Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Kouf .. Dva nečistí poldové to pěkně poserou !!.. Tj. ve stručnosti zápletka, která se s každou přibývající minutou stupňuje, komplikuje, přesto je vrstvena přehledně a poutavě. Velký klad je i přes možná lehkou neoriginalitu zápletky výborný konec, který ač vypadá odhadnutelně, nakonec dopadne dosti jinak .. Byl jsem v tu dosti pozdní vysílací hodinu velmi spokojený. Skvělý scénář, který nezapře "tarantinovskou" inspiraci, slušná režie a velmi dobré obsazení. 85%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný krimi s hodně dobrou atmosférou a skvělými herci. Tupac i Belushi jsou tady pěkný hajzlové a hlavně Belushi neni s vousama skoro k poznání, což je dobře, protože hned vypadá jako správnej záporák. Tupaca sice moc neznám a jediný co vim je, že po tomhle filmu umřel, ale tady taky hraje skvěle. A takovej Dennis Quaid jako somrák taky nemá chybu a James Earl Jones v roli právníka potěší. A když se k takovýmu hereckýmu zastoupení přidá i dobrej příběh bez větších zádrhelů tak si to lepší 4* zaslouží ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Temného stínu nad L.A. další pozapomenutá, ale kvalitní kriminálka o zkorumpovaných poldech, co nemají problém s okrádáním a zabíjením drogových dealerů, až se jim podaří zabít jednoho, kterého zabít rozhodně neměli. A vše se začne srát, oni se to snaží lepit a ono se to sere čím dál víc. S trochou fantazie by to mohlo být pokračování Rudého horka, ukazující, jak Belushiho pochybný fízl Ridzik morálně zdegeneroval do festovního hajzla. Kouf, podepsaný pod řadou pohodových a mých oblíbených buddy movies (Tajemné zlo, Policejní dohled, Sledování) i pod pár úplně zbytečnými kousky (Křižovatka smrti, Taxi), tentokrát vsadil na temnější a realističtější notu a scénář krásně zamotavá, graduje a do jeho středu staví těžkého antihrdinu respektive svini. Dokážu si představit lepší dialogy, taky Tupacova postava byla dost zanedbaná a zjevně měla jediný účel - tvořit morální protiváhu Belushimu, ale ocenil jsem, že Belushiho hajzl byl pojatý správně obyčejně, neokázale, narozdíl například od MacAvoyova teatrálního Sviňáka (i když ten mě bavil taky). Režie je rutinní a místy mi praktiky obou poldů přišly za čárou uvěřitelnosti, viz. výslechy, při kterých házeli důkazní pistoli vyslýchaným, aby na nich nechali otisky, a taky se mi nezdá, že by jim někdo fakt sežral nastrčení toho bezďáka jako obětního beránka. Celkově mi to přišlo jako takový předchůdce Ayerovek. Mimochodem ve stejném roce měla premiéru i policejní pecka největší - L.A. Přísně tajné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vděčný motiv prohnilých fízlů, kteří na vlastní kůži zažívají známé pravidlo o předčasné defekaci doprovázené zhroucením konstrukce toalety. Kouf obtížně hledá rytmus mezi kriminálkou, soudním dramatem a černou komedií, takže si nakonec vypomůže příjemnou dávkou cynismu. A taky Belushim, který tady představuje něco mezi Hackmanem z Francouzské spojky a zamlčeným kusem, co ve Dvojčatech vyšel z rodidel mezi Juliusem a Vincentem.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě rozehraná hra špinavých policajtů, navíc s přesně padnoucí dvojicí Belushi/Shakur a hudbou vtahující do městského prostředí, ale bohužel bez pořádného konce i předchozí gradace. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nejdříve, když jsem si přečetl název jsem myslel, že to je film se Stevenem Segalem (Lovec policajtů). Ale naštěstí jsem si přečetl informace ze zvědavosti a už jsem to musel vidět. Neviděl jsem žádný film, kde by hrál Tupac Shakura, tak jsem to chtěl změnit. Udělal jsem dobře, perfektní záplekta, která se rozvíjí čím dál tím víc. Člověk by čekal, že to bude blbý, když se to pořád nějak zamotává. Ale na tom je ten film založen. Davinci, rodriguez - zajímavá jména, které hrajou bezva herci se skvělým smyslem pro humor a perfektním řešením problémů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nesmierne a hlavne dosť prekvapujúco kvalitný film. Čudujem sa ale, že tak málo docenený a videný. Či už preto, že ako spomienku na Tupaca to mohli distribútori využiť, ale aj sám o sebe je scenár filmu nevídane prekombinovaný, originálny, plný zvratov a totálne antiklasicky zavŕšený. Jediné, čoho mi je ľúto, je výkon Belushiho. Bol totiž dokonalý a tak nechápem, prečo sa dodnes výraznejšie nepresadil. Aj keď jeho K9 sériu stále žeriem :). 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkorumpovaných poldů už tady bylo spousty. Jenže jak už to scénárista chtěl, tihle dva to totálně zprasí. Pak znovu a s dalším tlakem a přibývající nervozitou zase. Kriminální příběh nemá větší zádrhele, herci do jednoho plní to, co se od nich čeká, na druhou stranu to není ten film, který bych hned šel někomu doporučit. Je to kousek svým způsobem stylový a příznivce žánru po srsti hladící, ale skrz naskrz průměrný scénárista Jim Kouf (Křižovatka smrti s Jackie Chanem, Lovci pokladů s Cagem, americká napodobenina Taxi) měl možná látku přenechat po režijní stránce někomu osobitějšímu!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ačkoliv ničím výjimečný film. Vlastně abych nekřivdil - výjimečný je výkon Dennise Quaida, který v úloze vousatého bezdomovce našel další vedlejší roli, kterou mohl ztvárnit s jeho obvyklou grácií. Na víkendové odpoledne ideální podívaná, ovšem člověk se nesmí moc pozastavovat nad různými situacemi (třeba proč u soudu chtějí, aby svědkyně identifikovala člověka, který vypadá úplně jinak, než když ho viděla naposledy). ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE NOT JOKING WITH ME? YOU MEAN, WHAT'S WORSE THAN WHAT WE'VE DONE?" ----------------------------- Fakt neviem, kde je problém. Tento typ filmov – slnečné L.A., 90. roky, skorumpovaní detektívi, geto – žeriem aj s navijakom, drvivú väčšinu z nich milujem na smrť (Žít a zemřít v L. A., Training Day) a aj tie horšie z nich si stále aj opakovane užívam (napr. Glimmer Man), no Gang Related aj napriek tomu, aká je to kvalitka, si nemôžem ani po viacerých násilných pokusoch ani za boha zamilovať. Film som si teraz pozrel už piaty krát a stále nič... A pritom má všetko – parádne herecké výkony ústrednej dvojky (Belushi hral ako Boh a det. Rodriguez je bez pochýb najlepšia rola v Shakurovej filmovej kariére), skvelé sekundárne obsadenie, slušný Koufov scenár, dobrú kameru, neprehliadnuteľný soundtrack, ktorý mal pod palcom ikonický label daného obdobia krátko pred svojim zánikom – Death Row Records, a nechýba špinavá atmosféra, bez ktorej by to celé jednoducho nešlo. I tak však nič... No nevzdávam sa. Skúsim ho šesť, sedem, kľudne aj desaťkrát, ale raz ten deň proste príde. Raz budem Gang Related milovať. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na Belushiho K-9, začíná mě mrazit. Zahodil svůj záporáckej talent a dal se na přihlouplé komedie. Tohle byl jeho herecký koncert a s bradkou byl vážně hodně drsnej. Poprvé jsem viděl ve filmu Tupaca a moc mě nepřesvědčil. Příběh zajímavej, ale čekal jsem malinko svižnější podívanou. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Devadesátková krimi okořeněná nadprůměrným výkonem pana Belushiho.. moc dobrý film. O lži o vraždě, která nemá cesty zpět.. aneb, když si dva poldové vezmou do hlavy, že je nic nezastaví na cestě mezi USA a Bahamami.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Partia kvalitných hercov, nevyvážený scenár, príjemná réžia. Gang Related má tú smolu, že mala až prílišné ambície. Keby v tomto filme hrali neznámi herci, jednalo by sa o snímku uvádzanú vo filmovom klube. Nehovorím, že by Gang Related bola geniálnym dielom, ale označenie "nudný" si rozhodne nezaslúži. Dej sa chvíľami trochu vlečie, veľa sa tam kecá. Viac než samotnej akcie. Keď už sme pri akcií, tak tej je tu v skutku pramálo a je len na konci. Napriek tomu si myslím, že je to tu trochu podhodnocené. Ale rozhodne si zaslúži byť v tých lepších červenejších číslach. Herecké obsadenie robí tento film zaujímavejším a pútavejším, hoci aj samotný príbeh nie je najmárnejší. Podľa mňa podarená krimi so skvelý hereckým obsadením skoro vo všetkých roliach. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě prakticky neznámý, ale nebývale poutavý thriller o zkorumpovaných poldech, kteří si po jednom "melouchu", zachraňují zadek tím, že hledají z koho by udělali vraha své poslední oběti. Belushi super, scénář slušný, ale ke konci film začne mírně ztrácet dech. Přesto povedené. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad "béčkovina", ktorú slušný človek obíde na sto honov. Tiež som ju úspešne ignoroval až do osudného večera, keď som úvodné titulky zachytil v nočnom vysielaní tv NOVA. A vydržal som až do konca. Tento film je totiž čiernohumorná "krimoška" o 2 skorumpovaných fízloch, ktorým ich plán obohatiť sa na úkor zločineckej "lúzy" zhatí jedna "federálna" vražda a zle zvolený obetný baránok. Reťaz udalostí ktorú spustia nezadržateľne speje k ich "apokalyptickému" záveru. Jim Kouf si zobral to najlepšie z tarantinovsko-rodriguezovskej školy a ukočíroval vtipný a svižný low-budget film. Odporúčam do pozornosti. (15.3.2005) ()

Reklama

Reklama