Reklama

Reklama

Death Ship

Trailer

Obsahy(1)

Zlověstný přízrak nacistické válečné lodi křižuje oceán a útočí na jiné lodě. Skupinka trosečníků z jí potopeného zaoceánského parníku na ní najde útočiště, ale brzy zjišťuje, že bezpečnější by byli ve sprše v Batesově motelu. Loď totiž žije svým vlastním životem, je plná mrtvol umučených lidí a lační po další krvi... Béčkový ghost ship horor z počátku 80. let s Georgem Kennedym a Richardem Crennou. (choze)

(více)

Recenze (52)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kapitán Ashland se ve své hodnosti loučí s výletní lodí, které velel 20 let. Během oslavy se objeví neznámá loď, co do ní úmyslně narazí. Čekal jsem efektnější potopení. Voda se do strojovny hrnula pěkně, leč samotná loď šla ke dnu jako hozená dlažka. Zachrání se skupinka (jak se ti nahatí milenci stačili obléci a ještě opustit loď, netuším) na člunu. Později vyloví z vody kapitána. A co čert nechtěl, nakonec narazí na loď smrti (nebo vraždící loď?). Každopádně vylézt na Bludného Holanďana made in Germany z 2. sv. války nebylo chytré. Více než Loď duchů to připomíná Virus (1999), jen temná energie nevyrábí roboty ani kyborgy. Stačí jí zmocnit se kpt. Ashlanda (charismatický G. Kennedy) a osud přeživších je zpečetěn. Neustále bloudění temnými chodbami, jako by se trosečníci potáceli v útrobách Nostromo, stroje šlapající jako hodinky, krvavá sprcha, zákeřné bonbony a zlaté zuby. Škoda, že účtování s posádkou nebylo zábavnější, v závěru jsem očekával torpédo. Ale atmosféra solidní, místy velmi napínavé, strašidelná hudba. 3.5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ staršího hororu, u něhož bych se vůbec nezlobil, kdyby dnes někdo natočil remake. Ta opuštěná loď měla takový potenciál!!! Věčná škoda scénáře, který si s ní evidentně nevěděl příliš rady. Už zpočátku je děj takový mírně naivní, po přesunu na palubu té sympatické kocábky kvalita prudce stoupne (dokud scenárista nevyplejtval těch pár nápadů, co s lodí samotnou měl), se začátkem zápletky o pošahaném kapiánovi jsem se pak však již smířil s tím, že se film zhoupl do nezvládnuté taškařice, na níž se dá koukat, ale je zbytečné si ji pamatovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„O loď sa príliš nestarajú. Ktovie, z akej krajiny sú.“ – „Z Nemecka.“ Bojím sa mora a fascinujú ma záhady Bludných Holanďanov (mysteriózne lode bez posádky, plaviace sa svetovými oceánmi, vynárajúce sa z hmly – a následne sa do nej znova noriace a miznúce v nej na ďalších 40 rokov). No toto malo len dobrý námet, nie scenár. Príbeh bol zmätený, chaotický, od určitej chvíle pozostával už len z nudného behanie temnými chodbami a prekvapivo tomu veľa nedali ani Richard Crenna (RAMBO) a George Kennedy (FRAJER LUKE). Zo začiatku to ešte malo hrsť atmosféry, ale tá čoskoro zmizla pod nánosom nezaujímavostí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Loď je pěkná a strašidelná, ale to je tak asi všechno, co na tom stojí za řeč. Lekačky žádný, smrti až trapně jednoduchý, občas mi přišlo, že postavy snad chcípnout chtěj a radši moc nebojujou, aby to náhodou nepřekazili a navíc ten nacistickej podtext je celkem zbytečnej, ostatně jako celej film ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nadšení ostatních hodnotících bohužel nesdílím, vidím jen průměrný ghost ship horor se slušnou atmosférou vyčarovanou dobrou kamerou, tísnivou hudbou a titulní lodí, kterou se rozléhá hlášení v němčině, hlavně na začátku filmu. Pak už můj zájem klesal a jen jedinkrát trochu povyskočil při napínavém dialogu posedlého George Kennedyho s Richardem Crennou na lodním můstku. Upnul jsem se na konec, ale ten byl také zklamáním, protože neposkytnul žádné vysvětlení k tomu všemu, tedy nebylo-li poskytnuto v rámci těch německých hlášení, pak se omlouvám, neumím tak dobře německy. Postavy se navíc chovaly těžce nelogicky, aspoň já - kdyby mě po lodi pronásledoval šílenec s puškou - bych neskákal do moře a nedělal mu tak snadný terč. 50%. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Výborný horror, veľa som od neho nečakal, ale prekvapil. Ja som mal zase tú výhodu,že som si ho pozrel v noci. Aj keď som sa nebál, film má svojskú atmosféru a fakt dobrý hudobný podklad. Takže doporučujem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dnes už tento snímok nijak nevystraší, no je položený na dostatočne solídnych základoch nato, aby bol spracovaný remake, ktorý by ho plnohodnotne nahradil. Mne osobne sa páči samotný nápad, ale aj spôsob, akým sa veci “dejú”. Žiadne vsázka na lacné, vizuálne triky, čo by malo v dnešnej dobe už vyčariť skôr úsmev na tvári, než hororovo pohoršiť. Skrátka, ide o príbeh lode, kde sa deju zlé veci, nič viac nič menej .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pohrdají slabostí! Jen silní dostanou šanci utkat se s temnou minulostí. Nacistická loď brázdí oceány – a přímo vybízí… pojď a uvěř!! Vražedná atmosféra, které však chybí ucelenější obraz, na téměř realisticky děsivém poslu záhuby. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tuctová hororová nuda s několika mála světlejšími místy, jejíž tvůrce si libuje v bezúčelných zpomalovačkách a cukačkách. Atmosféru Death Ship má, děsivá ovšem není. Možná i proto, že veškeré strašidelné scény jsou buď zbytečně protahované, nebo absolutně nevypointované. Strašidelnou lodičku by neměl dostávat do ruk někdo, kdo si s ní neumí hrát. Vznikne maximálně tak bezradný horor s absencí jakéhokoliv tvůrčího nadšení a vůbec čehokoliv, co by diváka výrazněji uspokojilo. Podobný, jako je tenhle. 3/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se zajímal o opuštěná místa, zvaláště o ta odkud museli lidé z neznámých příčin rychle odejít. S guste jsem tedy sáhl po tomto hororu. Jednak mám australácké záležitosti velmi v oblibě a pak záhadná opuštěná loď na moři... Ve filmu se posléze ukázalo, že jde navíc o nacistickou loď a tak jsem od toho čekal celkem dost. Možná ale až moc. Bylo to jen béčko z osmdesátek. Dnes strašlivě nestrašidelné amísty až srandovní... Přesto mne zaujmul chlaďák, tam to bylo docela zajímavé. Pokud by se mně někdo zeptal, zda film doporučuji tak bych řekl spíše ne. Tohle může bavit snad jen skalní příznivce hororu a historičtějších filmů věnujících se tomuto žánru. Dávám za dva bonbóny ze sklenice z kajuty posádky. * * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sháněl poměrně dlouho, protože na Ebayi je to drahý jak kráva. A na internetu to je většinou mrtvé. Nakonec se mi to podařilo sehnat a nebylo to špatné. Pravdou je že jsem čekal možná trochu krve, která se nakonec nekonala. Ale duchařina je to slušná. Sice dneska nevyděsí ale ta loď byla celkem povedená a dokázala nahnat husinu. Film celkem slušně ubíhá a moc nenudí. Postavy jsou poměrně klišovité hlavně Kennedyho postava je neuvěřitelně nudná a stupidní. A chování postav je totálně dementní, hlavně když se topí na začátku jeden chlap tak oni jen čumí. Je to béčko pro mě průměrné ale koukatelné. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Místo Bludného Holanďana brázdí vody Atlantiku Opuštěný nácek.  Prázdná, děsivá a živoucí loď , která potápí jiné. Když potopí zaoceánský parník, pár trosečníků, včetně kapitána a prvního důstojníka, se dostane na její palubu a peklo pomalu otevírá své brány... Malý béčkový horor se slušnou psychedelicky děsivou atmosférou opuštěné rezivějící lodi, jejíž jediný vlastní útok a la Nezvratný osud byl mnohem lepší než později ty zprostředkované skrze šílenství páně kapitána. Kdo přežije a kdo ne je divákovi jasné hned od začátku a výplňková úmrtí mohla být krvavější a stejně jako kolega darkrobyk jsem v závěru očekával destrukci.  Na katastrofické scény ale evidentně nebyly peníze , což jasně ukázal už začátek se srážkou obou lodí prostý právě té srážky samotné. Dva lodní šroubky vypadly.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelná story od prvních minut, u níž bych řekl, že byla natočená někdy v 60. letech, ale ne v 80.! Tak levný vzhled to má, tak jalové jsou dialogy a lekačky. Vždyť v tom roce byla natočena i Mlha, The Shining, The Changeling. Myslím, že z tématu šlo vytěžit daleko víc. Vadí mi samozřejmě i nelogičnosti - pokud loď baží po krvi, proč je nechává všechny tak dlouho naživu? A na druhé straně - když někoho uškrtím, nekrvácí. Paradox toho, co vlastně ta loď chce. A nevěřím, že nešlo urvat kotvu natrvalo, narvat do strojovny do pístu nějaký francouzák, podpálit kormidlo, odstříhat lana u háků, prostě cokoliv, aby se ti lidi nějak proti lodi bránili. Za mne nevyužitý potenciál, nijak napínavé to ani nebylo, a protože jsou to osmdesátky, bylo jasné, že minimálně děti přežijí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si – britský horůrek točící se okolo „lodi duchů“ s příchutí kanadské spolupráce nemusí být vůbec špatný, zvláště když v něm hraje dvojice Crenna – Kennedy. Jenže brzy jsem pochopil, že tenhle kousek si do svého TOPU určitě nepřidám. Mám rád filmy točící se okolo tohoto tématu, ale tento patří k těm horším. Již samotný začátek ve mně začal budit zděšení, zda snad nepůjde o odpad. Nepříliš zdařilý start (to byla vážně nuda) se nezlepšoval ani po nárazu lodi. Očekával jsem nějaké vyvedené scénky, kdy pasažéři začnou umírat na nejrůznější způsoby (no zas takovou promakanost jako v Titaniku ne!) a ono nic. Když už se konečně přesuneme na německou loď a ta začne úřadovat, zas mi chyběla pořádná atmosféra. Ty rádoby lekačky a natahování úmrtí jednotlivých postav mi náladu rozhodně nezlepšili. Teprve poslední půlhodinka ukojila moje potřeby, abych začal i o nějaké té procentuální odměně uvažovat. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, kde jsou ty doby, kdy stačila trocha krve ze sprchy. Na podobných filmech jsem vlastně vyrostl. Divím se, že jsem na to nenarazil ve videopůjčovně. Příběh celkově nic moc, prakticky se nedozvíme vůbec nic, je to jaksi nedořečené, neukončené, ale občas si to pohrává s docela dobrou atmosférou, střihače políbí můza a některé scény jsou fajn. 2,5* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jo, tohle můžu. Ze začátku si říkám: "A do prdele, horor o zabijácké lodi, to bude nudle..." A ono ne. Téměř hned od začátku se rozjede nemilosrdná likvidace všeho co se na lodi hýbe. Tedy, ono ze začátku jsou to spíše nehody, ale jak na přehrávači postupně začínají přibývat minuty, tak je hutnější a hutnější s pár skoro bych až řekl excelentními scénami (sprcha, mrazák, síť). Navíc, záběry na plující loď za doprovodu mrazivé hudby jsou... mrazivé. Richard Crenna (alias pro mě navždy Trautman) tady nějak moc nevyniká, kdo ale dle mého vyniká je George Kennedy (přiznám se že jsem si myslel že už je pod drnem a koukám že ne), jeho role pošahaného kapitána se mi moc líbila. Hitlerovy vsuvky jsou působivé, stejně jako scéna v kinosále. Ono... má to takovou zvláštní kompozici barev, prakticky celý film jede v barvách podobných, všude rez a hlavně červená, či spíš tmavě rudá, navíc je to tak trochu tlumené a tmavé, čímž hodně vyniknou scény s krví. Navíc to ozvučení, stále něco vrže, klepe, ach. Fakt pecka, můžu doporučit, čím dál jsem ve filmu byl, tím více se mi otevírala huba. Ale! Konec mohl být lepší. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Střihová sekvence těsně před srážkou byla povedená, srážka samotná však není vidět. Záchrana tonoucích a to jak se dostanou na tu malou loďku je taky neviditelné - pro diváka to asi není podstatná věc. CITÁT - Nezapomeňte kapitána......... Asi okolo 25 minuty je jeden z trosečníků, který se dostanou na neznámou loď, zachycen za nohu, konkrétně za kotník, ocelovým lanem. Pak je vytáhnut ( stále za ten kotník ) až k vrcholu jeřábu a posléze bude vhozen do moře. Ještě před shozením je jasně vidět, že už není držen za kotník, ale má cosi jako bezpečnostní pás omotaný kolem těla. A vůbec mě štve to, že nevím proč se vůbec zachránila tahle skupina v čele s celou rodinou, nikdo nepřišel k úhoně a já jim teď nemám důvod fandit. Loď sama o sobě je proti sobě. Nejdříve se snaží kapitána zabít, ale později na něj promlouvá a láká ho, aby se stal jejím novým kapitánem. Film vyvolává spoustu otázek, má hrozný hudební i zvukový doprovod, špatné triky a vcelku je docela nudný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stará lodná rachotina, žijúca svojím vlastným, démonickým životom, v lacnom béčku, ktorý sa neštíti prebrať zopár záberov z iných filmov, napr. THE LAST VOYAGE alebo KING KONG 1976 ( záber na radar, to je už asi fakt núdza ). Zopár dobrých nápadov je tu udupaných v amatérskej, chaotickej a nevyrovnanej réžii. Vlastne aj súhlasím s J*A*S*M, že by snímok nebolo zlé natočiť pre dnešné publikum, aj keď s podobným námetom operoval aj vynikajúci GHOST SHIP z roku 2002. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Pro horory odehrávající se na lodích mám slabost. Samo přostředí má obrovskej potenciál a pomoc tu není na dosah. Viděl jsem 3 horory podobného ražení a ani jeden nezklamal. Tenhle vidím ve svých očích na stejný úrovni jako Triangle, ale doba vzniku je znát. Postavy jsou ok, narozdíl od dněšních hororů tam nejsou zapotřebí dementní náctiletí, aby bylo koho zabíjet, ale o tom tenhle film celkově není. Já jsem dostal všechno co jsem od toho čekal a komu se líbil Ghost Ship nejspíš taky nesáhne vedle =). ()

Reklama

Reklama