Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Romantický film o pirátech. Film začíná v Anglii za vlády krále Jiřího. Doktor Blood se jako odsouzenec, nespravedlivě nařčený z velezrady, stane otrokem. Po příjezdu na ostrov, kde je vystaven potupnému "handlu" s otroky, si jej koupí lady Arabella, milá a krásná dívka. Doktor Blood záhy jako otrok začne léčit na ostrově, protože zde není žádný lékař, který by pomohl svými znalostmi. Strýc lady Arabelly je však velice krutý, a otroky trestá za jakoukoliv maličkost. Peter Blood se s anglickými odsouzenci domlouvá na útěk a z ostrova.

Arabella se přesvědčila, že Blood je muž vynikajících kvalit a zamiluje se. Ani Peter není k jejím citům lhostejný, ale nechce si to přiznat, protože se cítí ještě pokořen způsobem, jakým si ho Arabella na trhu koupila. Bloodovi se podaří s otroky obsadit loď, a odplouvají na moře. Jako piráti začnou přepadávat loďstva nenáviděného krále. Za čas je jeho jméno známé ve všech přístavech... (marťan)

(více)

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2milióna║ Herec Errol Flynn je jednoznačne jednou z najvýraznejších filmových osobností 30.rokov minulého storočia, čo dokazuje svojím šarmom v úlohe pirátskeho kapitána Blooda. Film má na svoju dobu spravené dosť slušne kulisy, na tvorcoch je vidieť že sa vedeli dobre pohrať s kamerou a tým pádom do vizuálu dobre zapasovali aj také nápadité vsuvky s tieňmi postáv, čo sú mimo obraz, taktiež súboje majú svoje nenahraditeľné čaro. /80%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Odysea kapitána Blooda byla jednou z prvních knih, které jsem ve svých pěti letech přečetl, a byl to pro mě náramný trhák. Proč si nezopakovat dětsví? Pardon, už to nejde. Ano, Curtizův Captain Blood je naprosto základní kámen veškerých pirátských filmů, který udělal z Errola Flynna hvězdu doslova přes noc. Ale té dobrodružné romantiky je na mě už moc. Na méně jak čtyři ale nepůjdu, protože z formálního hlediska chybu těžko pohledat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Měla jsem spíš dojem, že čtu knížku, než že se dívám na film. Románová struktura je hodně patrná. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Oldschool hollywoodske dobrodrodružstvo síce dosť zostarlo, no čaro a veľmi svižný príbeh mu stále ostali. A Errol Flynn sa pre podobné role narodil. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Errol Flynn je parádny a je tu kopec akcie i exotických lokácií, ale scenár pôsobí dnes (na rozdiel od iných dobových filmov) dosť zastaralo a dvojhodinová minutáž je neúmerná. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Taková romantická pohádka o pirátech. Podobně jako třeba Zorro neurazí, je dobře koukatelná, ale uspokojí hlavně nenáročné diváky, kteří se chtějí odreagovat. Líbí se mi, že z hlediska rozsahu děje není ošizený úvod, jak tomu často bývá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kapitán Blood je síce archetypom pirátskych filmov, avšak tých šermiarskych súbojov tam až tak veľa nie je, dobývanie lodí je zmieňované viac menej iba v dialógoch a na mňa film pôsobil prekvapivo prepolitizovane. Našťastie ale aj tá politika je zromantizovaná a zjednodušená, takže zábavu nekazí. Dočkáme sa bojov na mori, ktoré viac pripomínajú vojnové filmy, ako klasické pirátske dobrodružstvo. Zasmial som sa pri scénach v štúdiu, ktoré sa odohrávajú v exteriéroch, ale my nevidíme oblohu. Nie je to výčitka, ale dnes to už môže byť zdrojom humoru. Slušný je aj scenár, ktorý nikdy nenechá postavy oddychovať a musia sa stále vysporadúvať s novými okolnosťami. Chémia medzi potenciálnymi budúcimi milencami a protivníkmi funguje, čím dielo dospieva u diváka k očakávanej spokojnosti, ale dnes už nedokáže uchvátiť tak, ako v dobe svojho vzniku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád vyhlásenia: "Nie je to bohviečo, ale na tú dobu ..." Ak je film dobrý, je dobrý nezávisle na dobe vzniku. Rovnako ako zlý. Väčšina filmov, ktoré som videl bola priemerná a ja som rád, že tri hviezdičky sú také širokospektrálne, že sa hodia aj na taký slabučký film, akým bol Captain Blood. Jeho režisér vynikal nadprodukciou filmov najrôznejšej kvality. Nakrútil aj slávnu Casablancu a pre mňa zaujímavý film s Elvisom Presleym - King Creole. Tento film si budem nejakú dobu pamätať iba preto, že som v ňom po prvý krát videl Errola Flynna a Oliviu de Havilland. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Michael Curtiz je pôvodom maďar,ale amíci nehladia odkiaľ ste,pokiaľ máte talent +ovládanie ich reči,tak dvere sú otvorené dokorán... Toho príkladom je aj Cutiz,kde je ešte pred kultovou Casablancou v tzv.„predcasablancovým obdobím”,kde namiesto slávneho Boggieho hviezdil nemenej slávny Errol Flynn v napínavých dobrodružstvách s úchvatnou akciou. Curtiz a Flynn spolupracovali častokrát,len tento Kapitán je jeden z tých,ktorého dnes pozná málokto,čo je škoda,ale vtedy veľký komerčák,ktorý urobil z Errola big star. Zhrniem to takto:výborný dobrodružák s pirátmi,kvalitnou akciou,sexy Oliviou,výborným Errolom a pod taktovkou Michaela Curtiza,ktorý o pár rokov vytvoril už spomínanú Casablancu.Excelentné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Medzi prvými významnými filmami v kariére Errola Flynna patrí bezosporu tento snímok. Budúca hviezda strieborného plátna mala šťastie na dobrý scenár a režiséra-remeselníka, ktorý vytvoril zábavné dielko. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Romantika ze staré školy, která by si zasloužila remake. A to přestože nikdo tak dokonalý, jako tehdejší Errol Flynn, už dnes není a tady navíc ukázal, že kromě šermu a gymnastiky umí dojímavě hrát. Příběh o otrokovi, který se zamiluje do své majitelky, aby ji pak po různých dobrodružstvích sám vykoupil ze zajetí a tedy se na oplátku stal jejím vlastníkem, má v sobě dráždivý submisivně dominantní potenciál, který snímek z poloviny 30. let zdaleka nerozehrál tolik, jak by mohl. K tomu připočtěme humor (vtipná závěrečná scéna) a velmi dobře zvládnuté námořní bitvy. Není divu, že tímhle snímkem se stal Errol Flynn hvězdou. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Poctivý pirátský film obsahující téměř vše, co k tomuto žánru patří, sympatický hrdina, sympatický objekt jeho touhy, více než jeden záporák, dynamické šermířské souboje, námořní bitva a romantické dálky. Chybí jen ten poklad, dřevěná noha a papoušek. Doplněno velice slušnými vizuály, z kulis jsem studio téměř necítila. Navíc jsem díky tomuto filmu naplno docenila Ostrov Hrdlořezů, který v mnoha ohledech skládá Curtizovu filmu hlubokou poklonu anebo jej vykrádá... Vyberte si sami. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Krásný a velkolepý snímek se skvělými herci. Errol Flynn coby férový pirát Peter Blood, krásná Olivia de Haviland, zlý francouzský pirát Basil Rathbone (který byl na plátně tragicky krátkou dobu) a Lionel Atwill v roli plukovníka Bishopa. Tato jména jsou už sama o sobě zárukou skvělé podívané. Film byl navíc skvěle natočený a nenudil ani vteřinu. Myslím si, že by filmu slušela již barva. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa predsa len k nižšiemu hodnoteniu. A má to za následok zbytočne prepálená minutáž a ešte jedna podstatná vec. A to tá, že niektoré námornícke bojové scény boli vystrihnuté z iných, starších pirátskych spektáklov, čo je pre mňa ( hlavne u takýchto prestížnych, veľkorozpočtových projektoch ) hanba. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hezký hollywoodsky uhlazený dobrodružný kousek. V první polovině trochu zdlouhavý, ale jak se napnou plachty a rozvine Jolly Roger, tak získá potřebný říz. Dělostřelecké souboje lodí vypadají dodnes skvělě, jejich triková stránka vůbec neurazí ani dnešního zhýčkaného diváka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Můj první film a Errolem Flynnem a musím říct, že rozhodně nejsem zklamaný. Čekal jsem, že té akce bude o trochu víc, možná až zbytečně mnoho je vyprávěno textem, ale hlavní hrdina je opravdu z těch, kterému se dá fandit. Takový zásadový frajer, na kterého se dobře kouká. Asi jsem ale čekal přece jen trochu víc. Souboj na meče má ale grády i po takové době. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí této pětihvězdičkové dobrodružné pirátské klasiky by divák mohl docenit i Harlinův Ostrov hrdlořezů, který je vlastně moderním (ženská hrdinka) vyseknutím poklony M.Curtizovi. (M.Modine je vizuálně stylizován do E.Flynna a Harlin nejen že z Blooda cituje mnohé scény, ale dokonce i jednotlivé záběry, např. koráb vybuchující po zásahu prachárny). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Michael Curtiz /Casablanca 1942, Poznamenana Zena 1937/ natocil vyboprny, slusne odsypajuci film. Piratske filmy su dnes vdaka Piratom z Karibiku o5 v kurze, tu vsak ide o rmanticky piratsky film. On je odsudeny, stane sa otrokom, tazke prace su na dennom poriadku, do toho este romanticka linia on +ona. Super namet na film, taketo veci mam rad. Hlavne ked tu hraju herci ako Erroll Flynn /Operace Burma, Dobrodruzstvi Robina Hooda, Dama ze Sanghaje/, skvela Olivia de Havilland /Gone with the Wind 1939, Dobrodruzstvi Robina Hooda, Dedicka 1949/. Slusne vsak hrali aj Lionel Atwill /Frankenstein a Vlkodlak 1943/ a Henry Stephenson /Rings on her fingers 1942/. A nie je tuna digitalny mrdnik a zelene platno, cize tie delostrelecke palby z lodi vyzeraju aj po 82 rokoch stale uchvatne : 82 % ()

Související novinky

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama