Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Peggy Pepper (Marion Davies) přijíždí z Georgie do Hollywoodu, aby se stala herečkou. Po nějakém čase zde potká Billy Booneho (William Haines), který má své studio Comet a zaměstná jí jako herečku. Peggy dostává své první role. Časem začne být úspěšná, ale i domýšlivá. Studio High Art jí chce převzít a dát jí jiné image. Bill se však Peggy nechce vzdát a začne o její osobu i lásku tvrdě bojovat. (Terva)

(více)

Recenze (7)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hvězdný mýtus Marion Davies, životní partnerky mediálního magnáta Williama Randolpha Hearsta, dlouho odolával skutečnému poznání kvalit herečky Marion Davies. Její životopisci, například Fred Lawrence Guiles, spatřují její vrchol v sérii filmů, které natočila s režisérem Kingem Vidorem. Problémem samozřejmě zůstává horší dostupnost jejích filmů obecně, ale pakliže jsou tu a tam některé tituly uvolňovány (například díky retrospektivním přehlídkám anebo televizi TCM či DVD archivní kolekci WB), můžeme si názory nejrůznějších kritiků komparovat. Osobně mám ze Show People alias Slečny Peggy v pokušení jen ty nejlepší zážitky. Je to skvělá komedie z hollywoodského zákulisí, která si nebere ty nejmenší servítky. Ohromné množství hvězd tu má cameo (včetně Johna Gilberta, Charlie Chaplina nebo Mae Murray či Elinor Glyn), Marion kouzelně paroduje dokonce sama sebe. Je tu vše, od cesty naivního děvčete do filmařské Mekky přes první slapsticky až po velkorozpočtová dramata. Ideální film začátečníky i ostřílené diváky pokladů z němé éry. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Agnes Christine Johnston, Laurence Stallings, Wanda Tuchock a Ralph Spence. Nostalgická němá a krásná komedie. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale příběh je až příliš absurdní aby se dal brát vážně a zase na druhou stranu jako komedie to taky žádnou díru do světa neudělalo. Hlavní hrdina W.Haines mi byl krajně nesympatický, mimima M.Davies taktéž. Příběh je zcela obyčejný, spíše výrazně přehnaný, závěrečný happyend nevýrané mínění jen podtrhuje. 60%. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie na filmový průmysl, aneb Hollywood si dělá legraci sám ze sebe. Marion Davies a ostatní tehdejší hvězdy se nebojí dělat humor na vlastní účet. Objeví se Douglas Fairbanks, Elinor Glynnová, John Gilbert, King Vidor i Chaplin. Filmové zákulisí mě vždycky baví. Nejvíc se mi líbilo: "Představte si, jak váš otec umírá hladem!" a "Marion Davies? Tu nesnáším!" ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Groteskní komedie z němého Hollywoodu s nahlédnutím do filmového průmyslu, s režisérem i hvězdami.(70%) ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Marion Daviesová jako naivní Peggy, která z malého města za pomoci tzatínka přijíždí do Hollywoodu s přesvědčením, že ji čekají velké charakterní role. Díky pomoci neznámého mladíka se paradoxně dostane ke groteskám a vlastní pílí později i k charakterním rolím. Pěkné jsou scény upravování životopisu mladé hvězdy, kde jsou přesně vidět ta schémata rozhovorů pro filmové deníky. Jako nahlédnutí do filmového průmyslu to není špatné, navíc je zde jasně vidět od začátku velká nadsázka. ()

Reklama

Reklama