Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Puol 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná komédia, v ktorej ale ostali niektoré fóriky pre nefrancúza (nekorzičana) skryté. Jean Reno a Christian Clavier sú zohraná dvojka. Film plynie vzhľadom na obsadenie, inak vždy hyperaktívny Clavier, nezvyčajne pomaly. Zaujímavé oživenie priniesla scéna na pláži a hneď bolo na čo(koho) pozerať. ()

skarsely 

všechny recenze uživatele

Korzicky priprad som videla 1x pred par rokmi. Mila komedijka, hlavne pre milovnikov J. Rena+Claviera. Po zhliadnuti filmu som si slubila, ze sa raz na Korziku dostanem. Stalo sa. A potvrdzujem ... je to tam velmi podobne ako vo filme, sudrzny kraj. Film ukazuje krasnu korzicku pospolitost, vyjadrovanu castokrat liberalnymi piesnami, a dych/vyrazajucu prirodu. Pobavi vtipkami francuzskeho humoru, a uzasnym Renom... Len sa divim, ze tam nespomenuli Napoleona ... :) ()

Reklama

Petyas 

všechny recenze uživatele

Jak tomuhle filmu někdo může dát meně než alespoň 4 hveždičky. Vždyť ten film je ultimátní. Skvělá komedie, netradiční gagy, výborný hlášky. Skvělý Clavier a velmi dobrý Reno. Trochu jsem si připadal jako zpět u komedií s Funesem. Královsky jsem se bavil a ten film jsem viděl snad už desetkrát a už se těším, až si ho pustím zase. ....Krabičku tampónů. A jaké by jste si přál? Malé, velké, střední, s aplikátorem, bez? Na co to vlastně potřebujete? No na co asi? Tak na zápalnou sňůru doporučuji tyhle bez aplikátoru. :-D :-D :-D ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Clavier a Reno opět v akci, tentokrát ovšem o třídu slabší než v předchozích společných komediích (Operace Corned Beef, Návštěvníci, Strážní andělé). A nějaký společný "tandem" navíc tvoří jen cca posledních 15 minut stopáže. Děj je poněkud překombinovaný, humor mírně křečovitý. Objektivně 50 %, nahoru zaokrouhluji jen díky sympatické Caterině Murino, kterou si po Casinu Royale, Dovolené po francouzsku 3 a hlavně Nemilosrdných snad už konečně zapamatuji. A mám o důvod víc se podívat na Holky z naší školky, kde hraje také. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pohodová letní korsická jízda. Dělání si srandy z Korsičanů by panu režisérovi šlo, jen co je pravda, navíc si k tomu přibral Caterinu Murino a udělal dobře - opravdu věříte tomu, že by Jean Reno se svou visáží mohl mít takovou sestru?:) Akorát těch míst k zasmání mohlo být ještě víc, prostě potenciál nebyl využit na plnou palbu. Jedna hláška za všechny vystihující Korsičany: "Ode dne, kdy nedorazil na pohřeb prastrýce synovce ze strany manželovy sestry, přestal patřit do rodiny." ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama