Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mike Judge, americký animátor, scénárista a režisér (mimo jiné autor oblíbených nekorektních kreslených postaviček Beavise a Butt-heada) natočil tento snímek na základě vlastní série animovaných kraťasů (český překlad titulu je jak jinak dílem "génia") a zahrál si v něm i roli otravného managera restaurace, posedlého oznáčky. Zatím co hlavním tahounem kraťasů je ultra podivínský Milton, zde je tato postava v epizodním ústraní. Při jeho krátkopásmém výskytu by se samotné Miltonovo setrvání na place dalo do určité míry považovat až za maskotní záležitost, jeho přítomnost však nakonec nemá nedůležitou úlohu (právě naopak) a v bezchybném blekotavém podání Stephena Roota navíc patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí. Film jako celek je ale zbytečně uhlazený, satira plouživě nečitelná a vyústění až příliš jednoduché a přímé. Chybí více scén jako je ta, kdy rozzuření ajťáci, směřující svůj vztek k poruchové kopírce a tuto i obřadně rozmašírují (scéna vypadá jako úryvek z videoklipu Beastie Boys a do konceptu kancelářské satirizace se bezvadně hodí). II Scénář: Mike Judge. 60% ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Reklama

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Komedie, která s nadhledem, ale přesto dostatečně přesvědčivě - abyste si udělali představu o všudypřítomné frustrující atmosféře potalučíjící veškerého ducha - zobrazuje práci úředníčků v betonových krabicích, které protkávají naše město, fascinují nás svojí bizarností a během nocí nás z každého okna atakují modrou září z monitorů. Jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších komedií, která dokonce podle časopisu Premiere již dosáhla kultovního statusu, tudíž mě dost zaráží čsfd hodnocení. Film je doopravdy velmi suchý, což však jak víme, rozhodně nemusí v komediích vyznít kontraproduktivně, a i přes některá hluchá místa jsem se bavil bez přestání. Každá postavička je svou pitoreskností a hereckým ztvárněním nezapomenutelná a všem kraluje Gary Cole. Jediná tzv. Hvězda tohoto filmu - Jennifer Aniston - mi přijde naprosto fádní (a ani mě to nepřekvapuje, protože si myslím, že jednoduše není dobrá herečka a jediné role, které doopravdy zvládala byla jako Rachel z Přátel a jako Sexuální bohyně v mém erotickém snu z mládí...) S čistým svědomím vám tento film naopak vřele doporučuji a kdybyste dohlídly na přehodnocení vašeho prvotního názoru, bylo by to supr... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jennifer miluji a zde byla opravdu sladká. Jinak film, u kterého se vždy dost nasměji. Vtipná, svižná, jednoduchá a příjemná komedie, ve které dojdeme k ponaučení, že pracovat člověk prostě musí, ikdyž ho to dvakrát nebaví (najít si něco, kvůli čemu ho to bavit alespoň částečně bude) a že podvádění by se nemělo vyplácet (alespoň ve filmu). Postavy jsou vhodně vybrané. Dost mě ale štval ten vůl se "svou sešívačkou", takže jsem mu ten krásný konec pod palmami vůbec nepřál. Celou dobu je to pitomec na entou, ale když najednou přijde k penězům, je z něj chytrák jak prase. Jinak zábavných seků bylo ve filmu fakt dostatek a především scéna s pomstou kopírce mě vždy dokáže velmi pobavit. PS: Vložte A4, co je kurva zas tohle? ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, pohodová... a místy opravdu vtipná komedie. Tak třeba scéna s rozbíjením tiskárny je úplně dokonalá (představila jsem si, že taky vezmu basebalku a rozmlátim tu svojí zku****ou věčně nefungují a zasekávající se bednu s nápisem HP. Já ti dám, že se zaseknul papír!!!! Křach!!! A máš to...). Potom mě opravdu pobavil Gary Cole. "Mohl bys zařídit, abys tu byl v sobotu asi tak v 9?" Neustále držíc hrnek s logem firmy (btw i v té snové sexuální scéně). No a Peterovi opravdu tlustý stěny v bytě a jeho naprosto úchylně vypadající soused. No našlo by se toho rozhodně víc... "Ale aspoň sem nespal s Lumberghem!!" :D 65 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama