Reklama

Reklama

Je to o dvou právnících (Laura, Agustín), kteří se do sebe zamilují. Laura ale Agustinovi neřekla, že má manžela. Jednoho dne Laura dostává zprávu od manžela, ať přijde za ním domů. Laura tedy jede a u svého domu vidí Agustina. Chce jít za ním, ale pospíchá domů. Pak jde do svého bytu a tam nalézá svého manžela mrtvého. Celá zničená jede autem a nabourá. V nemocnici se probudí a nic si nepamatuje. Ani na Agustina. Agustin jí pomáhá, aby si vzpomněla na minulost a časem si znovu získává její lásku. Jednoho dne zmizí tělo manžela Laury i s obrovskou částkou peněz. Agustín a Laura mají svatbu. Laura si po čase začíná vzpomínat a její vzpomínky jsou velmi bolestné - uvědomí si, že vrah jejího manžela je Agustín. (..Lucas..)

(více)

Recenze (6)

carly 

všechny recenze uživatele

telenovela úplne iného kalibru. skôr to pripomínalo ľúbostný príbeh na pozadí akčného seriálu. úžasní herci. trochu nadprirodzena a humoru. jednoducho novela Made in Argentina ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Na poměry argentinské seriálové produkce naprostá pecka! Spíše jde o mysteriózní thriller / krimi s prvky akce a nádechem telenovelové romantiky. Milostná zápletka funguje na výbornou, jelikož chemie mezi Gianellou Neyrou a Juanem Darthésem je naprosto bombastická a protagonisté Laura s Augustínem se chovají dospěle a logicky, nikoli jako dva naivní puberťáci. Hlavní dějová linie ohledně sekty a jejího plánu ovládnout svět pomocí nové drogy je velice zajímavá a ze scénáristického / dramaturgického hlediska i skvěle zpracovaná. Akce je dostatek a kupodivu ani nevypadá moc zastarale, práce s kamerou jí dodává patřičnou dynamiku a stejně tak i soundtrack , který je sice „zapůjčený" z Matrixu, Draculy a mnoha dalších hollywoodských filmů, ale v případě "Culpable" tento zločin přeslechnu. Herecké výkony jsou výborné - Gianella Neyra možná není tou nejhezčí „telenovelovou" herečkou, ale její projev je naprosto bezchybný a proto mrzí mně, že neprorazila. Totéž i Juan Darthés - ten je zase nesmírně charismatický, což mu dodává na smyslnosti. Leonora Balcarce je dokonalá a všechen ten strach a utrpení, kteréžto Gaby prožívá, zahrála věrohodně. Ústřední záporácké trio Pepe Monje, Gloria Carrá a Rafael Ferro bylo též bezchybné a Daniel de Vita jako vůdce sekty dokonale odporný. Celkově pak obsazení není co vytknout, jelikož projevy argentinských herců jsou naprosto přirozené, nikoli teatralní a afektované jako v případě mexické produkce. Party s Gabrielou , jejím těhotenstvím a nočními můrami byly neskutečné psycho a skutečnost, že vlastně byla zdrogována a znásilněna vůdcem kultu a že její sny jsou potlačovanou realitou, ve mne vyvolala nepříjemné pocity a taková zápletka s výměnou miminek naprosté znechucení - tahle variace na Rosemary's Baby je zkrátka nekompromisní nářez s tématikou obchodování s lidmi. Odlehčené scénky s Consuelo mi kupodivu nevadily, jelikož dodávaly seriálu vtip a vyvažovaly onu mrazivou atmosféru, dokonce jsem se u nich i zasmál. Naopak výjevy služebných mě naprosto iritovaly a jsem rád, že alespoň dostaly minimum prostoru. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad jediná "telenovela", která tu má slušné hodnocení.:)) Ti, co dali odpad, těch hodnocení je odpadové, ptž novelu pravděpodobně neznají. Je to drsný nabušený akčňák! Kdysi jsem si myslela, že se tomu nedá absolutně nic vytknout. Teď po třech a něco letech mě tam dokonce některé věci dokážou otravovat, jako ty nesympatické služky či někdy přehrávání tehdy malé Catailny Artusi. No a potom asi tak v poslední třetině mě dost iritovala Betina O'Connell, která jako jedna z mála argentinských hereček neumí hrát (naštěstí už po tomto roli nedostala), a nudila ve scénách s "Fernandem". Všechno tohle jsou ale detaily a způsobené tím, že už jsem moc rozežraná. Novela nemá jediné hluché místo, pořád se něco zajímavého děje. Co se mi nelíbilo od začátku je špatná hudba, teď mi ale došlo, že jelikož jsem sledovala nahrávky z rumunské televize (mají titulky), tak je docela možné, že to nekoupili s originální hudbou. Těžko říct, vím, že v Izraeli a Rusku to právě kupují bez práv na hudbu. Tenhleten opravdu akční seriál nás šokoval všechny, co jsme to sledovali. Většinou na českých forech debatují nad novelou dva nebo tři lidi, tohleto nás ale sledovalo snad 20 (a to byl seriál vysílán na Romantice!) a popsali jsme neuvěřitelné množství stránek, bylo co rozebírat. Já jsem poprvé v životě viděla seriál, u kterého jsem se opravdu bála. Který byl opravdový, lidský, to mě šokovalo ještě víc jak to, co tam prováděla ta sekta. Bylo to hodně z lékařského prostředí a pro mě daleko autentičtěji zpracované jak běžné lékařské seriály, celou dobu při sledování jsem si říkala, že ty všechny se můžou jít zahrabat. Taktéž všechny detektivky světa. Jako akční seriál do té doby to nejdrsnější, co jsem viděla. Stačí si pustit první díl, pak hned musíte vidět další, a jenom zíráte a zíráte a bojíte se. Úžasný je tam Juan Darthés v roli psychiatra, má neuvěřitelné charizma. Jeho bratr, padouch Pepe Monje, je jeden z herců, který na mě kdy nejvíc zapůsobil, jeho herecký um převyšuje nebesa. Jejich "matka", Consuelo, dodávala novele humor, hlavně ve scénách s Agustinem či policistkou "Marií Carambulou". Tohle byl nezapomenutelný zážitek. Je to bezpochyby jeden z nejlepších akčních seriálů, co vznikl ve španělském jazyce. (25.01.11) ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Geniální provedení, argentinská produkce co se týče mýdlových oper je prostě nejlepší. Herecké obsazení se mi líbilo, i hlavní dvojice. ()

jidassedmy 

všechny recenze uživatele

CULPABLE!!! Guadalupe Lucchia,výjimečná argentinská telenovela... Skvělý Juan Darthés a nejlepší herecký výkon Gianelly Neyry... ()

Tristeza 

všechny recenze uživatele

Argentinské telenovely jsou ve většině případů totální hlouposti(Yago, Luna Salvaje, Maximo) a jen občas se najde světlá výjimka(Kachorra a Rebelde Way). Culpable je jiné. Chemie mezi hlavními hrdiny funguje na jedničku(škoda toho otevřeného a nevyjasněného konce), napětí by se dalo jen krájet a mysteriózních prvků je tu celá řada. Příběh lásky, strachu, bolesti a akce(která je sice úsměvná, ale chápu, že Argentina není USA, kde se i za debilní sitcomy utrácí nemalé peníze!!!) je velmi zajímavý, ale i zde se najde pár vyloženě otravných věcí. Například mne iritovala Roberta a nesnášela jsou soundtrack(i to úvodní téma bylo děsně zazpívané). Samozřejmě je pravda, že Argentina spíše zaujme ze stran seriálů(ne telenovel!!!) ale Culpable je opravdu světlá výjimka, díky které jsem ocenila ten argentinský styl(ať už se jedno o humor nebo o drama). ()

Reklama

Reklama