Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Každý má svoj spôsob ako sa snaží uniknúť od reality, tu je ich popísaných hneď niekoľko-najčastejšie je to odsťahovať sa, odísť na výšku, poprípade stať sa spisovateľom a uniknúť do sveta inej reality. Shaun sa pokúša hneď o všetky tri naraz a filmu tak nechýba veľa svetlých a vtipných momentov, pri väčšine z nich asistuje Jack Black. Téma hľadania je zaujímavo spracovaná a potešia aj camea známych hercov. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Jacka Blacka, který jako jediný dokázal pobavit, bohužel hrál vedlejší roli, takže jsem se jinak moc nesmál. Dál bych chtěl zmínit, že komedie není o tom, že se postavy ve filmu chovají jako kreténi, což tady platí snad na 100%. Působilo to trapně a chvílema jsem koulel očima. No a ten moralizující závěr typu "rodina, láska a přátelství vítězí" byl už trochu moc. No tak snad někdy příště.. ()

Reklama

Ronee 

všechny recenze uživatele

Shaun príde o priateľa, ktorý surfuje po vlne tsunami. Začne o tom písať novelu, lebo je smutný z toho, čo sa stalo a taktiež sa zamýšľa nad tým, ako žije. Zistí, že chce byť spisovateľom. Miluje Orange County, surfovanie a rád číta Marcusa Skinnera. Napísanú novelu, svojmu obľúbenému spisovateľovi aj pošle. Chce sa dostať na Stendford práve preto, že Skinner tam vyučuje. Shaun je odvážny, pozitívny hrdina, ktorý má silnú motiváciu a preto sa nebojí každému povedať, čo si o nich myslí: Lebo ste krava! Nikdy si pre mňa nič neurobil! Myslíš len na seba! a podobne. Trochu nereálne, ale sme vo filme...pokračujeme...Zhodou náhod sa všetko zomelie tak, že si uvedomí, čo naozaj v živote chce a kde chce prežiť svoj život. Nájde si životnú inšpiráciu, o ktorej bude písať, presne ako ostatní veľkí spisovatelia napr. James Joyce, ktorý celý život písal o Írsku, lebo to bol jeho domov. Shaun má potrhlú rodinu, nevlastného otca, matku alkoholičku a brata feťáka. Ale má aj priateľov, ktorí ho vždy podržia. Najmä Jack Black skvelo zahral rolu sfetovaného brata, ktorý sa rád váľa doma a vymieňa krabičky s tabletkami.Možno je celý film len priemer, ale mňa zaujal námet a to ,ako to bolo natočené. Námet: Keď sa chceš dostať na univerzitu, sfetuj dekana a podpáľ školu. Ale samozrejme to je len vo filme, milé deti. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Kolísání mezi komedií a dramatem bylo přesně takové, jak to mám rád. K tomu skvěle zvolené herecké obsazení, které nenásilně předvádí svojí komorní "grotesku". Colin Hanks byl fakt dobrej, ale Jack Black byl vynikající. Hudba taky dobrá. Prostě příjemná oddychovka, která vás určitě donutí se zamyslet. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film samozrejme neni nic extra, je to jen prijemna komedie, ktera ma pobavit a to se ji dari vice nez dobe. Colin, syn Toma Hankse, na svyho otce nema ani omylem a vypada docela jako chcipacek, ale spatnej neni. Ale ja si tenhle film stejne pustil kuli Jacku Blackovi a ten nezklamal. Vetsinu casu se nekde vali v trenclich vozralej jak prase a kdyz uz se rozhodne neco udelat, tak to vzdy stoji za to. Potesi mensi role Lithgowa, Stillera a Chase. Pribeh neni uplne dementni a i kdyz se snazi krapet poucovat, co je v zivote dulezity, neni tu toho moc a tudiz to tolik nerusi. A nektery vtipky fakt nemaj chybu. Nejedna se o nic extra, ale ja se dobre bavil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama