Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži - kapelník, klarinetista a Chaplin - se na taneční zábavě utkají o přízeň jedné ženy. Kdo ji získá? (ČSFD)

Recenze (19)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nanicovatá groteska se začínajícím Chaplinem. Založeno na klasických vozembouších a prakticky ničem jiném.  Chaplin jako opilec (kdo ví, jestli nebyl skutečně nalitý) byl, ač nebyl hlavní hvězdou, tím nejlepším. Nicméně laťka kvality je tady hodně nízko. Tuctové a nenápadité, grotesky dokážou nabídnout mnohem lepší zábavu, tohle víc připomíná první experimenty s filmem a v roce 1914 už byla ta filmařina přece jen jinde a Mack Sennett má mraky lepších "kraťasů", stejně jako Charlie.  Jedna hvězda a není na chodníku slávy, bohužel. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"She's mine. I saw her first."     To, že boli grotesky z Keystone štúdia poväčšine veľmi chabej kvality, je známe, ale táto v tom ohľade tuším všetky tromfne. Traja nápadníci sa tu bijú o jednu sympatickú mladú dámu (Minta Durfee hádam ako jediné pozitívum filmu), pričom prvým je Charlie v mimoriadne otravnej polohe (zlomyseľný ožran), druhým je môj "obľúbenec" Fatty a tým tretím je neskutočne trápna postavička kapelníka (odporne prehrávajúci Ford Sterling). V tomto prípade už ani nemôžem napísať, že humor je nevtipný, pretože ten je tu väčšinou veľmi trápny (hlavne pri tých vzájomných bitkách rivalov). Videná verzia z roku 2010 s dobrou hudbou Stephena Hornea. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tady si Chaplin to první místo v hereckém obsazení rozhodně nezaslouží. V hlavní roli Ford Sterling - jako pěkně nažhavený a žárlivý kapelník, který si to společně s Charliem a klarinetistou Fattym rozdá o dámu svého srdce. Smát se není čemu, a tak jsem celý film pouze usilovně hledal Charlieho knírek - a on tam snad skutečně není! ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

První kroky Ch. Chaplina a "Tango tangle".¬         Rok 1914 byl úvodním rokem Chaplinovy tvorby filmové. Na třicet pět krátko- případně středometrážních grotesek plus jeden dlouhometrážní snímek ve směs postrádaly větší kvalitu, žertéřství rovnalo se sotva tak jednomu a půl míčku artisty, místy bylo až rozpačitě trapné. Je zřejmé, že společnost "Keystone Studios", s níž měl Chaplin uzavřenu roční smlouvu, si spíš než na kvalitu potrpěla na množství.¬                 Podobně tomu bylo i následujícího roku a počátkem roku 1916, kdy Chaplin pod hollywoodskou společností "Essaney" natočil svých dalších patnáct krátko- příp. středometrážních snímků. Ač v té době už znám a oblíben natolik, že mohl diktovati podmínky producentům a vybírati z nich, nebyla úroveň Ch. snímků ve směs vysoká, ze jména hledíme-li na ně nedobovýma očima.¬                 Není však třeba odsunouti tyto první filmové krůčky a kroky někam do zapomnění, svou kvalitou spolu s vkusností se vyrovnají řadě nynějších zábavných pořadů tak jistě, jako že Ch. Chaplin natočil později taková díla jako "Moderní doba" či "Diktátor".¬                 Snímek "Tango tangle" byl jedním z prvních, v nichž Chaplin hrál (pozn.: natočeno v březnu 1914) a jeho herectví nelze označiti za dobré, jak tomu v jeho prvních snímcích bylo takřka pravidlem.¬                 [Zdroje: 1. Wikipedie, English (en.wikipedia.org/). 2. Filmová databáze IMDb (imdb.com/)] ()

LegoMan69 

všechny recenze uživatele

Chaplin má konečně jednu z hlavních rolí, ale furt žádný make-up. Ano, Ford Sterling je hlavní postavou a svým hereckým výkonem, zde byl lepší než Chaplin podle mýho. Ten hromotluk taky nebyl marnej. Hraje tam klidná dechová hudba, což je super u klidného tance, ale k těm rvačkám se mi vůbec nehodí. Čekal bych tam nějaké bubnování a pořádnou ránu (zvuk gongu nebo silného bubnu), když tam někdo někoho praští, ale celý film tam hraje ta stejná klidná melodie. Celkově to je dobrý, ale není to groteska kterou musíte nutně vidět (že by nějaká klasika, to ne). Na druhou stranu je tam jedna pamětihodná scéna a to na konci, když ti dva spadnou na záda a nohy se jim zvednou do vzduchu (což pak bylo zopakováno nespočetněkrát v nespočetně filmech, především v animovaných). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Poslední film, ve kterém Chaplin vystupuje s Fordem Sterlingem. (everlong)
  • Natočeno za jediný den ve skutečné taneční síni. (everlong)

Reklama

Reklama