Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja zúfalo hladní tuláci potrebujú peniaze na jedlo a tak sa jeden z nich vydáva za šampióna v boxe, Cyclona Flynna. Podarí sa mu prihlásiť na boxerský zápas a tak získať peniaze. Pug (Roscoe 'Fatty' Arbuckle) musí brániť svoje dievča (Minta Durfee) pred bandou výtržníkov. Tí ostanú ohromení Pugovými boxerskými schopnosťami a navrhnú mu, aby sa prihlásil na zápas proti Cyclonovi Flynnovi. Pug súhlasí a začne sa pripravovať na súboj. Pravý Cyclone Flynn prichádza do mesta a nastúpi namiesto dvoch tulákov, ktorí si zjednali jeho miesto zápasníka. Hazardný hráč (Mack Swain) vsadil na Puga veľa peňazí a vyhráža sa mu smrťou v prípade, že prehrá. Ani rozhodca (Charles Chaplin) nedokáže udržať zápas pod kontrolou a súboj boxerov sa presúva mimo ring. (Diazbros)

(více)

Recenze (16)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, koho tady hraje Chaplin? Nakonec jsem se dočkal - ztvárnil sudího v boxu, zahrál si tak dvě minutky, nic nezkazil, ale ani mě příliš nerozesmál. V hlavní roli tlouštík Roscoe 'Fatty' Arbuckle, který se utká v ringu s Cyclonem Flynnem Edgara Kennedyho. Je to hodně živé - příznivci grotesek si příjdou na své a nesnesitelná nuda to nebude asi pro nikoho. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Charlie Chaplin se objevuje ve filmu docela pozdě a i tak není jednoduché jej vůbec zaznamenat, v čemž je snímek unikátní. Ovšem ty nahrané pády se mi moc nelíbily. Vidět je to ve scéně, kdy tlouštík háže věci po skupince s policistou v čele a ti padají a padají a padají...jenže nepřirozeně. Ovšem vtipný začíná film být ve chvíli, kdy oba opouštějí ring a utíkají nebo se perou s davem. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     Typická krátka groteska z Keystone štúdia, čo znamená plytká a v zásade nevtipná (aspoň z dnešného pohľadu). Pozrel som si ju predovšetkým kvôli Chaplinovi, ktorý sa tu v role boxerského rozhodcu objaví len na pár minút, ale jeho scéna je jasne najlepšia z celého filmu (v podstate jediná ako-tak vtipná). Inak je stredobodom Fatty, ktorého zrovna neobľubujem - ten jeho zjav aj s jeho štýlom "humoru" mi pripadajú trápne. Tu vystupuje ako neodolateľný a nepremožiteľný hrdina, ktorému sa kráska (Minta Durfee) hneď vrhá okolo krku a všetkých protivníkov hravo premôže. Humor je ohromne "duchaplný", postavený prevážne na narážaní do seba, neustálom padaní, prípadne ešte na hádzaní tehál do hlavy. Videná verzia z roku 2010 s celkom dobrou hudbou Neila Branda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přes pomalejší rozjezd nakonec povedená  groteska, v které si malou, ale pro něj docela typickou roli zmatkaře, střihl i Charlie Chaplin. Jeho hvězda měla teprve stoupat, tady hrál  první housle Roscoe Farbuckle. Počáteční fackovaná či házená cihlou příliš úsměvů nevyvolá, ale jakmile se Farbuckle dostává do ringu s profesionálním boxerem, vše nabírá rychlý spád. Do hry nejdřív vstupuje rozhodčí "šáša" Chaplin a jeho spousta pádů. Inu, vozembouch tehdejší diváky bavil víc než cokoliv jiného. Po nějaké době padání toho či onoho se ale ponižovaný Farbuckle dostává k pistoli a začíná ta pravá  nefalšovaná ztřeštěná groteska s honičkami, policisty či přetahováním na laně. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedna z už hodně zestárlých raných keystonských grotesek, tentokrát s Fattym Arbucklem v hlavní roli. Kromě krátkého výstupu Charlieho Chaplina v roli rozhodčího boxu a závěrečné hodně anarchistické honičky s kolty dnes už absolutně nevtipné a nezajímavé. A to i přesto, že se tu objevila hned celá plejáda později slavných komiků, kromě Arbucklea a Chaplina ještě Edgar Kennedy (jako Cyclone Flynn) a Al St. John a v drobných roličkách ještě Mack Swain, mladičký Charley Chase a sám Mack Sennett. Volně ke stažení na Archive.org. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama