Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ, takže zase jednou jsem se nenechala zviklat zdejším hodnocením a dobře jsem udělala. Tedy - nechci to nikomu nutit, ale mám taky hodně nakoukáno, přesto mi prošpikování všelikými inspiračními zdroji nebránilo, si tenhle thriller fakt vychutnat. Rozjel se poměrně emancipovaně, přičemž stavěl především na výborném Cliveu Owenovi a půvabné "Rachel" - ti byli opravdu styloví. Možné rozuzlení, do kterého jsem se tentokrát - ! - trefila, mi naskočilo už za pár minut, ale napětí se přesto konalo! Jen jalovější závěr už vymyslet nemohli. Škoda HO veliká, ale i tak za 4*. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: kvůli obsazení (Melissa, Clive, Jennifer, Vincent) a žánru (krimi-thriller). Zpočátku je to dost drsný thriller, hlavně díky Vincentovi vše působí hodně opravdově, líbí se mi, že scény, kde se střílí jsou jiné než bývá zvykem - žáné vyjednávání, čekání, nesmrtelní hrdinové, ale bezprostřednost, režisér se s ničím nepáře. Příběh sází na překvapení, které se může a nemusí konat, záleží na představivosti diváka. Z mého pohledu bych mu vytknul dost ponurý náboj, málokdo by si to pustil s přítelkyní na dobrou noc. Na film jsem se díval ve 2 částech, po prvních 56 minutách jsem měl následující pocity: "Kvalitní obsazení, nadějné provedení, ale děj mě doslova nasral, není zrovna plný opitmismu. Znásilnění jsem stěží skousnul, vydržel do 56. min, zbytek snad někdy příště." ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na zajímavej románek. Vše ale nabralo jinej směr. Rozbitej obličej zřejmě nebude Owenovým největším problémem ..... . Děj filmu je prostý a ve skutečnosti je síla v jeho realističnosti. Aspoň se to tak z počátku zdá. Když přijde řada na dějové zvraty, nestačíte se divit. Díky nim to nabere ,,šťávu“. A taky díky tomu, že C.Owen, V.Cassel jsou v pohodě. J.Aniston je zase celkem ,,dobrá“ baba, takže ji jsem ochoten odpustit i ten stále stejnej ,,hereckej“ výraz. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

100 minut uteklo jako voda a já jsem nadmíru spokojen. Thriller založený na nečekaných zvratech a k mému překvapení i solidních výkonech. Zavání to sice trochu "béčkem" a i závěr je trochu typický pro podobné vyděračské filmy, ale napětí je tu dávkováno ve velkých porcích, díky čemuž jsem měl o zábavu postaráno. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je mi úpřimně líto mužů, kteří se dostanou do manželského vakua, přehlíženi svou ženou, zvlášť pokud mají nemocné dítě. Tady je jen krůček k osudové chybě ve jménu magické Změny. Kam nemůže ďábel, strčme ženu, taky nic nového. Nejlepší scéna filmu bylo hromadné vyřízení účtů v hotelovém pokoji, to je dost málo. Nemůžu si pomoct, ale Cliveovy role hledače, tápače a hodného hajzla, jsou už dost nudné a ohrané. Neumím si ho představit v komedii nebo v akčním filmu. Takže mě spíš zajímá School bus, jak daleko asi jezdí. Zřejmě daleko. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Lorenzo di Bonaventura čítal obsah knihy Jamesa Siegela počas vianočných sviatkov. Nemohol sa od nej odtrhnúť a hneď si ju predstavoval ako film. Keď zistil, že práva na sfilmovanie sú ešte voľné, hneď ich zakúpil. (ash99)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)

Reklama

Reklama