Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::: Hezká průměrná komedie se skvělými herci. Hlavně za skvělého Jacka Blacka a cameo Bena Stillera musím jít o hvězdu výš. Super oddechová komedie, která Vás pobaví a možná se donutí i zamyslet ...... ::::::::::::::::::: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film samozrejme neni nic extra, je to jen prijemna komedie, ktera ma pobavit a to se ji dari vice nez dobe. Colin, syn Toma Hankse, na svyho otce nema ani omylem a vypada docela jako chcipacek, ale spatnej neni. Ale ja si tenhle film stejne pustil kuli Jacku Blackovi a ten nezklamal. Vetsinu casu se nekde vali v trenclich vozralej jak prase a kdyz uz se rozhodne neco udelat, tak to vzdy stoji za to. Potesi mensi role Lithgowa, Stillera a Chase. Pribeh neni uplne dementni a i kdyz se snazi krapet poucovat, co je v zivote dulezity, neni tu toho moc a tudiz to tolik nerusi. A nektery vtipky fakt nemaj chybu. Nejedna se o nic extra, ale ja se dobre bavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nechápu sice, proč hlavní hrdina, toužící po spisovatelské dráze, tolik prahne po přijetí na jakousi trapnou univerzitu, když právě psaní je jedna z mála profesí, u nichž je úplně jedno, jaké vzdělání máte a nikdy se na to nikdo neptá. Ale budiž. Orange County je nenápadný film a nebýt husté účasti známých komiků v malých rolích, asi bych se o něj vůbec nezajímal. Tak nějak jsem očekával, že půjde o jednu z těch teenagerovských taškařic, jen mi nebylo jasné, co tam tedy u všech všudy dělají Kevin Kline, chevy Chase nebo Lily Tomlinová. Odpověď zní: jenom křoví. Ale vůbec to nevadí, je to opravdu příjemná a vtipná komedie. 70% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Je tu pár zábavných momentů, ale od autora Školy rocku bych čekal něco lepšího. Jack Black jako obvykle pobaví, zaujmou camea Chevyho Chase, Harolda Ramise či Kevina Klinea. ** 1/2 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chybou byrokratického přehmatu stojí talentovaný Shaun místo na prahu nadějné kariéry spisovatele na univerzitě ve Stanfordu před zdrcujícím pohledem na svoji šílenou rodinu, navíc ve městě, které jej degradovalo na pouhého surfového povaleče na plážích. Komedii s bizardními momenty tahají nahoru slušné herecké výkony (včetně cameo roliček), naopak, co se zdá být vtipné, je tvůrci zbytečně rozmělňováno do podoby, kdy onoho vtipu viditelně ubývá!! Což je škoda.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Škoda že tato komedie jaksi postrádá to hlavní - příběh! - Protože mně to přišlo, jako by to šlo od ničeho, k ničemu. Pár vtipných scének to naštěstí zachránilo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem očekával zábavu. Té jsem se dočkal vrcholově. Nic jiného jsem už od filmu neočekával. A nebyl jsem zklamaný. Jedná se o vtipné dílko, které je příjemným filmem pro odreagování a nenáročnou zábavou, zároveň je neotřelé a v některých místech vás donutí se i zamyslet. Je pravda, že některé postavy byly až příliš nereálné, ale v celkovém konceptu tento snímek vyznívá velmi pozitivně. Navíc zde předvádí své jedinečné herecké kreace Jack Black v roli věčně zhulečného bráchy hlavního hrdiny, na kterého není spolehnutí a v druhé polovině filmu zapříčiní požár univerzitní budovy, jako by se nechumelilo. Herecké výkony nevybočují z normálu, až právě na Jacka Blacka a celkově ani nemám tomuto filmu co vytknout. Čtyři hvězdičky dávám jen proto, že existují i mnohem lepší filmy, se kterými se tento nemůže rovnat, ale v mých očích je to nadprůměrná vtipná komedie, jedna z těch lepších, které jsem kdy viděl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s pár povedenými scénkami a dokonalým Jackem Blackem který pobaví vždy když je na place.Jinak bohužel o ničem ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s poměrně nezáživným dějem a několika vydařenými momenty. Celkově je to docela o ničem, ale jednou se na to kouknout dá. 40% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nezaujímavá a nevtipná komédia s takmer absolútnou absenciou deja. Potešiť môžu azda len cameo role. Avšak buď daný ľudia nemajú žiaden priestor (Chevy Chase), alebo nič nepredvádzajú (Harold Ramis, Kevin Kline). Typická nová vlna MTV(-like) komédií, urobené len preto, aby urobili reklamu nejakej kapele, alebo piesni. Preto sa nebudete čudovať tomu, že vo filme je nadmerné množstvo "videoklipových sekvencií" a že dosť často hraje hudba "určitého razenia". Neviem, či som sa niekedy zasmial - azda len pri eskapádach Jacka Blacka, ale aj ten jeho humor bol dosť fekálneho razenia - ostatne ako ostatok filmu. Strata času. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Že by mě to něják zaujalo? Ani ne, dívat se na to dá, ale to je všechno.. A Jack Black mi příjde pořád víc a víc nechutnější. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takových známých herců v tak malých roličkách se hnedtak nevidí. Příběh středoškoláka Colina Hankse vypadá daleko méně zajímavý, než ty lidičky kolem něho. Je to tak na 50%, ale díky Jacku Blackovi dávám za tři. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná teenegerská komedie, je příjemná především tím, že v ní není moc pohlavních tekutin (jen jedny rozlité chcanky). Bez postavy Jacka Blacka by to ale stálo za nic. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

"Neviděl si moje chcanky" Tak tahle scéná mě dostala nejvíc. Jinak jako komedie nic moc ale hodně to zachranoval Jack Black s kterýho jsem kazdou chvíly chcípal :D ()

Reklama

Reklama