Reklama

Reklama

Kapsáři

  • USA Harry in Your Pocket
Trailer

Příběh pojednává celkově usměvavým dojmem o čtyřech kapsářích. Ale ne ledajakých. Tři muži a jedna žena během necelých dvou hodin předvádí kousky, které ukazují jak nepozorný člověk může lehce přijít o svoje úspory. Avšak pod zdánlivě odlehčenou atmosférou se odhaluje vážnější aspekt lidských vztahů a mezi již zmíněnými čtyřmi lidmi, pracující v jedné "zlodějské" branži, se počínají vyjevovat i dramatičtější chvíle. (Tiiso)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

A už zase napíšu- mohlo to být lepší, kdyby.......... kdyby se tvůrci zaměřili na základní osu příběhu - jak se dal "gang" kapsářů dohromady- jak mistr řemesla Harry (ze Sedmi statečných známý James Coburn) naučil krást Ray Haulihana (zahrál si ho také poměrně známý Michael Sarrazin) a u toho jim asistovala sympatická Trish Van Devere coby Sandy a kapsářský veterán Casey (Walter Pidgeon)- jak to Rayovi nejdřív nešlo a dělal chyby, ale nakonec se stal dobrým kapsářem. ----------Akce, kdy tahle čtyřka nepostřehnutelně na ulici obírala nic netušící kolemjdoucí (občas flm pracuje se zpomalenými záběry, aby vůbec krádeže byly viditelné) jsou vážně skvělé. Ovšem film má dost pomalý a uloudaný začátek, úplně zbytečně se zaměřil na nějaké podle mě zbytečné spory mezi Harrym a Rayem a navíc tu můžeme slyšet dialogy jako "Pořád myslíš, že jsem divnej?" "Ne, to já jsem ta divná." Na to, že je to film z počátku 70´s, mluví se tam dost otevřeně o sexu (ovšem jen mluví). A asi i já jsem divnej, ale dabing (2008) i přes účast Petra Olivy se mi prostě nelíbil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Každej pitomec si může všimnout, že mu chybí prkenice.. Je to jen zákon gravitace.." No, jisté je, že mě nenapadá mnoho fyziologicky vhodnějších herců, rozuměj těch s opravdu dlouhými prsty, než právě James Coburn, zde si skutečně užívající roli mistra chmatáků Harryho..;) ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Film přes zdánlivě dobrou pointu je překládán v průměrném duchu a i realizaci. Některé zjevné události nejsou dostatečně vysvětleny. Charaktery osob nedostatečně prokresleny a vůbec celé vyprávění často vázne a nedokáže naplno upoutat pozornost. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

"You never know what you're going to find in someone's pocket." Harryho životní moudrost, se kterou zaučuje mladšího kolegu do tajů kapsářského řemesla. V čtyřčlenné partě by to úplně klapalo, kdyby ... jedním je čtyř členů nebyla půvabná dáma, o kterou se rozpoutá rivalita mezi dvěma dalšími členy. A to do jejich profese vnáši ne zcela žádoucí napětí. Jako vždy výborný James Coburn jako "Harry s dlouhými prsty" (mnohem výstižnější titul filmu v německé a rakouské distribuci než český "Kapsáři") ()

Reklama

Reklama