Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Fighter in the Wind dělá Kyokushin Karate opravdu dobrou reklamu a souboje jsou vskutku geniální a trénink v hlubokých horách dodá jen na zážitku viz. Tréning, příběh trochu pokulhává, ale rozhodně není špatný na stvárnění životního příběhu Choi Bae-dala. Aya Hirayama je jak anděl z nebe a když se objevila na plátně nemohl jsem od ní odtrhnout oči. Rozhodně lepší než Ip Man, který se tvářil trochu arogantně.. . I když by se dal film rozdělit na dvě poloviny, tak přesto se na něj opravdu dobře dívá a i přes některé záběry je hodně uvěřitelný. 90 % ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší film s karate tématikou, co jsem kdy viděla.Možná o to víc, že je podle skutečného bojovníka Choi Baeldala z Koreje a smekám před jeho povahou, protože dokázat tohle s zůstat přitom slušným, nezkaženým člověkem, věrným filozofii bojových uměni, to klobouk dolů. Zároveň smekám před jeho hereckým představitelem....jak to ti Asiaté dělají, že i když jsou absolutně jiní, zároveň někteří nevypadají vůbec k zahození?:-) Zkrátka všem milovníkům tohoto žánru můžu shlédnutí tohole filmu vřele doporučit, někdo možná poukáže na nějaké nedostatky, ale ty pro mě celkově nebyly tak důležité a tak plný počet hvězd. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, jsem trochu sklamán. Bojovník ve větru mě připadl být trochu nepravděpodobný, mnohé situace jsem prostě neuvěřil, postava osiřelého chlapce mi byla vyloženě nesympatická. Rozumím, že je film natočen podle skutečného života Choi Bae-Dala, přesto mi situace, kdy odejde do divočiny, kde dře, maká a trýzní výcvikem své tělo, připadala nepravděpodobná. Minimálně jsem si během ní říkal, čím se živil, že udržel svoji energii, nabral svalovou hmotu a přitom nestrávil viditelné množství času sháněním potravy a její přípravou. Líbila se mi dějová línie s mladou Japonkou, která se do Bae-Dala zamiluje, líbily se mi bojové výkony, ale stále je to na vyšší hodnocení trochu málo. Ip Man je pro mě uvěřitelnější a tedy lepší. 69% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Funguje to skôr ako životopis ako nejaký bojový film, aj keď bitiek tu je neúrekom. Vadili mi na tom filme 2 veci. Hlavný hrdina je až príliš veľký chudák do takej miery, že som nemal chuť ho ani ľutovať. Práveže mi postupne začal liezť na nervy. Príliš dlho trvalo kým sa vzchopil. Až v polovici filmu to konečne nevydržal a spakoval sa do hôr, kde vymyslel novy bojový štýl: užmámtohoponižovaniakurvapokrk karate a následne započal vandrovku po celom Japonsku behom ktorej zmlátil a ponížil pre zmenu všetkých japonský karate majstrov. Celým filmom sa ťahá aj jeho vzťah s hlavným záporákom, ktorý má ale svoje zásady, takže sa divák teší na ich spoločný duel. Ale ten mi nakoniec pripadal snáď najslabší a strašne krátky. Druhá vec ktorá mi vadila boli bitky. Choreograficky sú kvalitné, ale často ich kazí nasnimanie. Rôzne otravné spomalovačky, zrýchlovačky alebo vyhadzovanie frameov pri ktorom som si myslel, že mám snáď vadný rip. Je to úplný opak Florentinových hrátok s kamerou, ktoré bitkám dodávajú šmrnc. Tu ich len ničia a znižujú prehľadnosť. Ale našťastie bitiek je tak veľa, že sa tu stále nájde dostatok kvalitných chvatov. Keď už ma nebavil hlavný hrdina, ktorý ma rozhodne nestrhol, tak ma aspoň zaujal jeho učiteľ ktorého predstaviteľ pôsobí stokrát charizmatickejšie. A z dejových epizódiek ma najviac zaujala tá s ženou po jednom jeho mŕtvom súperovi. Takže celkovo to je nadpriemerný životopis, ktorý sa oplatí vidieť, ale hlavný hrdina mohol byť menší chudák. 6/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)
  • Kyokushinkai znamená v překladu z japonštiny "Ryzí pravda". (Vojcl)
  • Skutečný Choi Bae-Dal, známnější pod jménem Masutatsu Oyama se narodil 27.7.1923 a zemřel 26.4.1994. Proslavil se jako zakladatel nejtvrdšího z karatistických stylů Kyokushinkai. Dnes velmi populární díky úspěchům jeho protagonistů v zápasech K1. Přestože se film inspiroval zejména comicsovým zpracováním jeho životních osudů, drží se poměrně i skutečných událostí. Oyama skutečně žil 14 měsíců v dobrovolné izolaci od okolního světa v horách, kde osaměle trénoval. Mnoho jeho následovníků se pokoušelo tento kousek více či méně úspěšně napodobit. Pravdivé jsou též jeho proslulé zápasy s býky, kterým holýma rukama usekával rohy. Celkově údajně zápasil s 52 býky a tři z nich zabil jediným úderem. Dodnes drží většinu světových rekordů v silovém přerážení. Utkal se v boji též s více než 200 mistry bojových umění a podle vlastních slov neprohrál jediný zápas. To se ale nikdy nepodařilo prokázat ani vyvrátit. (Vojcl)

Reklama

Reklama