Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

choze 

všechny recenze uživatele

Devadesátky otevřel Základní instinkt, osmdesátky Žár těla. Oba filmy zjevně čerpají ze starších zdrojů (noiru, Hitchcocka) a oba mají stejné schéma muže v osidlech femme fatale. V první třetině druhého jmenovaného Hurt jen vtipně balí a následně klátí sexy Turner a až poté se rozjíždí thriller, který až od půlky filmu nabere obrátky a je správně napínavý i paranoidní. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi důmyslně vystavěný thriller. Kathleen Turnerová si v ničem nezadá se Sharon Stone v Základním instinktu. Hraje mrchu tak vychytralou a bezcitnou, až z toho mrazí. Závěr filmu je vskutku "optimistický". Jako ze života :o) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dusný kriminální thriller, přejímající to nejlepší z klasických noirovek. Osudová femme fatale, mužský hrdina podléhající jejímu půvabu a dokonale promyšlený plán, jehož detaily jsou nám odhaleny až v samotném závěru. Jen ze začátku se film táhne jako smrad z dobře uleželých ponožek, postupně na sebe však nabaluje další a další vrstvy napětí, vydatně podpořené nervydrásajícím soundtrackem a skvělými hereckými výkony. Lawrence Kasdan svůj autorský snímek zrežíroval v tradici starých dobrých Chandlerovek, na někoho to bude film příliš zdlouhavý a na někoho příliš nenápaditý, podle mě tam ale všeho bylo tak akorát. 75% ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Mirne eroticky ladeny thriller jako delany na sobotni nocni vysilani TV NOVA - film bez deje a bohuzel i jindy vyborny Hurt tentokrat zustava sve povesti dluzen. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Až tak nízko?! Nedoceněný neonoir, kde všechno je a funguje, jak v tomto žánru má... Pokud se někomu zdá, že z K. Turnerové tu nevyzařuje erotické dusno, tak je asi frigidní. Dusno sálá i z výborné hudby Johna Barryho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Koľko horúčavy v jednom filme. Ale tak je to správne, tak to má byť. Lawrence Kasdan, jeden z popredných hollywoodskych scenáristov 80. rokov 20. storočia (tykajúci si s archeológom Indianom Jonesom i vesmírnym pašerákom Hanom Solom) režijne debutoval zmyselným erotickým trilerom so solídnym Williamom Hurtom a ukážkovou femme fatale Kathleen Turner (ktorá nebola taká rozpálená snáď ani v majstrovskej Vojne Roseovcov). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, všechno krásně jasné, průzračné, klasické a na pohodu. Přesto všechno jsem se nenudila ani moment a to já oceňuji především. William s Katleen byli senzační pár, škoda, že se někdy událostí dokáží změnit z minuty na minutu. Nahoře je napsané, že je to příběh plný sexu, tak to jsem brala opravdu s hodně velkou rezervou v dnešní době. ()

movie 

všechny recenze uživatele

BODY HEAT si vykládám jako příběh nenaplněné romance. Film, po kterém se mi špatně usínalo a špatně vstávalo. William Hurt (ve svoji druhé filmové roli) a Kathleen Turner (ve své první) naprosto vládnou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nede, tvůj malej kámoš tě jednou dostane do pěknýho průseru." Jsem moc malej frajer, netoužím po nekonečným majetku a ani netrpím únikem paměťových buněk do pohlavních žláz, takže nenechám žádnou "slabou" ženu, aby na mě tejden v kuse rajtovala. Proto si Matty musela najít Neda, aby mu udala rytmus při skoku na špek. Mě to erotický napětí mezi nimi celkem bavilo, ale přátelský kecy mezi advokátem, státním zástupcem a policajtem byly stejně nejlepší. Samozřejmě až po tanečním čísle státního zástupce Lowensteina, jehož optimistickej klid mě neustále utvrzoval v tom, že každej dobrej skutek musí být po zásluze potrestán. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmy noir jsou ty černobílé z čtyřicátých až padesátých let, ale Body Heat žánru ostudu určitě nedělá. Krásná kamera (zejména v noci), žhavá Barryho hudba i Kathleen Turner, snad jedině William Hurt nemusel mít ten trapný knírek. :o) Co je ještě důležitější, chybělo mi tu trochu víc rafinovanosti a překvapení - žánrově zběhlý divák tuší konec opravdu dlouho dopředu. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

"Any time you try a decent crime, you've got 50 ways you can fuck up. If you think of 25 of them, then you're a genius. And you ain't no genius." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimithriller ve stilu neo noir žánru, který staví především na rafinovaném scénáři a pohledné tvářičce femme fatale Kathleen Turner. Má snad jedinou větší chybu, a tou je tempo, které místy připomíná šneka na vycházce. Nicméně Kathleen ve svém filmovém debutu opravdu vypadá jako ukázkový vamp a předznamenává tak obrovskou vlnu popularity, kterou v 80. letech získala ve Spojených státech i ve světě. Právě za ni a za poslední scénu snímku, která se vymyká obvyklým happyendům v hollywoodském stylu dávám 4. hvězdičku. Celkový dojem: 70 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kathleen Turner femme fatale, svírá Hurtův genitál.. Pokřivené charaktery ve floridském parnu, předobraz ve Wilderově mistrovském noiru Double Indemnity a osvědčené žánrové postupy, kdy zpočátku sebevědomý muž putuje po ose milostné vzplanutí, zmanipulovaní, podezření a bolestné vystřízlivění (zjednodušeně bejk - vůl). Občas sice přepjaté (první erotický kontakt, po kterém se musel volat sklenář), ale sladký trumf zkaženosti napravuje výsledný dojem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb solidní kus, který udělal z neznámé Kathleen Turner žádanou herečku. Cílevědomá a nelítostná žena boháče, která promyšleně využije svého milence-advokáta jako nástroj chladně vykalkulovaného zločinu, byla její průlomovou rolí. Celovečerně začínal i režisér Lawrence Kasdan, který natočil poměrně zdařilý kriminální thriller sázející na dusnou atmosféru, několik sexuálních scén a herecké duo Turner – Hurt; pozadu nezůstávají ani Richard Crenna a Ted Danson i tehdy neznámý Mickey Rourke. Netriviální příběh, horká letní noc, zpocená těla, netiché zvonkohry – věřte mi, stojí to za to. Žánrově nezběhlý divák si výsledek navíc užije o to víc. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach skvelý thriller, ktorý má so Základným inštinktom spoločného až prekvapivo dosť. V dobe svojho vzniku bol iste provokatívnejší, no dnes už tie "erotické" scény pôsobia trochu nevinne a na mnohých iste aj neúčinne. Asi málokto by sa dal zlákať spotenou "buchtou" v 40 stupňovej horúčave, no na tento thriller stojí sa pokus. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film skvěle vystihuje titul "Základní instinkt pro 80. léta." Netušil jsem jak blízko pravdě tohle tvrzení je. William Hurt se nechá pobláznit Kathleen Turner, aby se jeho život obrátil vzhůru nohama. Nakonec se mu smyčka kolem krku začíná s blížícím se koncem utahovat čím dál víc a on chudák nebude vědět jak z toho ven. Příliš jsem nečekal, o to více jsem si pošmáknul. 80% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborný neo noir s patřičně stylovým koncem, který ale bohužel není gradován tak, abych mohl dát plný počet. Ale jinak jsem žár cítil i v sobě a jsem rád, že jsem takovou femme fatale, jakou Kathleen Turnerová je, zatím nepotkal. _ Mickey Rourke potěší :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ta 80. léta jsou z toho velmi silně cítit, což ovšem nepíšu jako mínus. Na svoji dobu poměrně odvážný počin, co se zobrazení nahoty/sexuality týče. Příběh o femme fatale fungoval tehdy a zajisté by měl co říci i dnes. ()

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama