Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Recenze (120)

movie 

všechny recenze uživatele

Vytečný James Brolin v podceňovaném, přitom velmi zábavném a chytrém horroru a vraždícím autu, který je přinejmeším stejně dobrý jako DUEL nebo CHRISTINE. Úvodní scéna filmu s párem cyklistů je skvělá, po celou dobu to má hodně dobrou atmosféru a skvělé lokace a hlavně paletu hodně kvalitních postav a několik celkem surových zvratů. Doporučuji! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spielbergovým Duelom inšpirované mainstreamové pobavenie. Trochu formulaické a v jednej akrobatickej scéne kŕčovito nezvládnuté, ale celkovo prekvapivo atmosferické a dynamické. Okolo skvelo navrhnutého auta vytvoril režisér Elliot Silverstein skutočne démonické fluidum a v zaprášených púštnych lokáciách ho prostredníctvom skvelej kamery, rýchleho strihu a rafinovaného zvuku dohnal doslova k oscarovému výkonu. Celkom vydarená blbina. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Možná je to B, možná je to levný a malý snímek, ale rozhodně je to první film, který ve mě vyvolal chvění strachu... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemný nenáročný automobilový horor :-D Auta nepokládám za zrovna hrůzu nahánějící hororové záporáky, ale tohle se mi líbilo. Je to pěkně natočené, je to napínavé, blbé a naivní tak akorát v míře ... u mne spokojenost. Horror movie of the year ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nech pošlú sanitku. Nemusí sa ponáhľať.“ V podstate kópia (o dva roky starších) ČEĽUSTÍ, ibaže morské mestečko sa vymenilo za pieskové, Roy Scheider za Jamesa Brolina a bezdôvodne zabíjajúci žralok za bezdôvodne zabíjajúce auto. Plus to samozrejme má v sebe i veľa z inej Spielbergovej klasiky DUEL, kde tiež zabíjalo ničnetušiacich civilov auto tak záhadné, že sme sa nikdy nedozvedeli, prečo vlastne robilo to, čo robilo. AUTO je síce béčko, ale vzhľadom na bláznivý scenár mohlo dopadnúť aj ako céčko. Dosť tomu dáva zaujímavá výprava, po technickej stránke (útoky auta) to prekvapivo za X desaťročí príliš nezostarlo a príjemne ma zaskočili postavy: sympatický šerif a jeho sympatickí parťáci, človek by si ich takmer rád predstavil v rodinnom seriáli (bez hororového auta). Okrem Brolina som postrehol dve výrazné tváre: R.G. Armstronga (neskôr PREDÁTOR a KUKURIČNÉ DETI) a Ronnyho Coxa (ktorý svoj o 5 rokov starší výkon vo fantastickom VYSLOBODENÍ bohužiaľ, hoci podľa očakávaní, ani omylom neprekonal). O tom, že AUTO je vlastne fajn horor, myslím dostatočne svedčí informácia, že som seriózne uvažoval, že mu dám až 60%. Ale iné autové trilery/horory ma bavili o čosi viac (okrem DUELU ešte napr. CHRISTINE či JAZDA DO PEKLA). Každopádne, autové trilery obecne nie sú žiadny zázrak, kvalitný vznikne tak raz za 3O rokov. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Auto skvělý, klakson božskej a herci slušný, bohužel příběh je trošku málo napínavej, i když je teda pravda, že jakmile se objeví auto a začne hrát ta božská zneklidňující hudba, tak to má fakt koule, ale mimo tyhle scény je to chvílema nuda a taky trošku zamrzí odfláknutý přejízděcí scény. Ale díky střídmý délce, několika vychytaným scénám a častýmu objevování auta na scéně se jedná o fakt dobrej starej horor, kterej i v dnešní době dokáže vyvolat slušnou atmosféru strachu ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Naivní neatmosférická záležitost se srandovně vypadající čtyřkolkou, co hodně tůruje motor a vesele si troubí. Ač jejím volantem prý točí sám Ďábel, nevyvolává ani zlomek respektu jako cisterna z Duelu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"See Utah and die." Výrazně slabší odpověď na o šest let starší Duel (a možná i na Čelisti) a mix dvou typicky sedmdesátkových brakových subžánrů - carsploitation a hororů o vzbouřeném něčem se zábavně blbým (ďábelské vraždící auto), ale vážně pojatým námětem, leč bez zajímavějšího děje, postav, nebo mytologie ústředního zla. Přesto si to čas od času zopakuju, protože titulní auťák mě svým designem i oranžově filtrovaným pohledem zevnitř fascinuje. A úvodní vražda cyklistů a honička se zmasakrováním policajtů jsou fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Tak som rád že sa mi tento film konečne podarilo zohnať v dvd kvalite. Na 70.roky fakt pekne natočený. Mnohý ludia ho zvyknu porovnávať so Spielbergovým Duelom, ja som si pri nom vzpomenul na inu klasiku a to Čierny prízrak ,,1986". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King sa ku snímku "Auto" vyjadril týmito slovami: "...film v druhej polovici upadne do nenápadnej nádejčiny toho typu, kedy si môžete vkľude chodiť prikupovať popcorn, pretože viete, že auto zasa nejakých desať minút nezaútočí. No je v ňom nádherná úvodná scéna, v ktorej auto prenasleduje dvoch cyklistov. Keď sa ku nim blíži, nepravideľne na nich jačí klaksónom, až ich nakonec zrazí. Na tejto scéne je niečo čo vyvoláva hlboké, takmer primitívne znepokojenie z áut, do ktorých sa hermeticky zatvárame a stávame sa tak anonymni a možno aj vrahmi." *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Spielbergov "Duel" je OK, ale pravý armagedon do ulíc prinieslo až diabolské Auto. Favoritom však naďalej ostáva Carpenterova / Kingova "Christine". ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Film sam o sobe je misty nudny a scenar ma mezery, kdyz ho ale sledujete ve dve rano tak dokaze poradne podesit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vrrrm-vrrrrrrrm, jsem ošklivý, zlý automobil a nenávidím cyklisty, nenávidím stopaře, nenávidím veškeré účastníky silničního provozu... a nenávidím je i mimo silnice! Chovají se totiž jako idioti a doslova si koledují o otisk mojí pneumatiky přes hrudník či razítko mého chladiče na hýždích, vrrrm-vrrrrrrrrrm! V sedmdesátých letech někde v americkém pouštním autokině to mohl být horor, ale v současné době u televizní obrazovky je to solidní komedie. Zvláště ty zrychlené scény jízdy všemožných vozidel - groteska jako vyšitá! Fuckt jsem se kvalitně nasmála, takže dávám uznalých 39% za zábavnou stupiditku, které je třeba přiznat i určitou atmosféru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jestli nebudeš zticha, vrazím ti ten krám do zadku a budeš prdět hudbu celý rok!" „To by bylo fantastický, prdět hudbu a celej rok. Uááá!" ,,Křus!" Kde se vzalo, tu se vzalo, s větrem se objevilo auto, co má spadeno na všechny! Tu sejme párek cyklistů, tamhle stopaře a tady hlupáka, co je přesvědčen, že ho zastřelí. A pokud si místní policie myslí, že ho zastaví, pak bude muset zaplatit vysokou daň. Svižný snímek s několika napínavými honičkami, kdy jedna z nejnapínavějších se odehraje během nácviku pochodu a stylově skončí na hřbitově. Jen si nejsem jistý, zda se dá jít na Ďábla s dynamitem... Verze dabovaná českou televizí má na konci bonbónek - titulky doprovází remix od Desireless Voyage Voyage z konce 80. let. ()

Reklama

Reklama