Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Tomco 

všechny recenze uživatele

pribeh je na moj vkus dost jednotvarny, opozerany, vlazny. cesta premeny tu uz bola viackrat a v tomto pripade nemozem hovorit o niecom novatorskom. bojove sceny su vcelku dobre nasnimane, chyba len akasi pevnejsia pribehova kostra. vizualne triky mi miestami dost vadili, rozne pokusy o spomalovackya pod. hodnotim skor ako negativny tah. do 80-tky tomu nieco chyba, preto u mna 70% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Co se týká bojových scén a atmosféry, nemá to chybu, ale příběhově je to o něco slabší. Podle mě toho chtěli za ty dvě hodiny stihnout až moc. Po herecké stránce je to vynikající. Dong Geun Yang předvedl skvělý a uvěřitelný výkon. Přijde mi, že v sobě má kousek Jang Hyuka a Raina, což je pro mě přímo vražedná kombinace. Filmy o bojovém umění vyloženě nevyhledávám, ale asi bych sem tam na nějaký mrknout měla. 4* ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

U většiny filmů, když je to hlavně o bojování, tak příběh slábne a veškeré ostaní prvky toho filmu jdou někam. Tady se však podařilo Korejcům skvělé historické drama, kde na jedné straně stojí korejec učící se karate a na druhé straně stojí celé Japonsko a jejich doja s různými dany. Film mě nadchnul snad všemi svými žánry to, že to bylo podle skutečného života je ještě více fascinující. Myslim si, že každý kdo má rád boj, historii, drama, romantiku, tak si vybere v tomto filmu to své. 90% za mne. (možná jen hudba mi občas přišla špatná) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to nesnažili viac natočiť ako biografický film, namiesto heroizovania legendy. Niektoré okamihy v Baedalovom živote sú tu preletené rýchlo, no zaslúžili by si viac priestoru a niektoré zase dosť zbytočné majú priestoru až až. Všetko to je sprevádzané prehnaným pátosom so spomalenými zábermi a múdrymi myšlienkami... Menej je niekedy viac, toto bolo trochu prepísknuté. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Súboje boli spravené určite parádne, dobre sa na nich pozeralo. Ale "omáčka" medzi nimi, a hlavne medziľudské vzťahy boli spracovanie akoby nútene, alebo narýchlo, proste len naoko. Spomalené zábery mimo akčných súbojov to len dokumentujú. Prvá polka filmu sa dosť vlečie, a vlastne s druhou nemá ani veľa spoločného. Že to je podľa skutočného príbehu, je síce fajn, ale to je tak všetko. Kórejčania ma trochu sklamali. Hodnotenie: 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)
  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)
  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)

Reklama

Reklama