Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

zigy 

všechny recenze uživatele

Pohodová letní korsická jízda. Dělání si srandy z Korsičanů by panu režisérovi šlo, jen co je pravda, navíc si k tomu přibral Caterinu Murino a udělal dobře - opravdu věříte tomu, že by Jean Reno se svou visáží mohl mít takovou sestru?:) Akorát těch míst k zasmání mohlo být ještě víc, prostě potenciál nebyl využit na plnou palbu. Jedna hláška za všechny vystihující Korsičany: "Ode dne, kdy nedorazil na pohřeb prastrýce synovce ze strany manželovy sestry, přestal patřit do rodiny." ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlúpotina, ktorá ma svoje zvlášte čaro. mňa pobaviula o to viac, že dvojica Clavier/Reno ma nikdy moc nenadchla a tu ma Clavier celkom pobavil (Reno tu do polky filmu vystupuje len z povinnosti). Hlúpučký a prázdny scenár bolo zbúchaný len preto aby bol Reno zase raz ten drsný a aby si Francúzi mohli robiť srandu z Korzičanov. Pár vtipov je naozaj skvelých, takisto ako pomiestna paródia na Jamesa Bonda. Ako zostrihaný 60 minútový film by to bola skvelá zábava, takto je to rozvláčny, ale úsmevný film... ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

...jo tak tohle jsem viděl už hodně dávno, kecám, nedávno to běželo v televizi, tak proč si sakra nevzpomenu očem to vlastně bylo....., napadá mě, že příběh nestál za nic, postavy a jejich osudy mě nezajímaly,scény mě nudily a i když se jednalo o příznivou stopáž, nemohl jsem se zbavit pocitu nudného pseudoufilmového pokusu, který nezachránily ani zvučná jména v obsazení...jedním slovem těžká nuda...teda více slovy:)...Reno by si měl už pomalu dávat pozor kam jeho kariéra bude spět!! ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Celkem svižná komedie. Ničím neurazí, místy pobaví. Clavier a Reno jsou výborná dvojice a vyzařuje z nich nefalšovaná pohoda. Musím přizna, že jsem od Korsického případu nic nečekal a celkem mě překvapil. Vtípky mířené na obyvatelé Korsiky jsou skvělé (proč se nepobavit na cizí účet?-) Samozřejmě nemůžu brát v potaz příběh a scénář, které jsou hodně chabé. Ale svému účelu tento film poslouží, tj. pobavit diváka. Je také dobře, že film má necelých devadesát minut a neotravuje diváka zdlohavým jednáním a některé sekvence filmu proběhnou velmi rychle, což není na škodu (vybavují se mi hlavně záverečné minuty filmu). Korsický případ si samozřejmě neodpustí ani některé narážky, nesmí chybět narážka na Bonda, která působí poněkud samoúčelně a hlavně jako pěst na oko (zřejmě to byl nepovedený záměr). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +znovu se sešla známá dvojka, trošku jiné prostředí, pár gagů, v úvodu hudba -velice nudné, téměř všechny gagy, málo akční, podivný příběh/// Skutečně mám problém pochopit francouzký humor. Navíc děj tohoto filmu se odehrává na Korsice a evidentně mělo nejvíce vtipů vyplívat právě z tohoto prostředí. Což je taky kámen úrazu. To mi připomína, že třebas u takového kameňáku jsem se bavil více. Velice slabé 3* tedy dávám za Claviera s Renem. Nebýt jich, nestál by Korsický případ ani trochu za zhédnití. Jestli mě z počátku upoutala hudba (tak trochu jako z Bondovek), tak i ta se pozdeji vytratila. Takže jednou a dost. A to jsem si chtěl koupit DVD/// Celkem 51%/// ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)

Reklama

Reklama