Reklama

Reklama

Chaplin na závodišti

  • Česko Mabel u volantu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Charlie Chaplin v tomto filmu soupeří o dívku Mabel s automobilovým závodníkem. Nabídne jí, že ji sveze na svém motocyklu, ale ona z něj spadne do kaluže. (ČSFD)

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pomerne dlhá groteska ( videl som cez 20 min verziu ), ktorá možno týmto svojím prednesom stráca tempo, ale Chaplin sa snaží, čo sa dá. Pritom je to len vedľajšia úloha. Mabel...občas ma fascinuje na čom si vlastne vybudovala slávu ( nemala ani výnimočný talent a ani krásu ). ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "He turns out to be a smooth villain with rough ways."     Chaplinove začiatky v štúdiu Keystone sa vo všeobecnosti vyznačujú nízkou kvalitou, táto krátka groteska však tú (ne)kvalitu ešte podlieza. Nielenže sa tu nie je nad čim pousmiať (snáď s výnimkou jazdy Mabel na motorke), nieto ešte zasmiať, ale tie pokusy o humor sú často až trápne (opäť žasnem nad tým, že vždy keď treba, je poruke kôpka tehál) a aj tá celková zápletka je nahlúpla. Charlie tu pôsobí veľmi neobvykle, jednak svojím výzorom (divná briadka, cylinder) a jednak svojím mimoriadne zúrivým a zlomyseľným prejavom (ustavične niekoho pichá špendlíkom, či fackuje), keď s tými strašidelnými grimasami, ktoré hádže, vyzerá ako taký démon. Malé, bezvýznamné plus udeľujem za roztomilú, okatú Mabel. Videná verzia z roku 2010 s nahlúplou cirkusovou hudbou Erica Beheima (strašne otravnou). ()

Reklama

LegoMan69 

všechny recenze uživatele

Chaplin v roli záporáka (celkem pamětihodného, protože takhle vypadají všichni ti "klišé" záporáci z pohádek a hlavně z animáčů) s naštvaným výrazem v obličeji, knírkem a neschopnými pomocníky, na které je naštvaný, protože se mu stále nedaří, zbavit se Mabel, která vyhrává závod automobilů. Háže tam po ní výbušniny, na cestu stříká nějaký olej nebo co a furt se šikovná Mabel vyhýbá jeho nástrahám a jede si s autíčkem dál. Produkce měla víc peněz a dovolila si o trochu víc věcí než v předchozích groteskách a to sporťáky, akční (no dejme tomu na tu dobu akční) záběry rychlých aut a děj je delší a příběhu je víc. Před "hlavním" dějem a to závodem automobilů, je ještě počáteční příběh a ten ukáže, proč má Mabel a její kluk trable s tím záporákem (jak se potkali a pohádali). Celkově dobrý. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Chaplin v roli padoucha s cylindrem a bradkou, který soupeří o Mabel s jedním automobilovým závodníkem. Když se mu jí nepodaří odvézt na svém motocyklu, ze kterého mu spadne do kaluže, rozhodne se alespoň se svými kumpány překazit jim automobilové závody pomocí únosu, bomb a rozlitého oleje. Mezi tím vším padne samozřejmě spousta kopanců, štípanců a facek...Snímek byl na DVD sice ve špatné kvalitě, ale zato s podtitulem "Chaplin před 20.lety", pravděpodobně částečně s dobovým ozvučením. Jinak vedle negativní Chaplinovy role není ničím zvlášť zajímavý. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film, kde hraje Chaplin vyloženého záporňáka, se kterým nelze ani v nejmenším sympatizovat. A taky asi jediný film, kde ho uvidíte řídit motorku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Poslední Chaplinův film, kde se nepodílel na scénáři ani na režii. (everlong)

Reklama

Reklama