Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dale 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to nesnažili viac natočiť ako biografický film, namiesto heroizovania legendy. Niektoré okamihy v Baedalovom živote sú tu preletené rýchlo, no zaslúžili by si viac priestoru a niektoré zase dosť zbytočné majú priestoru až až. Všetko to je sprevádzané prehnaným pátosom so spomalenými zábermi a múdrymi myšlienkami... Menej je niekedy viac, toto bolo trochu prepísknuté. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

První polovina ucajdaná a nablblá, souboje zmatečné a ničím vyjimečné, do toho romantika po korejském způsobu... hm. Od poloviny se to trochu rozjede, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu, že hodina filmu přebývá a zbylá hodina prostě není ničím nadprůměrným. Navíc při tak impotentních akčních scénách už si člověk všimne i postav plastických jak papírová vystřihovánka. Tak nevyužitý potenciál už jsem dlouho neviděla. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Kvality tohoto korejského filmu jsem docenil až po druhém shlédnutí, nejprve mě štvala trochu nudnější první část na úkor druhé a naprosto našlapané druhé. Nyní jsem si uvědomil, že to tak být musí a má to své kouzlo, nejdřív úvod a pak rozuzlení a zápletka. Je to velmi dobře zpracovaný film, který diváka strhne příběhem, scenérií, hudbou a herectvím a to vše je zakomponováno tak citlivě, že v určitých pasážích mi bylo do breku. Akční scény jsou také skvělé, ale nebyly náplní filmů. Nejvíc se mi líbila pasáž, kde Badeal odešel trénovat do lesa a pak se vrátil jako někdo jiný a scéna, kdy prosil svého mistra,a by ho trénoval a klečel den v dešti před jeho domem. Další velmi citlivá, když se šel omluvit vdově za to, že jí zabil manžela gangstera a nabídl jejímu synovi, že ho vezme do hor. Nebo loučení s japonskou dívkou. Celý film je výborný, ale tyto scény mě dostaly nejvíc. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Co se týká bojových scén a atmosféry, nemá to chybu, ale příběhově je to o něco slabší. Podle mě toho chtěli za ty dvě hodiny stihnout až moc. Po herecké stránce je to vynikající. Dong Geun Yang předvedl skvělý a uvěřitelný výkon. Přijde mi, že v sobě má kousek Jang Hyuka a Raina, což je pro mě přímo vražedná kombinace. Filmy o bojovém umění vyloženě nevyhledávám, ale asi bych sem tam na nějaký mrknout měla. 4* ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé drama (s hudbou ala Nightwish) volně inspirované skutečnou postavou mistra karate. Rozvláčný úvod, než dojde k tréninku a zrodu opravdového bojovníka, zabírá dobrou polovinu filmu. Bitky jsou dobré, pouze střihač si někdy zbytečně hrál s nůžkami, až místy působí chaoticky. Soubojů je relativně dost, jen mi jich mnoho připadalo děsně krátkých - jeden či dva údery a je po protivníkovi. Zvláště při vyzývání mistrů škol bojových umění jsem čekal více akce. I onen zocelovací trénink (něco mezi Rockym a Kickboxerem) by zasloužil více prostoru. První polovina filmu na 3*, druhá na 4*. Je to v první řadě životopisné drama legendárního bojovníka, které bych lépe trávil v kratší verzi. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)
  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)

Reklama

Reklama