Reklama

Reklama

Ride Lonesome

  • Slovensko Osamelý jazdec
Trailer

Obsahy(1)

Lovec hlav (Randolph Scott) už zase zajal nějakého desperáta. Teď ještě lumpa dopravit do nejbližšího městečka, dokud šibenice stojí. To, že mu je následně v patách desperátův bratr (Lee Van Cleef), Lovce hlav tentokrát příliš nevzrušuje. Začíná tak klasický western s výjimečně nepřímočarým dějem a zajímavou pointou. (kagemush)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU SAID YOU WANTED TO START OVER. I HOPE SO. 'CAUSE IF YOU DON'T I'LL BE THE ONE WHO COMES LOOKING TO FIND YOU!!! Hodně epický film na rok 59. Natřískané skvělými momenty až po prérijní nebe. Už jen herecké obsazení: Scott, Cleef a Coburn. Cleef sice moc prostoru neměl, ale závěrečné střetnutí jeho postavy s Brigadem je vysoce koukatelné. Když totiž vrazí ostruhy do slabin svého koně, který tryskem vyrazí proti mířícím puškám, zatím co ve stejný okamžik se jeho bratr začne houpat na konci provazu, to vám pane přeběhne mráz po zádech. Mohl bych tu pět ódy na tento skvělí film déle než je jeho samotná stopáž, ale to bych nosil vodu do řeky. Podívejte se samy a uvidíte co je to zač. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Na to že natočeno v r.59, kupodivu téměř realistická epizodka ze života drsňáků se zajímavou zápletkou,aneb jak se dá k naplnění pomsty fikaně dopracovat,se spoustou drobných odboček v ději,což je při cca 70 min.podivuhodné.(jen ten frontální sebevražedný útok apačů byl trochu debil,poplatný době vzniku filmu). -Samotný závěr u mě film pozvedá na nadprůměr,-i díky rozkrytí Scottovy manipulace.Ve srovnání s jindy poměrně přímočarými westwernovými příběhy je tohle bonbónek.- V čechách kupodivu téměř neznámý film,-ale vono to příde... (viděno se slovenským dabingem a podle mě výborně nadabovaný Randolph Scott) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pokračujem v pravidelnom sledovaní westernových víkendov so stanicou Dajto a Osamelý jazdec s R. Scottom opäť nesklamal. Lee Van Cleef v úlohe záporáka dostal fakt málo priestoru, navyše z väčšej časti sa ukázal až v samom závere. Scenár k filmu je na westernový žáner pomerne chytrý a až v polovici filmu sa postupne dozvedáme o čo vlastne osamelému jazdcovi ide. V rámci žánru je to voľba, ktorá by nemala sklamať i napriek tomu, že film je už pomerne starší. 70%. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Ve westernových kulisách se řeší morální a milostná (tak zaobaleně puritánsky vyjádřené názory o sexualitě ženy z úst Jamese Coburna se opravdu jen tak neslyší, přesto z kamerového nasnímání Karen Steelové musela mít spousta mužů závratě, jak z ní sálala živočišnost) dilemata, zasetá v duši Američana. Emancipovaná žena? Ano, či ne? Lze omluvit zločin (nebo na něj zapomenout) a začít nový život?Optimistický závěr s hořícím popravčím stromem je vskutku efektní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

U westernu "Ride Lonesome" už je vidět, že waynovské postavy nebyly až tak zajímavé a bylo potřeba přijít v žánru s něčím zajímavějším. Tenhle western má tak příjemně špinavé a upocené chlapy, stejně jako jednu krásou ženu, že výborně funguje už jen po této stránce. Pak ale nechybí ani příběh, který je zajímavý a nakonec dojde i nějakého toho překvapení. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • James Coburn v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama