Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha pomstít brutální vraždu vlastní rodiny zavede mladého pistolníka na cestu, na které ho čeká velké nebezpečí – a nová láska. (Netflix)

Recenze (6)

choze 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelná, laciná špageťácká šaškárna oprášená Netflixem. Ta nejohranější zápletka a nejnepřekvapivější vývoj, které kameraman, skladatel ani režisér neokořenili ani kapkou stylu a herečtí představitelé modrookého hrdiny a záporákova zabijáka se jen předhánějí v poulení očí. Nekoná se napětí, ani žádná výraznější scéna a přestřelky ani pěstní souboje nestojí za řeč, včetně závěrečného duelu s padouchem. Hrdina se sice většinu času tváří jako šílenec, ale to na vydatnější zábavu nestačí. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernová verze Shanea, v níž je stejnojmenný hrdina sadistickým mstitelem (a v podání Mikea Marshalla vypadá skutečně jako psychopat), který se neštítí pohřbívat lidi, na nichž se mstí, zaživa, ale vypěstuje si vztah s mladou vdovou a jejím malým synkem. Pár stylových scén, bohužel zkrácená německá verze, která je samozřejmě vystříhána tím nejhorším možným způsobem, tomu moc nepřidává, stejně jako kradená hudba (zazní i Morricone) a komické výkony herců (Oscara za přehrávání získává Spartaco Conversi). Takže je to ve výsledku jedna velká zmatená nuda. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko, líbilo se mi to a hlavní hrdina byl dobrej psychopat, by mě zajímalo kam že ho to poslali na studia, hehe. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Low budget standard, hlavní motiv je pomsta za dávný zločin. Tématicky velmi podobné kvalitnějšímu Death rides a horse s Van Cleefem, ze kterého si tento western vzal i další prvky jako například pokládání značek u mrtvol padouchů. Marshall vypadá pořád jako na trní a jeho pološílený výraz je po čase to nejzapamatovatelnější z filmu, plus úvodní hláška, která patří mezi ty nejlepší - "Můžeš pohřbít tělo, ale ne vzpomínku.". ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

"- Padre, zabil jsem vašeho bratra," řekl hrdina. "- Bůh ti žehnej, synu," odpověděl Padre... Docela by mě zajímalo, co to náš hrdina vystudoval, když se pak vrátil jako zabiják. Další béčkový špageťák, a ne moc chytrý. Mike Marshall jako mladší verze Craiga Hilla. Všimli jste si? Jeden kůň očividně hleděl do kamery. Co je to, hrome, za režiséra, který použije takový záběr! V rámci žánru za 2,5. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Nyní dostupný na Netflixu pod názvem "Nedám svou kůži lacino". Bohužel, u mě jenom průměr. Stylový námět, kamera i hudba, naopak problematicky napsaná i zahraná postava hlavního hrdiny Shanea. Jeho představitel, nikterak proslavený Mike Marshall, je nepříliš zdařilým klonem Franca Nera a jeho Djangů. Sympatičtější a charismatičtější mi přišly postavy záporáka Magdaleny a jeho pobočníka Bensona. Bensonův představitel Spartaco Conversi si mimochodem ve stejném roce zahrál menší role ve westernových klasikách Tenkrát na západě a Velké ticho. Konec filmu mě docela znechutil a dost mi připomněl onen alternativní a nepoužitý závěr zmíněného Velkého ticha. ()

Reklama

Reklama