Reklama

Reklama

Věrný pes Čiko

  • Česko Hačikó (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o neskutečném přátelství člověka a jeho čtyřnohého společníka - Čika. O lásce tak čisté, že ostatní členové rodiny ani vesnice nejsou s to pochopit a o starém profesorovi si zkrátka myslí své. Jednoho dne se však profesor nevrátí z práce a Čiko čeká a čeká… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Mám rád zviřátka, kočičky a pejsánci vedou. A právě proto jsem se dlouho docela obával si Hachiho pustit - bál jsem se, že u toho budu brečet. A spletl jsem se. Řval jsem u toho totiž jako želva :-) Je obdivuhodné jak dokáží Japonci s tímto tématem pracovat, naprosto se vyvarovali jakýmkoli delším roztomilým scénkám s hrajícím si psíkem, celý příběh má víceméně neustále vážnou tvář (mimo pár výjimek - např. blešky a koupel :-)) a i samotná část od štěňátka po onu nešťastnou událost je docela dost krátká. Ovšem tím rozhodně proud slz nekončí, děj pokračuje ještě dlouho dál a nápor na emoce je tu prakticky nepřetržitý. Kvalitní hudba celkový dojem jen zvýrazňuje. Osobně tu cítím snahu o dojem z celého snímku se vším všudy, včetně všech vedlejších postav i ostatních událostí, dětinské scénky hrající na dojem z roztomilého pejska tu téměř nenajdeme a to je jen dobře - tohle nemá být hravý kousek pro děti, nýbrž vážnější spíše pro dospělé. Mínusem je akorát lehce apatický vztah Hachiho k hercům. Je očividné, že tohle se nepodařilo zrealizovat, žádné radostné vítání se nekoná, Hachi prostě odehrál co musel a víc do toho dát nemohl, zkrátka tohle nebyl jeho pravý páníček. P.S. Dabing nezkoušejte ani náhodou, absolutní tragédie - vřele tedy doporučuji originální znění + české titulky, DVD se dá sehnat a stojí pár kaček :-) Tenhle krásný snímek by si ale rozhodně zasloužil mnohem lepší obrazovou kvalitu než jaká je nabídnuta, nicméně na netu lze najít lepší verze. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Film mne nevtáhl...působil na mne odtažitě a nevřele, což zrovna u takového příběhu není moc dobrá zpráva. Chování postav a vztah psa a jeho pána mi přišel umělý. A taky dost podstatná věc - o psech něco vím...a nemohl jsem přejít fakt, že ten pes svého pána moc neposlouchal. Pes, který tahá člověka na vodítku, k němu nechová takový respekt, aby ho hledal dalších 10 let:-) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale za tn konec dávám 3* fakt se mi nelíbil... Možný spoiler: Celý to začíná jako klasická pohádka o pejsku a jeho přihodách, ale po tom co psovi umře oblíbený páníček to jde z kopce a atmosféra celého filmu jde do smutného hávu a pes se snaží najít někoho jako je jeho pán a nejlíp kdyby našel svýho mrtvého pána, a on ho na konci najde...Konec je děsnej doják kde jsem byl upřímně dost smutnej.... ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Profesor Ueno si snad rozumí se psy lépe než se svými lidskými protějšky a ve filmu je to moc pěkně předvedeno. *** Film je natočen podle skutečné události a mapuje život velmi známého japonského psa jménem Hachikô. *** Na Hachikovu počest byla roku 1934 odhalena jeho bronzová socha přímo před východem vlakové stanice Shibuya v Tokyu, který je po něm dnes pojmenován. Během 2. světové války socha byla roztavena, ale roku 1948 syn autora roztavené sochy vytvořil její kopii, která na místě stojí dodnes. *** Roku 2009 se film dočkal i svého amerického remaku HACHIKO: A DOG'S STORY ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako skutočný príbeh v autentických kulisách neskonale blažený zážitok. Perfektná atmosféra a výborný Nakadai v značne netypickej a v rámci jeho hereckej kariéry ojedinelej roli. Príjemné tempo a vyváženú atmosféru miestami naštrbuje nie úplne dokonalá práca so psím hrdinom - i tak však zostáva jedným z mojich najobľúbenejších japonských filmov pre svoje jemné tónovanie príbehu za pomoci hudby, prostredia a hercov, okúzľujúci jednoduchý scenár a pôsobivý záver. Jeden z najkrajších filmov s neprehnaným citovým vyjadrovaním. Nemôžem hodnotiť inak, ako plným počtom. Edit: Prvý raz videné v kine s anglickými titulkami (Comics Salón a IstroCon 2012). V súčasnosti už vlastním aj originálne DVD. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečné události a mapuje život velmi známého japonského psa jménem Hachikô. Na Hachikovu počest byla roku 1934 odhalena jeho bronzová socha přímo před východem vlakové stanice Shibuya v Tokyu, který je po něm dnes pojmenován. Během 2. světové války socha byla roztavena, ale roku 1948 syn autora roztavené sochy vytvořil její kopii, která na místě stojí dodnes. (hunty)

Reklama

Reklama