Reklama

Reklama

Poslední ostří hoši

  • USA The Last Hard Men (více)

Obsahy(1)

Až se konečně střetnou, jeden z nich zaváhá a zemře! ... Zástupce zákona ve výslužbě Sam Burgade (Charlton Heston) a indiánský míšenec Zach Provo (James Coburn) představují dávné nepřátelé ze starých časů Divokého západu. Svět kolem nich prochází překotnou změnou, ale teď nastal čas definitivně uzavřít jednu starou záležitost. Krvelačný trestanec Provo má v životě jedinou motivaci – pomstít se bývalému šerifovi Burgadeovi, který ho jako jediný dokázal dostat za mříže. Při zatýkání se navíc šerif postaral, aby na něj nikdy nezapomněl, protože byla zastřelena jeho mladá manželka. Po útěku z vězení vede Provo šestici nejkrutějších desperátů, kteří prahnou po pomstě a odvetě. Starý šerif Burgade moc dobře ví, že nastal čas ještě jednou a naposledy vzít do rukou nabitou zbraň a šerifskou hvězdu. V novinách nechá jako návnadu otisknout zprávu o velké dodávce zlata, kterou má na starosti strážit. Lstivý Provo ovšem dokáže být vždy o krok napřed a unese svému úhlavnímu nepříteli milovanou dceru do indiánské rezervace, kde ji drží jako rukojmí a drží v ruce všechny triumfy pro osudové zúčtování. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pěkně drsnej western. Sice v závěru trochu vyměkne a nevyužije všechny trumfy záporáků, ale stejně jde o zajímavý souboj dvou střelců v důchodovém věku. Občas je tu pár pitomostí, které ted rozesmějí už i malé děti. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Drsný western, při jehož sledování jsem si vybavoval snímky starýho dobrýho Sama. Spomalené záběry, násily, brutalita a krev. Veterán Coburn, ukázkový maniak s jediným cílem (jen škoda že má tak nesoudržnou bandu), a proti němu vysloužilý penzista Heston. Protivníci, jenž si v závěru, krom olova, nedarují vůbec nic. Spousta napětí a šmrncovní hudba ze 100 pušek. Pomsta je krásná věc, když se podaří. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western s náladou ako má byť. Partia tých zlých je vzorová, ako vždy obsahuje jedného, čo by mohol byť aj medzi dobrými, teda zostali mu posledné zvyšky charakteru. Príbeh trochu obohraný, prestrelky sú trochu naivné, niektorí hrdinovia sú nesmrteľní a iní zase padnú už po škrabnutí guľkou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Súboj postáv hereckých legiend začína byť zaujímavý tesne pred záverom, kde sa film vymaní zo svojho nudného klišé tempa. Obaja totiž majú rovnakú motiváciu - zabiť toho druhého... a práve tu sa začne psychologická dráma, o ktorú sa film pokúšal doteraz. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

McLaglen klasické westerny uměl, ale tohle je snad až příliš klasický námět. Uprchlý vězeň se chce pomstít šerifovi co ho zavřel a se svou bandou mu unese dceru a ten se ho vydává pronásledovat. Režisér se to snaží ozvláštňovat jak jde, ale ne všechno se daří. Přestřelka na konci je sice brutální a krvavá a realistická jak to jde, ale pomalu jediná. Heston (starý šerif) i Coburn (psychopatický vězeň) bez výtek, hrají výborně. Zasazení do roku 1909 je ovšem otravné a všechny ty auta, telefony a moderní zbraně v příběhu nemají význam. MEGASPOILERY: A cynismus s jakou se jedna z postav zachová při blížícím se znásilnění mě naprosto znechutila, emocionální zaujetí příběhem kleslo na nulu a ve výsledku mě to bylo jedno jak to dopadne (i to že hrdina na 99% ve finále zařval). Průměrný film, průměrné hodnocení. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Realistický drsný western, který určitě není pohádkou na dobrou noc. Heston neztratil nic ze své zdatnosti a herecky určitě předčí i Coburna. U skvělé scény Už ti došly náboje, jsem i zatleskal. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Prvních 15-20 minut mě docela zaujalo, ale pak to začala být poměrně mdlá naháněčka, která paradoxně stála na místě - hlavně pocitově a tematicky. Nebyla totiž dost tematicky hutná, chytrá, vizuálně půvabná ani dynamická. Postavy se k ničemu nevyvinuly - jsou stále stejné, což by tolik nevadilo, kdyby ve své poloze byly výraznější, zábavnější nebo zajímavější. Nakonec mi tedy bylo úplně jedno, jak to celé dopadne. ()

modista 

všechny recenze uživatele

dobrej western, dle mého názoru byl konec šedesátých a sedmdesátá léta pro tento žánr nejlepší. Je i dost drsnej, takže "hoši" v názvu, je dost nepřípadné, slovenský název je výstižnější. Jinak Coburn a Heston skvělí jako vždy. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

No nemám ráda westerny, ale tu a tam je dobré překročit vlastní stín a udělat výjimku. Ostatně potvrzení pravidel už se v minulosti našla - třeba Vinettou či Sedm statečných. Nicméně Poslední ostří hoši, asi mě navnadil i ten název, mě nenadchli a konec už vyloženě nudil. Tak holt zase někdy... Třeba si líp povedou hoši, co jsou zváni Hodný, zlý a ošklivý. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Jasných 5 hvězdiček. Takhle dle mého vypadá ryzí western, žádný hollywoodský balast. Dva charismatičtí hlavní hrdinové, žádné kulisy a běžící film na pozadí, příjemná hudba, která příjemně podkresluje a zároveň neruší a trocha té brutality. Co víc si divák může přát? ;-) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Levně působící western s otřepanou zápletkou a Charltonem Hestonem (který mi do tohoto žánru narozdíl od historických spektáklů nikdy příliš neseděl) v hlavní roli táhne charismatický záporák James Coburn, ale to bohužel na "červené hodnocení" nestačí... 60% ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Hezky chlapský western s výtečným obsaezením a jako vždy perfektně padnoucí Goldsmithovou hudbou.Co víc si přát? ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Zavřeli ho v době koní,revolverů a telegrafu.A utekl když jezdily auta,střílelo se z pistolí a drnčel telefon.... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zdařilý drsný westernový snímek, který se nezadá přímo s akčním filmem. Námět sice není nijak překvapující, ale svým pojetím zcela stačí na dokonalý filmový zážitek. Trestanci na útěku s touhou se pomstít šerifovi, který je ovšem stíhá. Přestřelky reálné, herecké výkony uvěřitelné. Vyprávění příběhu jede jako vlak bez zastavení, a tak divák, ponořený do děje, nemá ani čas se rozhodnout, komu má vlastně fandit. Uprchlému pomstychtivému trestanci, a nebo šerifovi? Klasika, u které by byla škoda, kdyby byla zapomenuta. ()

druhaveta 

všechny recenze uživatele

Westernová tvrďárna, které se podařilo zachovat všechny typické znaky předloh Briana Garfielda (Přání smrti, Rozsudek smrti): pragmatické drsňáky, kteří si s brutalitou tykají a občas se s ní i opijí, děj hnaný sžíravou posedlostí i chladnou logikou zároveň, nečekané, ale nikoliv samoúčelné zvraty a férově krvavé finále. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo, ani neurazilo. Chtěla jsem dát tři hvězdy, ale s odkazem na moderní pistoli, či jak se to jmenuje, v jedné z posledních scén filmu, strhávám jednu dolů. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nakonec překvapivě stravitelný western s atmosférou a napětím. Dva muži si chystají půdu pro poslední vzájemný střet zatímco doba kolem nich prosvištěla a oběma trochu změnila svět. Vlastně i šerify samotné, kteří jak sledujeme se hned nechápou pistolí, ale lpějí na dodržování zákona. Charlton Heston i James Coburn jsou ostřílení westernoví herci, přestřelky jsou časté a věrné, film do poslední chvíle dramatický. Podle mě se jedná o slušný western. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý western o drsnom ale prefíkanom vrahovi na úteku, aby sa pomstil šerifovi, ktorý ho dostal do väzenia. Produkcia nie je najmodernejšia, ale svoju prácu robí dobre, takže ani atmosféra nechýba. Najväčšiu zásluhu na tom majú herci. Charlton Heston a James Coburn ako protivníci sú ostrieľaní mazáci a stvárniť ostrých chlapíkov je pre nich hračka. Príbeh je drsný a prekvapivo nechystá divákovi lacný happyend. 75% ()

Reklama

Reklama