Reklama

Reklama

Freeze Me

  • Japonsko フリーズ・ミー

Obsahy(1)

Před pěti lety byla Chihiro znásilněna třemi muži, kteří si znásilnění nahráli na video. Dnes žije v Tokiu a těší se na svatbu se svým kolegou. Znenadání zazvoní u jejích dveří jeden z násilníků. Jeho hrubé chování vyprovokuje Chihiro k vraždě. Jeho tělo uloží do mrazáku. Než stačí tělo zlikvidovat, zazvoní druhý z trojice. (RetroMan)

(více)

Recenze (14)

obitus 

všechny recenze uživatele

Co lepsiho si v takovem horku pustit, nez film s nazvem Freeze Me. Na jeho zhlednuti me, krom nazvu, nalakal predevsim nadherny plakat. Bohuzel, zklamani bylo obrovske. Pribeh o znasilnene divce, ktera se po nekolika letech msti agresorum tu uz parkrat byl a nezachrani ho ani celkem pohledna japonka v hlavni roli. Nasili se vetsinou odehrava mimo zaber, pripadne je nevyrazne, stejne jako sex. Vetsinu filmu tak sledujete hysterickou hlavni hrdinku pobihajici po byte, nic vic, bohuzel. Jo a proc Freeze Me? No co byste asi delali v parnem lete s mrtvolou? :) ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi než plně souhlasit tady s obitusem. Má očekávání tento film dokonale a velmi rychle zmrazil. Dá se vůbec mluvit o pomstě? Kdyby jí ti tři co jí kdysi znásilnili nevlezli až do bytu a nebyli na ní opět hustí na žádnou pomstu by nedošlo. Vraždy byly opravdu víceméně mimo závěr, takže jsem si na své rozhodně nepřišla, Japonka krásná ale erotické scény taky o ničem takže ani chlapi si na své jistě nepřijdou :) Celý film hlavní hrdinka jen lítá po bytě, (jako že utíká před tím zrovna aktuálním násilníkem) a kvílí... Tři mrtví chlapi nacpaní ve dvou mražácích v malé garsonce jsou možná horor, ale mě to teda vážně "neoslovilo" :-) ()

Reklama

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasický Takaschi. Pomalý rozjezd ale pak to stojí jako vždy za to. Co zde bylo ovšem naprosto navíc byl japonský nezařaditelný humor který je v naprostém protikladu s exploitačními scénami nebo že by je super doplňoval? Nu proč ne, ač tak či onak, super filmový zážitek. Co mě jako vždy dostává je, že každý japonský úchyl má hnusné bílé slipy, vsadím se že s hnědou dálnicí vzadu :) ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se film moc líbil. Co už je v Japonsku obvyklé, děj se neodehrává na mnoha místech. Překvapila mě krásná Harumi Inoue s nádherným tělem (už jsem myslel, že Japonky vypadají všechny stejně). Znásilnění, vydírání, rozchod s přítelem, japonští drsňáci, nekonečná pracovní doba, tropické Tokio, výborné scénky zabití, občas i komické vsuvky, ale hlavně krásná Harumi. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Co lepsiho si v takovem horku pustit, nez film s nazvem Freeze Me. ....? Vynikající kamera, komorní příběh, kvalitní hudební doprovod. Hlavní hrdinka hraje poněkud nevyrovnaně - občas exceleuje, občas přehrává. Ale většina diváků (pozor, začátek sexistické části komentáře) jí to - domnívám se - rádo odpustí... (konec sexistické části komentáře). Chování hlavní hrdinky osciluje mezi submisivitou (nechá si ty dobytky ovládnout bejvák, nenahlásí je...) a převzetí situace do vlastních rukou (...nerad bych prozrazoval...). Zde se patrně nejvíc projevují kulturní rozdíly. Rovněž závěrečné východisko z prekérní situce (naprosto v souladu s Japonskou kulturou, z našeho pohledu extrémní - pokud vám tedy zrovna z toho horka nehrabe). Kamera tu ukáže, tu skryje, přesně tak, aby to podpořilo atmosféru. Jednou větou: Nadprůměrný exploatační snímek do horkého počasí. ()

Reklama

Reklama