to tak úplně není. Skečů je sice několik, některé jsou promyšlené a jiné tuctové, jenže smích u mne vyvolaly jen zřídka. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama