Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb solidní kus, který udělal z neznámé Kathleen Turner žádanou herečku. Cílevědomá a nelítostná žena boháče, která promyšleně využije svého milence-advokáta jako nástroj chladně vykalkulovaného zločinu, byla její průlomovou rolí. Celovečerně začínal i režisér Lawrence Kasdan, který natočil poměrně zdařilý kriminální thriller sázející na dusnou atmosféru, několik sexuálních scén a herecké duo Turner – Hurt; pozadu nezůstávají ani Richard Crenna a Ted Danson i tehdy neznámý Mickey Rourke. Netriviální příběh, horká letní noc, zpocená těla, netiché zvonkohry – věřte mi, stojí to za to. Žánrově nezběhlý divák si výsledek navíc užije o to víc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimithriller ve stilu neo noir žánru, který staví především na rafinovaném scénáři a pohledné tvářičce femme fatale Kathleen Turner. Má snad jedinou větší chybu, a tou je tempo, které místy připomíná šneka na vycházce. Nicméně Kathleen ve svém filmovém debutu opravdu vypadá jako ukázkový vamp a předznamenává tak obrovskou vlnu popularity, kterou v 80. letech získala ve Spojených státech i ve světě. Právě za ni a za poslední scénu snímku, která se vymyká obvyklým happyendům v hollywoodském stylu dávám 4. hvězdičku. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude až príliš bazírovať v noirovskej štylizácii a vykrádať Double Indemnity, tento mix je však veľmi vkusne namiešaný, takže to ani zďaleka nevyzerá ako nejaký povrchný neo-noirovský pastiš (tj. chvalabohu to nerežíroval DePalma). Atmosféra rozhorúčenej Floridy dokonalo rozpaľuje dychberúcu Kathleen Turner, dialógy sú rezké ako v klasikách hard-boiled literatúry a vedľajšie role sú fantasticky obsadené. Navyše mám rád noirovky s "happyendmi", takže prižmúrim oko nad tou lenivo vyrozprávanou záverečnou vysvetľovačkou, nad ktorou sa je lepšie hlbšie nezamýšľať. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako detektivka z oka Briana de Palmy. Trochu noir, trochu temná detektivka, trochu erotické drama. Kaithleen Turner je opět božská mrcha se sexy hlasem. Vamp potvora se svou rudou sukní a dokonale vyrýsovanou postavou. Potvora, která umí manipulovat a svým tělem donutí kohokoliv, aby jí byl po vůli. Prokletí v objetí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Koľko horúčavy v jednom filme. Ale tak je to správne, tak to má byť. Lawrence Kasdan, jeden z popredných hollywoodskych scenáristov 80. rokov 20. storočia (tykajúci si s archeológom Indianom Jonesom i vesmírnym pašerákom Hanom Solom) režijne debutoval zmyselným erotickým trilerom so solídnym Williamom Hurtom a ukážkovou femme fatale Kathleen Turner (ktorá nebola taká rozpálená snáď ani v majstrovskej Vojne Roseovcov). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama