Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ďalší návod na odplatu, alebo varovanie, že žiadna žena sa nezavesí na úspešného muža bez zámienky. Jennifer Aniston sa pre mňa prekvapujúco ocitla v nezvyčajnej úlohe, keď nehájila farby humoru, ale s plnou vážnosťou zápornej postavy zapadla do zamotaného príbehu. Dramatický dobré pôsobí hroziace zrútenie Charlesovho, rodinného života, ktorému však statočne a vytrvale odoláva a pod tlakom sa nie raz pohybuje na tenkom ľade. Nakoniec neunesie váhu vlastných chýb a konečne sa rozhýbe k akčnému zakončeniu. To, že Charles (Clive Owen) dostal možnosť chlapského vystupovania až v záver ma "okradlo" o lepší zážitok, takže 60%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je masér! Tedy, nemyslím zde, tady jen jen týpek, který si chce užít a těžce na to doplatí. Naštěstí, nebo možná pro některé je to naškodu, se vše odvíjí tak, jak divák očekává a co by bylo v danou chvíli nejvhodnější. Ano, dá se vytušit i onen zvrat, který zvýší obrátky napětí a s trochou nadhledu byl dobře zvládnut u samotný konec. Všichni aktéři odvedli svou práci na maximum a já se i díky nim nenudil. 70% ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Není mým zvykem dívat se na filmy proto, abych na nich hledal chyby nebo abych co nejdříve přišel na jejich pointu. Možná jsem jich viděl ještě málo, možná jsem hlupák, ale upřímně řečeno mně je opravdu líto diváků, kteří jsou natolik zkušení či chytří, že ani ne po půlhodině vědí, jak film skončí. Rád vždycky dám filmu šanci k tomu, aby mne zaujal - a pokud to dokáže, nepotřebuji pak mlátit hlavou do zdi jen proto, že v sobě obsahoval nějaké to klišé nebo že nebyl první svého druhu. Nehodlám odsuzovat názor Vás, kterým se Derailed nelíbil, vždyť je Váš - stejně jako tenhle je můj: Mě tento snímek bavil od začátku až do konce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěra je škaredá věc. Někdy se při ní může stát to, co se stane tady Owenovi a Anistonové a pak je o průser více než jenom zaděláno. Pointu tady řešit nebudu, jde mi o samotný film. Ten se mi jako takový moc líbil. Měl nápad, měl dostatečný objem násilí a jako boční zálohu přispěchal s výbornými herci, kde tím nejlepším byl záporák Vincent Cassel. Já ho jako herce nesnesu, možná právě také proto mi v tomhle filmu sedl i když jsem si v jeho roli kolikrát představoval i Karla Rodena, kterej by mi v ní sedl snad i víc. Nicméně ani Vincent tempo filmu nezpomalil a já celých 100 minut mohl žít v napětí, co se stane v následujících pěti minut. Závěrem film byl už více než jenom báchorka o nevěře, protože mi ukázal situaci s pravděpodobností tak velkou jako kdyby druhý den nad územím České Republiky padali sledi. I tak si ale film pozornost zaslouží. Má nápad, má energii a má v sobě tak akční průběh, že se mi celou dobu, co jsem ho sledoval, srdce nezastavilo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nelze si nevšimnout té zdejší olympiády, jejíž náplní je soutěžení v tom, kdo originálněji, vtipněji a štiplavěji popíše, kterak mu všechno bylo jasné už při pohledu do televizního programu, a kterak všechny zvraty zabily jinak výborné zpracování. Cítím z toho pokrytectví a alibismus, když někdo napíše něco ve stylu "kdo nemá nakoukáno tolik, co já, tomu se to asi bude líbit." Nechci nikomu přehnaně křivdit, ale taky bych dovedl sedět v křesle nad mísou buráků, slupky plivat pod gauč, usrkávat kolu a řvát na celý barák "jasně, to jsem čekal. No jo, to nemohlo bejt jinak. Há, já to věděl!" Já si plnými doušky užíval atmosféru, zpracování, které mě pohltilo, a v neposlední řadě skvěle různorodou hereckou sestavu, která dobře vypadala i hrála. Téma nevěry mi přineslo další návody, postřehy i varování, sto minut uběhlo jako voda v potoce a já nevidím sebemenší důvod, proč si výsledný pocit kazit vzpomínkami na to, co všechno jsem vítězoslavně uhádl a předpověděl. Pátá hvězdička je možná z trucu, ale na to jsou moji čtenáři již zvyklí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama