Reklama

Reklama

Příhody dráčka Soptíka

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Itálie, 1975, 28x25 min

Režie:

Toni Pagot

Předloha:

Nino Pagot (komiks)

Obsahy(1)

Kdo by ho neznal. Malý dráček Soptík, který si i přes rozhořčení svého otce vzal do hlavy, že se stane hasičem. Nicméně nejspíš díky nedostatku pracovních míst u požárníků si Soptík nakonec vyzkouší řadu různých povolání, jako vlakvedoucí, tajný agent, astronaut, nebo fyzik. Nic není tomuto malému dráčkovi za těžko a přes to přese všechno stále touží po jediném - stát se hasičem. (Fary)

(více)

Recenze (75)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Velmi miloučký a krásně nakreslený vodu milující dráček (Soptík) v podání perfektního Mirka Vladyky versus nádherně mrzutý vodu nesnášející drak otec (Dejmal) s jako vždy geniálním Jirkou Sovákem. Tato dvojka českých herců dodala těmto dvěma drakům tu pravou šťávu a s dokonalou animací je to jasně na plný počet bodíků. P. S. Také lord v podání "velebnosti" p. Kopřivy (Slunce, seno..) je fantastický. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Animovaná legenda (tuším namluvena Miloslavem Vladykou), co více o tomto úžasném kultovním animáku mých dětských let napsat? Oblíbený byl (u mne), je (u současníků) a patrně i bude (u dalších dětských generacích) a to už asi navždy. Správní Magioňáci stejně tak jako já, už určitě vědí o čem je řeč. Akorát už si bohužel nepamatuji, jestli se mu nakonec podařilo být přeci jenom tím vysněným požárníkem? Jak stále tak suverénně vykřikoval. Nádherné časy, a poměrně už dlouhá doba, nejméně 20 let co jsem to viděl naposledy. Snad se ale někdy přeci jenom dočkáme, když už ne zrovna v televizi tak toho že třeba jednoho dne vyjde tady u nás dvd s českou podporou. Prosím opakovat!!! ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Soptík je skutku jedna z československých animovaných legend osmdesátých let. Jeho úroveň je bohužel poněkud kolísavá a jednotlivé nápady se dost často opakují, což je místy dobrý vtip a místy to trochu nudí. Ba co víc. Tvůrci se dokonce nezdráhali používat jednu a tutéž animaci několikrát a to v různých epizodách. Samozřejmě nemluvě o tom, že i neustále opakované schéma v jehož rámci je Soptík vždy nesmírně šikovný, nakonec se dojme a všechno spálí, podvacáté už trošičku nudí (jistě jsou i takové epizody, kde se věc nakonec odehraje poněkud jinak)... Celkový dojem (vhledem k určitému nadužívání nápadů i animaci): 70% PS: V současné době v češtině dostupné vydání na DVD žel neobsahuje všechny epizody. Z celkových 28 je jich na DVD s českou podporou dosti nepochopitelně pouze 19. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Uživatel bystroocko má naprostou pravdu, až na to že neuměla r a tudíž byla dáček matínek:-) Určitě seriál, kterému jsou zejména maminky, potažmo babičky vděčné, že měly aspoň chvilku pro sebe a mohly v klidu uspokojit základní potřeby, popřípadě se zcivilizovat. Děti čučely přisáté k televizi a nám to nevadilo, protože to byla vždycky jenom chvilka o víkendu ráno nebo Večerníček. Pak už se zase v TV budovalo a nejen plnilo, ale i překračovalo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ano, priznávam, keď som bol malý chalanisko, tak aj mňa dokázal opantať tento animovaný seriál. V programovej šedi socialistickej televízie bol tento titul príjemným, zábavným osviežením. Vždy som sa tešil na nové dobrodružstvá malého dráčika, ktorý sa chcel stať požiarnikom. Je to už hodne dávno, čo som to videl. Neviem ako by som na to reagoval teraz v dospelosti, ale nostalgia mi prikazuje dať starému talianskemu seriálu "Draghetto Grisú" aspoň tri hviezdičky. *** ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama