Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gurney Slade (Anthony Newley), znuděný aktér rodinného sitcomu, ke zděšení celého štábu odkráčí uprostřed živého vysílání ze studia. Jeho kroky vedou londýnskými ulicemi, přes předměstí a před výpravou do pohádkové říše se zastaví až na venkově. Průvodcem na této šestidílné zábavné cestě je především nekončící fantazie Gurney Sladea, jenž stihne prozkoumat trudný život mravenců, popovídá si s krávami na pastvě a málem skončí odsouzen za nevtipnost pod dobře nabroušenou sekyrou kata. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šestidílné utrpení českého diváka. Je fakt, že něco je opravdu vtipné, ale většina vtipů musí zákonitě (jiný čas i prostor) unikat. Díly natáčené on location jsou docela dobré, jak ve městě, tak v přírodě, ale ty kecy ve studiu opravdu nebavily. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekal, že jeden z nejvíc "meta" seriálů natočili Briti už v šedesátých letech. The Strange World Of Gurney Slade je dnes téměř zapomenutý, ale podle mého o to větší klenot britské televizní zábavy. Ve své době samozřejmě moc nepochopený a není se čemu divit. Hlavní hrdina v samém počátku opustí studio. Celou sérii zpochybňuje, jestli je vůbec vhodnou hlavní postavou pro seriál, je souzen za to, že jeho vtipy nejsou vtipné, baví se se zvířaty a ve finále musí čelit vedlejším postavám, které si nejsou jisty svojí budoucností. A ta úvodní znělka, včetně úvodního gesta, je neskutečně chytlavá. Fascinující pořad. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Je guilty as charged, ale někdo by měl ten koncept 4. dílu realizovat i v dnešní době. To je naprosto geniální řešení meta komedie. Co jsem po zhlédnutí přemýšlel, tak náznaky byly u Andy Kaufmana, u nás podobný princip použil Zelenka svým Mnichovem. ()

Reklama

Reklama