Reklama

Reklama

Lala

Obsahy(1)

Ji-pil (E San) je mladým hudebním producentem, kreativním tvůrcem populární hudby a v neposlední řadě také samotným hudebníkem. Píše skladby, vymýšlí texty, komponuje hudbu, produkuje a vydává. Někdy pro sebe, někdy na zakázku ostatním. Jenže poslední týdny jeho života jsou jiné. Svůj žal utápí v alkoholu, dozvěděl se totiž o smrti své bývalé přítelkyně, která ho zlomila vedví, a nedělá nic jiného, než jen lamentuje nad nespravedlností. A dost možná, že by se tímhle způsobem dokázal dopracovat až na konečnou zastávku, totiž na hřbitov, kdyby jen jednoho dne nezaslechl unikátní klavírní kompozici, tedy hudební skladbu, mladinké vietnamské dívenky, která mu od onoho okamžiku nedává spát. Skladbu si upravuje dle vlastních představ, na povrch z ní tahá veškerý skrytý potenciál, inovuje a importuje doprovodná hudební pozadí, aby se ze skladby po jejím uvedení stala naprostá bomba. Paráda. Pro jednou měl štěstí a už je zase na koni. Jenže s postupujícími dny si stále víc a víc uvědomuje, že on sám není původním autorem. Tím je ona neznámá dívenka. Netrvá dlouho a Ji-pil rezervuje letenku do Vietnamu. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Live Again, Love Again" je asi najväčší filmový zmätok, čo som videl posledné roky. Tento film chce toho povedať neskutočne veľa, no dokopy nič z toho nakoniec nepadne na úrodnú pôdu. Prečo? Lebo film sa v tom všetkom tak neskutočne zamotá, že dokopy z toho nebudete mať jedinú súvislú vetu. Nemám šajnu ako scénky jedna s druhou súvisia. Nechápem prečo musíme riešiť príbehové línie, ktoré dokopy len diváka viac zamotajú a na konci ani neponúkajú normálne vysvetlenie, ktoré by tomu všetkému dalo nejaký zmysel. Ja sa nepovažujem za diváka, ktorý by mal problém s chápaním a myslím si, že dokážem v pohode zvládnuť aj náročnejšie témy. No tento film podľa mňa mal toľko nápadov a toľko vecí, ktoré do toho pridal, až sa z toho stalo prekombinované a prevarené filmové dielo, ktoré dokonca pôsobí nekonečnejšie, než všetky iné filmy, ktoré trvajú cez dve hodiny. Keby som nevedel, že to trvá len 97 minút, tak by som si myslel, že je to minimálne 2 hodiny. Veľmi ma to mrzí, lebo milujem juhokórejskú kinematografiu, hudba je príjemná, a scénky v sebe majú atmosféru, ale dokopy sa nič s ničím nedokáže normálne prepojiť a celý film je len jeden neskutočný a ťažký chaos, z ktorého sa máme vysomáriť. Mám problém to nejako uchopiť a hoci nejaké teórie mám, tak v jadre je ťažké nájsť niečo, čo by tu aj nejakým spôsobom dávalo zmysel. Hodnotenie: C- ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Osudovost lidských setkání, vzkazy posílané vesmírem, opakující se sen, krásná klavírní skladba, holka ve Vietnamu, kluk v Koreji, korejský voják ve vietnamské válce a další holka, která se objevuje dvakrát. Celkem neberu obsah tohoto filmu a osudovost mi leze na nervy. Přitom to krásně vypadá a scény jako by v oparu mají kouzlo. Jenže kde je divný čert, tam ani jihokorejští tvurci mnoho nezmohou. ()

Reklama

Reklama