Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jak už anglickej název napovidá, tenhle snímek si nejvíc užijou lidi, který za svuj život aspoň chvíli pracovali v kanclu. V úvodu je vystihnuto pár každodenních problémů, se kterejma se lidi v práci potýkaj (zácpa cestou do práce, nefunkční tiskárna v nejmíň vhodnou chvíli, divný kolegové nebo zbytečný nařízení - T.P.S. obaly). Škoda je, že po rozjetym začátku už začal příběh hodně ztrácet dech a povedený gagy se objevily už jen zřídka. Část děje týkající se plánování velkýho podvodu už nebyla téměř vůbec zajímavá. Potěšili ale slušně hrající neznámý herci v hlavních rolích a menší rolička Jennifer Aniston. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající komedie, která si neuvěřitelně přesně dělá legraci z věcí, které zná každý, kdo kdy pracoval v "open space" v americkém stylu - idiotští šéfové, neplacené přesčasy a práce v sobotu, pokřivené vztahy, konzultanti "Bob a Bob", nenáviděná tiskárna..... Co myslíte, že se stane, když začnete na všechna firemní pravidla zvysoka s..t? Řekl bych, že právě kvůli absenci zkušenosti z práce v open space v některíé z nablblých "nadnárodek" tu část lidí nechápe, v čem je tahle komedie tak vtipná.......A já vím, o čem mluvím. Zaplaťpánbůh, že už delší dobu v takové firmě sám být nemusím. Mimochodem, za volbu českého názvu by odpovědný pracovník zasluhoval přesunout pracoviště do sklepa a odebrat sešívačku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jak tak citam komentare ostatnych, tak na plne docenenie tejto fenomenalnej komedie, je potrebne si na vlastnej kozi vyskusat makat nejaky cas v stereotypnej robote, ktora vas absolutne nebavi. Sam som tento film videl pred par rokmi a pripadal mi ako slusna jednohubka pri ktorej som sa parkrat zasmial. Lenze to som bol este len studentik. Teraz po nejakom case stravenom v podobnom pracovnom prostredi mi tento film pripada neskutocne vtipny jak vystizne zachytava absurdnost korporatneho pracovneho procesu. Nastastie sa ho uz neucastnim, takze nemusim plakat, ale mozem sa naplno smiat. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Parádní pohodová komedie se špičkovým výběrem herců, kteří do rolí sedí jako v málokterém filmu. Jestli se něco na tomto snímku opravdu povedlo, je to právě casting a také nápad, který sice není původní, ale je tu moc pěkně rozvedený. Více takových komedií, které se vyhýbají běžným klišé a jsou, jak to říct, prostě v pohodě a skutečně ze života. Velmi humorná a dnešní komedie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peterovi (Ron Livingston) se v poslední době zoufale nedaří - v práci to stojí za prd, šéf si na něj zasedl (v tom ale není sám, jeho šéf (Gary Cole) si zasedl i na jeho kámoše Michaela a Samira), s přítelkyní to taky nejde podle plánu a navíc se mu ukrutně líbí servírka "od vedle", ale nemá odvahu s ní prohodit ani slůvko. Až do dne, kdy se nechá od psychiatra uvést do stavu absolutní pohody, a než jej doktor stihne "probudit", sám zemře. A tak Peter v tomto stavu pohody zůstane, a rázem lze vše velmi jednoduše vyřešit... Ač si někdy připadám jak hlavní hrdina tohoto filmu (hlavně co se týče "pracovní" stránky a vyplňování různých více či méně zbytečných reportů), stejně jsem se nějak nedokázal u tohoto filmu bavit. Vtipné mi přišly asi dvě (slovy dvě) situace, kdy první je hned v rámci úvodních titulků (když stojíte v zácpě, nesnažte se měnit pruhy, protože vždycky nejvíc stojí ten, ve kterém jste). Zbytek filmu je až příliš obyčejný, a docela jsem se divil, že do toho získali Jennifer Aniston (i když pravda v roce 1999 ještě tak velká star nebyla)... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)

Reklama

Reklama