Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prodavačka párků v podání Mabel Normand se za úplatek dostane na automobilové závody. Podobně se sem bez placení dostane i Charlie. Mabel prodává párky obecenstvu, ale příliš se jí nedaří. Lidé si rádi vezmou párek, ale zdráhají se platit. Když si jejího stánku všimne Charlie, odláká její pozornost a stánek ukradne. Vypukne honička, do níž jsou zapojeni i keystonští policisté a vše skončí rvačkou. Chaplin nakonec proti útočníkům hodí celou krabici s párky a odchází s nešťastnou Mabel pryč. (Weissik)

(více)

Recenze (11)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíš z těch slabších grotesek, ovšem i tahle má své vtipné momenty, např. Chaplinovo pojídání párků, či nával zákazníků. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, ale některé věci jsou vtipné, nicméně nebylo jich mnoho a originální to taky příliš není a Mabel byla divná patronka. Další z těch grotesek, které za přílišnou podobnost nestojí. 50%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na začiatku filmovej kariéry sa Chaplin ešte len hľadal, čo a ako tvoriť, takže len slabšie tri hviezdy. Táto raná groteska neoplýva scenárom, skôr ide o improvizáciu, bláznivé fackovanie a hromadné pády. Zaujímavé je asi len to, že facky rozdáva a občas aj dostáva žena, jednoducho ukážka emancipácie pre viac ako sto rokmi. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Chaplinové začiatky v Keystone iba zriedkakedy vybočovali zo šedivého priemeru a táto krátka groteska je toho žiarivým príkladom. Nemá to ani vtip, ani nápad a aj "príbeh" je akýsi zmätený. Charlieho zlomyseľný "humor" je založený hlavne na tom, že ustavične niekoho nakopáva do zadku a potom sa na tom smeje. Poteší účasť sympatickej Mabel, ktorá tu zase neustále narieka. ()

Lion438 

všechny recenze uživatele

Tahle groteska moc diváka nepobaví, tedy možná jen ty, co se rádi dívají na nesmyslné rvačky a snímky bez nápadu. Tohle bylo podle mého celé založené na improvizaci. Nějaká ta kvalitní minika a zvláště "Chaplinovská chůze" ale potěší. ()

Reklama

Reklama