Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladú gangsterku prepustia z väzenia, kam sa dostala za vreckové krádeže a pobodanie nožom, ktoré vzala na seba. Vracia sa späť domov k svojej rodine - otcovi a malému bratovi.
Otec s dcérou nevychádza a vôbec nie je nadšený z jej návratu. Ona mu nevie odpustiť, že sa v minulosti spíjal a bil mamu. Pod návalom problémov si otec a dcéra začnú pomaly hľadať k sebe cestu a zisťujú, akú silu má rodina. (badygorila)

(více)

Recenze (24)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pomaly odvíjajúca sa rodinná dráma s prvkami gangsterky, s dôrazom na vierohodnosť hereckých charakterov a precízne budovanú mozaiku vzájomných vzťahov - tak rodinných ako aj tých pomimo. Príchod mladej dievčiny z väzenia spustí lavínu udalostí, ktoré postupne na povrch vyplavia nevyriadané účty s bývalými kumpánmi ako i dlho úkryvané rodinné tajomstvo. Záverečné vyústenie príbehu môže niekomu pripadať ako príliš účelové a mierne nasilu vykonštruované, mne ale len umocnilo silný prežitok predchádzajúcich minút. Výsledkom je tak ďalšia brilatná, komorná juhokórejská dráma, ktorá citovo nevydiera, ale naopak - presvedčivo vťahuje do svojho sveta. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě obrovská esa. Prvním je skvělá herečka Soo Ae, které tahle role sedla jako ušitá, a druhým je krásný příběh. Je to přirozené, uvěřitelné a nenásilně dojemné. Jeden z těch filmů, které v člověku něco zanechají. Nejen láska mezi mužem a ženou dokáže hluboce dojmout. 4, 5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ve své nitěrné podstatě úchvatný film o lidských vztazích. Čistě natočený, bez rušivých elementů, jen s užitím jedné zpomalené sekvence, která má o to silnější dopad... Pomalu plynoucí, s dramatickou koncovkou, nijak znatelně nehrající na city, přesto velmi dojemný a osobní snímek, jenž hodně staví na vzájemné chemii mezi paličatou a vyspělou dcerou a pokorným otcem, kteří k sobě nelehce nacházejí cestu a uzavírají staré rány. Jako balzám na bolavou duši v něm působí scény s nesmírně milým a herecky zdatným malým klučičím třeštidlem, menší obdobou našeho Tomáše Holého, blahé paměti. Zkrátka excelentní komorní záležitost s visačkou made in South Korea. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma. Má dosť dobrý príbeh o bývalej gangsterke, ktorá sa po niekoľkých rokoch väzenia, ktoré tam strávila kvôli tomu, že vinu za svojho partnera zobrala na seba vracia domov, kde ju čaká milovaný brat, ale aj otec, ktorý ňou pohŕda a ona ním tiež, ale postupne si k sebe začnú nachádzať cestu, lenže jej bývalý priateľ, ktorý sa zatiaľ stal šéfom mafie im začne robiť problémy. Spracovanie je na tom dobre, ale nie je úplne ideálne. Za to môže hlavne táto až príliš krátka dĺžka, v rámci juhokórejskej produkcie a samozrejme aj tohto žánru bývajú podobné filmy dlhšie, takže tam všetko dostane viac priestoru, ale aj s týmto som dosť spokojný. Prvá polovica sa venuje hlavne vzťahu medzi dcérou a otcom a toto je výborne zvládnuté, je radosť sledovať, ako sa spočiatku vôbec nemajú radi, ale cez množstvo menších okamihov sa to len predsa vylepšuje, plusom je aj všetko, čo sa týka choroby, čo tomu dodá ešte výraznejší dramatický náboj, druhá polovica, ktorá sa už venuje hlavne pôsobeniu gangstra mi už sadla o niečo menej, za čo môže tá až prílišná odpornosť hlavného gangstra, skutočne v každom zábere som k nemu pociťoval maximálny odpor, čo je na jednej strane výrazný klad, keď sa filmu podarí, aby som ako divák neznášal zápornú filmovú postavu, čo sa moc často nestáva, ale osobne mi to trochu kazilo celkový dojem, lebo som chcel hlavne sledovať vzťah v rodine, ktorý si ma získal viac a aj záver by som chcel trochu iný, ale aj toto si udrží slušnú úroveň. Herecké obsadenie je výborné, moja obľúbenkyňa Soo-Ae v hlavnej úlohe, bavil ma aj Joo Hyun ako jej otec, nesklamal ani jej brat, ktorý ale očakávane ani nedostal až tak moc priestoru a pochvalu si zaslúži aj záporák, Park Hee-Soon sa týmto u mňa stáva jedným z najnepríjemnejších záporákov vôbec a páči sa mi aj úloha kladného gangstra, ktorú stvárnil Uhm Tae-Woong. Réžia a technická stránka pôsobia väčšinu času len takým štandardným dojmom, ale pár momentov je zvládnutých výborne. Takže osobne by som uvítal predĺžiť kľudne aj o polhodiny a keby mala rodinná línia viac priestoru na úkor tej gangsterskej, ale aj tak je A Family kvalitná dráma, ktorú sa oplatí pozrieť aj viackrát. 75% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Pusobivy film. Jen mi trochu nesedl ten zaver, ktery je typicky korejsky lehce twistnuty. Kdyby to dopadlo zpusobem, ke kteremu to smerovalo, tak by to aspon na me zapusobilo mozna vice. To ale nic nemeni na tom, ze to velmi, velmi dobry film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na úvod trailer. Kórejská dráma Family buduje atmosféru súdržnosti rodiny naozaj poctivo. Vzťah ťažko chorého a pracujúceho otca s dcérou, ktorá je práve prepustená z väzenia je na bode mrazu. Strohé a chladné dialógy v úvode, sa však časom menia v skutočnú lásku. Mafiánske peniaze nič dobrého neprinesú a vyzerá to tak, že bosovi len vrátené peniaze nebudú stačiť. Nenašiel som tu nič prehnane ázijského, ani typicky kórejského, teda zbytočne uplakaného a rodinná dráma s prvkami mafiánskeho filmu presvedčivo rozdáva emócie a ukazuje pravé hodnoty. Záver bol pre mňa predvídateľný, ale vôbec mi to nepokazilo zážitok. Malé Gran Torino po kórejsky. 80%. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dát uzavřenému, komornímu a jednoduchému filmu plné hodnocení nebo ne? Říkám ano, protože je to velmi uvěřitelný film od začátku až do konce, výborně vystavěný, příjemný a sympatický. Plus na téma rodiče a děti, sourozenci, vztahy. A vůbec nevadí, že to není film, který by za každou cenu vháněl slzy do očí. ■ P.S. V průběhu filmu jsem si několikrát uvědomil, že Ae Su má velmi příjemný hlas. ■ P.P.S. Zubní pasta, která se na konci filmu na okamžik objeví v záběru, mi stojí v koupelně (jednou jsem koupil korejskou zubní pastu a vyhovuje mi). A náhodou doma jíme i ze stejných misek :). ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Krásná Ae Su v perfektním filmu, kde hraje bývalou gangsterku, která se nyní pokouší sblížit se svým otcem... ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Příběh o mladé dívce, která je ve své podstatě hodná, jenže díky špatným kamarádům a rozhodnutím se dostane do situace, ze které není jednoduché východisko. Tento nenápadný filmeček pojednává o následku psychického nátlaku, obětavosti v rodině a pomalém napravování poškozeného vztahu mezi dcerou a otcem. Nevýhodou filmů oproti seriálům je nedostatečný čas pro práci s charaktery, ale díky skvělé Soo Ae a maličkému Ji-bin Park jsem si jednoduchý Gajok s velkým srdcem náramně užil. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Dokonale zahrané drama slash gangsterka, které upoutá každou svou minutou a věrohodnými výkony. A kdy se zase poštěstí vidět pěknou Ae Su ve spárech korejských grázlů : ) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že v Jižní Korei pěstuje nejen kvalitní rýže, ale také méně kvalitní emoční gangsterky. Fakt, že scénárista tenhle svůj nákyp, uvařil dle osvědčených receptů, asi není třeba dokládat. Nebo je to tím, že se mi jihokorejská gangsterská kuchyně jeví na jedno brdo? - ke stolování tu sice bylo nožů dost, chyběla však nějaká solidní vidlička. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Velmi zvolna se linoucí, ale o to silnější příběh jedné rodiny a její cesty k sobě, hutně okořeněný gangsterkou... Civilní, dojemné a naprosto uvěřitelné drama, podpořené hereckými výkony a krásnou Soo Ae... Vlna emocí, jakou film spustí už od "prvního hvizdu" je dechberoucí a atmosféra takového "tepla domova" rušená je jen hrdinčinou temnější minulostí a jejím dopadem na současnost... Krásný film ve všech aspektech.... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Poctivě odvedená řemeslná práce v oblasti rodinné drama, na můj vkus až příliš sterilní a odsazená. Reálný, i když předem odhadnutelný, děj je vykonán sympaticky civilně hrajícími herci. Ani skoro žádná scéna (možná přivezení tatíka před holičství) není tak perfektní a výrazná, že si ji budu i za týden pamatovat. Ale celková atmosféra je příjemná a dostačující. 70 % ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

A Korea zas jinak, tentokrát dramaticky rodinně - ovšem i s gangsterskou linií - a možná tak trochu blíže tuzemským family-filmům, kde hrají roli narušené vztahy poznamenané minulostí. Příběh se odvíjí pozvolna, bolesti hrdinů rozkrývá pomalu a vtahuje, i díky skvěle hrajícím, ačkoli hraje s již poměrně známými kartami. (70%) ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl brát korejské filmy naprosto vážně, myslel bych si, že většina korejských rodin je dysfunkčních, že minimálně polovina populace má pletky s mafií a že téměř všichni si v sobě nosí nějaké temné tajemství. Celkem mě překvapovalo, že malý bráška vlastně žádné problémy nemá, mohl by být přece vesele znásilňován, mohl by mít nějakou nevyléčitelnou nemoc a ono nic. Škoda. Vím, že to může znít ironicky, ale já si už bez toho korejského citového vydírání nedokážu představit život, čas od času prostě musím nějaký korejský snímek zhlédnout. Na druhou stranu ale chápu, že korejské filmové pochutiny vařené ze stále stejných surovin se mohou leckomu zajídat. 90% ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Korejskych filmu a letosni mnou zhlednuty film vubec:)..tri herecke vykony u kterych jsem mel pocit ze hraji opravdu sami sebe:) ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Čo je na tejto rodinnej dráme zaujímavé, je asi podiel funkčných zmien vo vzťahoch jednotlivých troch nosných postáv a až príliš podobajúca sa štruktúra klasického filmového postupu. Pred divákom sa nenáhlivo odkrývajú ako veci z minulosti, tak súčasné stanoviská a ich následné premeny. Záver tak síce emočne zapôsobí a dodá snímke náboj, avšak nezarezonuje hlbšie. Inými slovami sa obávam, že časom vyšumí. Tak či onak, príjemný film o zatrpknutí, ale aj obetavosti a odpustení, ktoré stoja na opačnom, náročnejšom brehu ľudského spektra. 75% ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Nebýt to korejské, bylo by tu bezpochyby o řád nižší hodnocení. Ale když dáte hlavní roli opravdu sympatické asiatce (což se ve Státech stát nemůže, tam jim nechávají buď vedlejší role, nebo vedlejší role bitkařek kopajících tucty chlapů), tak se na to prostě díváte rádi. Možná trošku naivní kriminální zápletka, ale jako drama otce a dcery to funguje obstojně. P.S. Nechutná reklama na Kappu. - 70 % ()

Reklama

Reklama