Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nezaujímavá a nevtipná komédia s takmer absolútnou absenciou deja. Potešiť môžu azda len cameo role. Avšak buď daný ľudia nemajú žiaden priestor (Chevy Chase), alebo nič nepredvádzajú (Harold Ramis, Kevin Kline). Typická nová vlna MTV(-like) komédií, urobené len preto, aby urobili reklamu nejakej kapele, alebo piesni. Preto sa nebudete čudovať tomu, že vo filme je nadmerné množstvo "videoklipových sekvencií" a že dosť často hraje hudba "určitého razenia". Neviem, či som sa niekedy zasmial - azda len pri eskapádach Jacka Blacka, ale aj ten jeho humor bol dosť fekálneho razenia - ostatne ako ostatok filmu. Strata času. ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála komedií o osudech a problémech teenagerů, která mi nelezla na nervy svou "američností". Sem tam se sice nezapře jednoduchostí a naivností, konec leckoho může rozčílit, ale to všechno napraví několik vtipných situací a gagů. Ty má na starost hlavně největší "bavič" ve filmu Jack Black, v roli nechutného a typického losera Lance. Orange County je lehká odpočinková komedie, oplývající čirým americkým humorem, u které rozhodně nemusíte myslet, ale jen relaxovat a občas se zasmát. ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Typická americká komédia, ktorá ma skvele pobavila. Jack Black, znova dokázal filmovému svetu, že patrí k TOP komediantom. Vo väčšine vtipných scén bol zrovna on, a preto môžem s kľudom napísať, že práve on bol ťahúňom tohto filmu. Potešila ma aj úloha Cheyho Chase, ktorého si pamätám z komédií o rodinke Griswoldovcov, no tentokrát už jeho úloha nebola až tak významná. Filmu dávam 4 hviezdy za jeho zábavný príbeh a takisto herecké obsadenie. Mňa ako teenagera, film skutočne pobavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film samozrejme neni nic extra, je to jen prijemna komedie, ktera ma pobavit a to se ji dari vice nez dobe. Colin, syn Toma Hankse, na svyho otce nema ani omylem a vypada docela jako chcipacek, ale spatnej neni. Ale ja si tenhle film stejne pustil kuli Jacku Blackovi a ten nezklamal. Vetsinu casu se nekde vali v trenclich vozralej jak prase a kdyz uz se rozhodne neco udelat, tak to vzdy stoji za to. Potesi mensi role Lithgowa, Stillera a Chase. Pribeh neni uplne dementni a i kdyz se snazi krapet poucovat, co je v zivote dulezity, neni tu toho moc a tudiz to tolik nerusi. A nektery vtipky fakt nemaj chybu. Nejedna se o nic extra, ale ja se dobre bavil. ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Námet bol skvelý. Mám rád príbehy o spisovateloch, ale cakal som nieco v style mladého Bukowského a dostal som typickú teenagerskú komédiu, mierne sa vymykajúcu s priemru. Velká skoda, ze vo filme cítit vplyv MTV (piesen Butterfly od toho potetovaneho a popiercengovaneho svalovca mi uz pekne liezla krkom vo filme som ju pocul asi 6 krát). Colin hral akoby ani nehral, sám si je asi este neistý no trapas to urcite nebol taky priemer, ale ziadna sláva. Ale Jack Black je uz iná káva.. Jeho vecne zhulený a opitý flákac nemal chybu. Black je asi najsvetlejsim (trochu ironicke nemyslite? :)) bodom filmu. Takze ako to vidim ja? 2 ale velmi dobré *. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama