Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Myslíš, že máš problémy se schůzkama...
Ethan Green nemá problém najít muže na randění nebo na jednu noc. Najít někoho, s kým by navázal trvalejší vztah a usadil se – to už je jiná. Má na výběr ze tří možností. Sexy teenager, atlet a nebo jeho ex-přítel, který právě chystá svatbu s někým jiným. Najde Ethan „Pana Pravého“, nebo je odsouzen k neustálému hledání, které jej staví do bláznivých situací. Neuvěřitelný život Ethana Greena je romantická a bláznivá komedie, natočená podle komiksového hitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když je člověk gay, je mu už 26 let a stále nemůže narazit na tu pravou ideální lásku, tak potom asi není divu, že má pocit, že život za moc nestojí a klade si otázky, kde je chyba a proč se mu ve vztazích nedaří. Ethan Green má ve vztazích docela zmatek a jeho hlavní problém zřejmě tkví v tom, že si neumí přiznat, že za rozpad většiny svých vztahů si vlastně může sám. Každopádně film je nádhernou vztahovou studií gay komunity a kromě toho se jedná i o docela vtipnou komedii, u které se dá solidně pobavit. Ale tedy hlavního hrdiny mi občas bylo i tak trochu líto, zvláště když se mu ty vztahy pořád rozpadaly a on nakonec skončil v komplexu důchodců, kde si pronajal byt, ale ta má lítost netrvala nijak dlouho, film totiž končí hodně pozitivně a tak to asi mělo být. Jako bláznivá komedie na nudný všední večer, kdy člověk neví, co si v tom domácím kině pustit, to docela potěšilo a svůj filmový výběr na dnešní večer hodnotím jako docela dobrý. Mladí sympatičtí herci pak už byli jen jakousi pomyslnou třešničkou na dortu, rozhodně bylo v tomto případě nač se dívat. Ovšem pokud se mám zamyslet nad hodnocením filmu, tak do nadprůměru bych film rozhodně neřadil, spíše je to takový solidní průměr, na který se dalo v pohodě podívat aniž bych se nudil, a tak nakonec uděluji tři hvězdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný život Ethana Greena jsem viděl hned po snímku Polibte nevěstu (2007), který se rovněž zabýval LGBT tematikou, přičemž oba filmy na mě zapůsobily stejně - tedy slabým a podprůměrným dojmem. Ethan Green byl o něco vtipnější (hlavně díky "tetičkám"), zato ale herci mnohem více přehrávali, což bylo nejspíš úmyslné, ale dosti otravné. Jinak příběhové šlo o klišé na druhou. Zkrátka film, který nenadchne, skoro i neurazí, ale existují o dost lepší zástupci podobného žánru. ()

depony 

všechny recenze uživatele

"Miluju" filmy, ve kterých se gay komunita ukazuje jako stoprocentně otevřená, promiskuitní a velmi často stupidní ... tady asi nejlepšími postavami byli "tetičky" a Ethanova matka, i když toho prostoru moc neměli. Osobně bych anotaci tohoto filmu upravil ... postava Ethana Greena se nechce vázat, problém je v něm, nikoli v jeho partnerech. Přesto tento film byl jeden z lepších ohledně gay tématiky. Je zajímavé, jak se tento žánr tlačí na filmový trh právě přes nešvary výše zmiňované ... a především v podobě bláznivých komedií. ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

závěrečných pět minut celý film dovedlo alespoň do romantického konce :/ ale jinak celý film stál za nic ... asi až na dvě hlášky a závěrečný polibek měl trochu grády. byl opravdický, žádné filmové naoko... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný život Ethana Greena je gay komedie. Moderně ztřeštěná a snaživě nevyzrálá v zobrazování stylové extravagance. Nebere se vážně a jediným jejím cílem je pobavení. Výstřední romantická pohádka má své povedenější úseky, ale natrvalo nemíní vystoupit ze schématu žánrového klišé. Žánr není mým oblíbeným druhem zábavy, ale ani svým provedením nikoho neurazí. Hlavní postavou netradiční pohádky je povrchní Ethan Green (energický Daniel Letterle) ve zběsilém běhu hledání sebe sama a opravdového životního štěstí. Pokušení jsou na každém kroku a odvracejí pozornost od správného směru, ale pohádce se nedá vzpírat natrvalo. Druhou hlavní postavou je seriózní Leo Worth (David Monahan), bývalý Ethanův přítel s odhodláním o konečné zdolání stínu minulosti. Důležitou postavou je uhlazený sportovec Kyle Underhill (sympatický Diego Serrano), počátek důvodu očistné cesty sebepoznání Ethana. Hlavní ženskou postavou je Charlotte (Shanola Hampton), Ethanova lesbická spolubydlící s uvolňujícím vyřešením bolestivého rozchodu. Výraznou postavou je bezprostřední mladík Punch Epstein (Dean Shelton) s nezatíženou hlavou budoucností a užívající si naplno zážitky přítomnosti. Komickou úlohu má páreček postarších provokativně výstředních gayů (Richard Riehle a Joel Brooks) s impulsem pro ztřeštěný chod gay komunity. Z dalších rolí: společensky angažovaný a upjatý Leův nastávající Chester Baer (Scott Atkinson), odměřená Ethanova matka Harper Green (Meredith Baxter), její svérázný spolubydlící Juarez (Ramon De Ocampo), či zmateně šílená realitní makléřka Sunny Deal (Rebecca Lowman). Je to nevážná komedie a někomu její moderní vedení představy svérázného humoru sedne mnohem přiléhavěji. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

I když mám filmy s touhle tématikou v oblibě, trapné eskapády Ethana Greena mě moc nebavily. A v některých místech mi přišly i dost odporné a nechutné. Homosexuálové s takovouto povahou budou mít problémy jako on a zcela jistě svým chováním budou ostatní odpuzovat. Dvě hvězdičky si ty dvě kníraté tetky ale zaslouží a konec taky. Škoda, že ten průběh nestál ani za psí štěk. Šlo k tomu dojít i jinou cestou. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Kdopak z vás si všiml, že když Ethan hledal svatební oznámení, dostala se do záběru i Proměna of Franze Kafky? :) ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Na tejto paródii som sa neskutočne bavil. Všetko bolo brané s extrémnou nadsádzkou, kombinovalo sa všetko so všetkým, ako v správnom gay filme tam bol kolotoč náhodných bizarných rande a "Sorry if we shocked you" "It's alright, I have HBO." ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mě film nijak neurazil, prostě jsem nic moc neočekával, ale zhlédl jsem v jednom kuse a bylo mi fajn, sympatický herec, vadili mi tam ti dva starci na chmelu ... 5555 ()

Hejsa 

všechny recenze uživatele

Ach jo, no blaznivá komedie to asi je, ale zároveň pěkná blbina:-). Pár velice vydařených skečů, ale jinak nic moc. Hlavní představitel je takový spíš dítě troubovitý, ale aspoň to za něj zachraňuje sympatický představitel jeho ex a zároveň hrdina závěrečného happyendu! V rámci žánru gay theme průměr ,mezi komediema bych šel s hodnocením níž. ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

Romantická a bláznivá komedie? Asi jsem se díval na úplně jiný film. Kýčovitá a nudná telenovela...??? Proč je tak málo filmů s gay tématikou kvalitních? ()

Mr.Shock 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná kravina... Naneštěstí poněkud akurátně vykresluje většinovou (vypatlanou) gay komunitu... (bez urážky, tím se nechci dotknout nikoho konkrétního, jen mi většina tohohle "filmu" přišla poněkud úsměvná) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 1/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Adolf47 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si u mě svojí kvalitou zasloužil nejvíce dvě hvězdičky, protože to byla vážně strašná hloupost o ničem. Pár rádoby vtipných scének, tetičky, které toho moc nepředvedli (to málo ovšem stálo za to, čekal jsem ale víc) a nelogická návaznost a účelovost jednotlivých scén téhle "romantické komedie" na víc nemá. Ovšem...vždycky říkám, že u filmu záleží nejen na jeho kvalitě, ale i na rozpoložení, v jakém se na něj díváte. A protože mi tato komedie v danou chvíli vyloženě sedla, získává navíc jednu hvězdičku. Podruhé bych se na ni už ale nepodíval. ()

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

a tak musí se ocenit gay tématika, tu moc lidí takhle do plnejch nevyprodukuje... klucí to taky zahráli poměrně věrohodně, opravdu to silně připomínalo gay komunitu :) což mě na tom překvapilo a bavilo. ()

Reklama

Reklama