Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Diskuze

Marteln

Marteln (hodnocení, recenze)

Jinka

Korsika je úžasná, jezdíme tam pravidelně na dovolenou (teď jsme 2 roky vynechali a už máme "absťák"). A Korsičani jsou skutečně "zvláštní". Třeba jsme se vraceli z výletu v horách, bylo kolem jedné (čas k obědu). Zastavili jsme se v městečku pod Vizavonou. Byly tam 3 podniky a nikde nás neobsloužili "Je poledne a máme plno". Přitom podniky byly poloprázdné... V dalším městečku jsme se do jedné hospody dostali: "Co si dáte?" "A co nám můžete nabídnout?" "Máme akorát panini." "Aha a co to je?" "Co je co? Panini jsou panini"... No měli jsme hlad, tak si dáme panini. Po půlhodině přinesla rozříznutou bagetu naplněnou hranolkama... ;-)

Marteln

Marteln (hodnocení, recenze)

Netušíte někdo, proč je i v Korsickém případu narážka na město Montargis? Stejně jako v "Drž hubu".
Je to pro Francouze něco jako české Prčice?

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Sice nejsem z Korsiky, ani jsem tam nikdy nebyla..nevím jestli mám litovat či ne :D..ale tenhle film zbožňuju :))

na příspěvěk reagoval Marteln

zkoumi

zkoumi (hodnocení, recenze)

Tenhle film dovedou ocenit asi jen lidé, kteří korsiku (nemyslím Ajaccio, ale ty male vesnicky v horach) znaji...

Labacan

Labacan (hodnocení, recenze)

Dal som 5, pozerám že jediný, ale je to tým, že som na Korzike pracoval....

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Takže....3. hvězda je za sympatický výkon sympatického Jeana,jinak musím ocenit hezký exteriery(pevně doufám,že se to natáčelo na Korsice) a některý ftipný dialogy a scény...(líbila se mi ta v lékarně s tamponama) :-))......takže taková nenáročná pohodovka!

johnys

johnys (hodnocení, recenze)

S odstupem mesice to ve mne moc nezanechalo, krome pohledu na charakter korsicanu :-) Clavier a Reno si to vystrihli s chuti, zabavne to je, vtip to ma...

Hefi

Hefi (hodnocení, recenze)

Dobrý nápad vytvořit film, kde si hlavní role střihnou Christian Clavier a Jean Reno. Už Návštěvníci dokazují co tahle dvojka spolu umí, ale popravdě... Jsou zde velmi dobré scény zakládané na kiksech Claviera, pak zábavné akce korsičanů, a celý pohled na Korsiku, ale pořád mi v tom filmu chybí nějaké kouzlo. Ano, zasměju se, ale ten film nepoutá - odejdu a děj ve mne nic nezanechá. Připomenu třeba také francouzský film "Drž hubu" - od toho se nedalo odejít, děj byl bezva, ale tohle... Ve zkratce dobrý nápad, provedení horší, ze smíchu může bolet i bránice.

Reklama

Reklama