Reklama

Reklama

Freeze Me

  • Japonsko フリーズ・ミー

Obsahy(1)

Před pěti lety byla Chihiro znásilněna třemi muži, kteří si znásilnění nahráli na video. Dnes žije v Tokiu a těší se na svatbu se svým kolegou. Znenadání zazvoní u jejích dveří jeden z násilníků. Jeho hrubé chování vyprovokuje Chihiro k vraždě. Jeho tělo uloží do mrazáku. Než stačí tělo zlikvidovat, zazvoní druhý z trojice. (RetroMan)

(více)

Recenze (14)

obitus 

všechny recenze uživatele

Co lepsiho si v takovem horku pustit, nez film s nazvem Freeze Me. Na jeho zhlednuti me, krom nazvu, nalakal predevsim nadherny plakat. Bohuzel, zklamani bylo obrovske. Pribeh o znasilnene divce, ktera se po nekolika letech msti agresorum tu uz parkrat byl a nezachrani ho ani celkem pohledna japonka v hlavni roli. Nasili se vetsinou odehrava mimo zaber, pripadne je nevyrazne, stejne jako sex. Vetsinu filmu tak sledujete hysterickou hlavni hrdinku pobihajici po byte, nic vic, bohuzel. Jo a proc Freeze Me? No co byste asi delali v parnem lete s mrtvolou? :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní japonský exploiter, který se na jedné straně drží relativně zavedených klišé (osamělá dívka v bytě, nechtěné návštěvy násilníků, teror směřující vůči ní, atd. ...), na druhé straně film přichází i s něčím neotřelým, a to je slušně budovaná porce humoru. Na rozdíl od podobné produkce Hong Kongu 90. let (tzv. CAT III exploitery), zde není humor trapný a do filmu nesedící. Naopak je až překvapivě "milý" a vhodný ... To, co vypadá jako skutečně drsné exploitační peklo, kdy je dívka vystavována postupně sexuálnímu a fyzickému násilí od tří mužských hovad, později již jejich návštěvy v bytě vnímá docela s přehledem a kosí a "mrazí" jednoho za druhým ... Vyvrcholení filmu, kdy se jí toto doslova a do písmene chladné chování vymkne z rukou, je sice předvídatelné, ale přece jen opět úsměvné ,... Úsměvný exploiter? Proč ne, jinak palec (a nejen ten ...) nahoru za krásnou hlavní herečku, pořádnou porci nahoty a její kozyčky ... ;-)) Vynikající ... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť na nějakej japonskej exploiťák a pod ruku mi přišel tenhle. Řekl bych, že je to slabší průměr, kterej sice neurazí, ale ani nikterak nenadchne. Herečka je ok a i herci byli vybrání dobře. Zvlášť ten třetí " přistěhovalec" byl fakt slizoun. Potěšila absence dementního humoru, ale na druhou stranu mi hlava nebrala s nelogickýho počínání hlavní hrdinky Na můj vkus se tady taky šetřilo s krvavejma scénama. Příběh je klasika ale na druhou stranu to zase není až tak klasickej exploitation a dokáže vysypat i nějaký trumfy z rukávu. Doporučuji těm co nemají v oblasti exploitation moc nakoukáno. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi než plně souhlasit tady s obitusem. Má očekávání tento film dokonale a velmi rychle zmrazil. Dá se vůbec mluvit o pomstě? Kdyby jí ti tři co jí kdysi znásilnili nevlezli až do bytu a nebyli na ní opět hustí na žádnou pomstu by nedošlo. Vraždy byly opravdu víceméně mimo závěr, takže jsem si na své rozhodně nepřišla, Japonka krásná ale erotické scény taky o ničem takže ani chlapi si na své jistě nepřijdou :) Celý film hlavní hrdinka jen lítá po bytě, (jako že utíká před tím zrovna aktuálním násilníkem) a kvílí... Tři mrtví chlapi nacpaní ve dvou mražácích v malé garsonce jsou možná horor, ale mě to teda vážně "neoslovilo" :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto nieje až tak tradičný Rape & revenge horor,lebo znásilnená neprenasleduje tých čo jej to urobili ale oni sami prídu k nej.Tak o atmosferickej časti filmu nemusím hovoriť,lebo to by mal za následok temný les ale tu sme sa museli uspokojiť,len a len z garsónkou a tam vidím veľkú chybu filmu aj keď mal netradične prvky,v tomto prípade mam radšej tradíciu.Erotiky tu tiež nieje až toľko,koľko som zvyknutý ale aspoň sa dalo na hlavnú ženskú postavu pozerať.Tak som čakal,že režisér nám aspoň naservíruje krvavé predstavenie ale aj to zostalo za dverami.Ani brutalitka,ani efektné vraždy,zatiaľ najslabší Rape & revenge aký som mohol vidieť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Furîzu mî“ mě ve velmi dobrém smyslu překvapil ve chvíli, kdy jsem zjistil, že je parádně komorní. Je zde velmi málo herců, kteří mají skutečně nějakou zásadní roli, což tomu dodává skvělou temnou atmosféru, stejně jako modrá barva, do které je celý film oděný. Je neskutečně chladný, což tomu skvěle sedí. Tohle je film, který vám bude nahánět husí kůži od začátku do konce. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Co lepsiho si v takovem horku pustit, nez film s nazvem Freeze Me. ....? Vynikající kamera, komorní příběh, kvalitní hudební doprovod. Hlavní hrdinka hraje poněkud nevyrovnaně - občas exceleuje, občas přehrává. Ale většina diváků (pozor, začátek sexistické části komentáře) jí to - domnívám se - rádo odpustí... (konec sexistické části komentáře). Chování hlavní hrdinky osciluje mezi submisivitou (nechá si ty dobytky ovládnout bejvák, nenahlásí je...) a převzetí situace do vlastních rukou (...nerad bych prozrazoval...). Zde se patrně nejvíc projevují kulturní rozdíly. Rovněž závěrečné východisko z prekérní situce (naprosto v souladu s Japonskou kulturou, z našeho pohledu extrémní - pokud vám tedy zrovna z toho horka nehrabe). Kamera tu ukáže, tu skryje, přesně tak, aby to podpořilo atmosféru. Jednou větou: Nadprůměrný exploatační snímek do horkého počasí. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se film moc líbil. Co už je v Japonsku obvyklé, děj se neodehrává na mnoha místech. Překvapila mě krásná Harumi Inoue s nádherným tělem (už jsem myslel, že Japonky vypadají všechny stejně). Znásilnění, vydírání, rozchod s přítelem, japonští drsňáci, nekonečná pracovní doba, tropické Tokio, výborné scénky zabití, občas i komické vsuvky, ale hlavně krásná Harumi. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Některé scény zbytečně dlouhé, ale jinak celkem koukatelný filmeček. Pravda, napodruhé asi ne, když víte pointu, ale přesto - možná - snad. Pár hluhých míst by se najít dalo, hlavně ke konci, který mi přišel zbytečně natažený. 201207299924/10214///** apůl ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasický Takaschi. Pomalý rozjezd ale pak to stojí jako vždy za to. Co zde bylo ovšem naprosto navíc byl japonský nezařaditelný humor který je v naprostém protikladu s exploitačními scénami nebo že by je super doplňoval? Nu proč ne, ač tak či onak, super filmový zážitek. Co mě jako vždy dostává je, že každý japonský úchyl má hnusné bílé slipy, vsadím se že s hnědou dálnicí vzadu :) ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Keď si vaša kočka začne doma hromadiť truhlicové mrazáky sú dve možnosti - buďto je náruživá účastnička zabíjačok (áno, myslím prasce) alebo je náruživá účastnička zabíjačok (nie, nemyslím prasce - vlastne áno, myslím) a v tom prípad by ste sa mali čo najrýchlejšie zdekovať (predsa len, omyly sa stávajú), aj keď odtrhnúť sa od tela ako Harumi Inoue je nadľudský výkon. ()

Reklama

Reklama