Reklama

Reklama

Stařec a moře

  • Rusko Starik i more (více)
Krátkometrážní / Animovaný
Rusko / Kanada / Japonsko, 1999, 22 min

Obsahy(1)

Velmi poutavý krátký film podle románové předlohy Ernesta Hemingwaye "Stařec a moře". Film popisuje příběh starce, který se vydal na rybolov a ulovil obrovskou rybu. Popisuje především vnitřní vítězství nad sebou samým, obrovskou vytrvalost a sílu starého rybáře. (exitak)

Recenze (46)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvostný vizuál a geniální animace působící jako oživené olejomalby, která je stejně tak nádherná, jako musela být obrovsky náročná, ale výsledek za to výtvarně stojí, je to na pohled jednoduše úžasné, je úplně jedno, že je pár záběrů možná až moc sekavých, tohle je nádherná ukázka ruční animace, která má duši. Proto je OBROVSKÁ škoda, že vyprávění příběhu je tak nudné a zcela nezajímavě pojaté a hlasové herectví je absolutně bez emocí, bez zájmu o věc a působí jako přednáška o mrkvi znuděného úředníka, mnohem lepší by bylo, obešel-li by se výsledek beze slov, zato se zajímavější hudbou. Za animaci dvě stě šedesát osm hvězdiček, za příběh tak dvě, remízou budiž čtyři. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Ač Hemingwaye nemám ráda, tohle mě dostalo - výborná kresba, zajímavé barvy, dokonalý zvuk. Energičnost bezradného souboje člověka s přírodou diváka chtě nechtě vtáhne do děje! Rest well old man! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nepříliš kvalitní zpracování knihy E. Hemingvaye. Výtvarno bylo sice poměrně originální, ale mně naprosto nesedící, příběh samotný je vyprávěn tou nejjednodušší a nejméně zajímavou formou. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

velká literární klasika převedená úžasným způsobem pomocí olejových barev na dvacetiminutové strhující dobrodružství.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Umelecké veľdielo, ktoré však samotný príbeh neprinieslo práve najlepšie. Keďže samotný príbeh poznám, tak mi v japončine nevadil. Bolo to zaujímavé a čudujem sa, že takéto príbehy nevysielajú v našej verejnoprávnej televízii. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

The Old Man and the Sea je animovaný neobvyklým poetickým způsobem, který mi po celou dobu připomínal Muže, který sázel stromy (ten je mimochodem také podle psané předlohy). Ve srovnání s ním, ale nemá zdaleka takovou atmosféru a právě onu poetičnost a zdaleka na mě neudělal takový dojem. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Milý, animačne bohatý, avšak myšlienkovo prázdny videoklip veľkému spisovateľovi, ktorý z prostej ničoty opisoval tie isté rituály a veci nádherným spôsobom. Tento krátky film však nedokázal precítene využiť výkresovú animáciu, ktorá má v pohybe neopísateľne priaznivé poetické plody estetiky. A to práve s prírodou dokáže rozprávať jej atmosféricky a vizuálne najpútavejšie príbehové variácie. Čakal som trošku viacej. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ještě, že existují tvůrci, z jejichž díla neční touha ohromit, šokovat, či pokořit rekord tržeb. Alexandr Petrov s kolektivem vzali profláklou literární předlohu a svou prací jí vrátili sílu, kterou ztratila neustálým omíláním jako snad každá povinná školní četba, a vytvořili z ní naprosté kouzlo. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

nádherná, nádherná, snová, poctivo kreslená animácia, plná impresionistických obrazov, a samozrejme príbeh, o ktorého stručnosti a pritom veľkej hĺbke asi nik nepochybuje... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarně úžasně ztvárněný klasický román Ernesta Hemingaye. Sice nijak nevybočuje od ostatních animovaných filmů Petrova, tak po určité době Vám jeho styl připadá až klišovitý. Přesto je to určitě nadstandard. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama