Reklama

Reklama

Recenze (9)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená duchařina z prokletého domu. Musím oponovat jednomu zdejšímu komentáři, který tvrdí, že hororů o strašidelných domech příliš není. Vždyť je jich jak nas*áno. Vlastně se mi zdá, že haunted house je jedno z vůbec nejčetnějších hororových prostředí. Tento kousek z konce sedmdesátých let je takovým poměrně typickým příkladem, kdy parta hrdinů do zlého baráku přijede, barák je v sobě uvězní a začnou se dít věci. Nic, co by již někdy člověk neviděl v zapamatováníhodnějším podání, ale bez problémů zhlédnutelné. Konec fajn. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o strašidelných domech slušný pruměr, který nezaujme ani příběhem (pár si koupí staré sídlo, pozve si tam pár kamarádu, v sídle straší...) ani zpracováním a hereckými výkony, ale který zároveň nijak výrazně nenudí. Jsem rád, že jsem film při své honbě za prokletými domy ve filmovém horroru viděl, ale opáčko už si nikdy nedám. Mimochodem závěr je opravdu hodně bizarní. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jsem volný! Jsem volný! Uááá!- Psycholog doktor C. J. Arnold s ženou Caroline, lékařkou, koupí po léta opuštěný rozsáhlý dům, aby zde zřídili léčebnu pro narkomany. Dům je opředen tajemnými legendami, ale C. J. je namyšlený pragmatik a ateista, co s tím nemá problém. Jeho žena má ale od počátku vidiny a cítí, že s domem není něco v pořádku. Až když ale dorazí parta pomocníků, sejde C. J. do sklepních prostor domu, kde nevědomky uvolní zlé síly. Dům se zapečetí a začne likvidovat jednoho po druhém. Filmů o strašidelných domech jsem viděl hodně a většina staví jen na práskání dveří, padajícím nádobí a vodě tekoucí po stěnách. Tohle je mnohem lepší kousek, kdy ďábelské síly dokážou házet lidmi, vypustit smrtící plameny, donutit k uříznutí ruky či strhat šaty z nebohé dívky. Noční bouře, blesky a burácení hromů a k tomu temná hudba s ječícími smyčci vytvářejí tu pravou atmosféru. Většina speciálních efektů je úsporných, ale o to více působících realisticky. Závěr je pekelný. Ocení, jako u řady podobných snímků, zejména příznivci postarších hororů. 3,5* p.s. přibližně v čase 46:33 se v zrcadle šatní skříně objeví na zlomek okamžiku záhadný muž... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Malý chudobný braček klasických hororov o domoch v ktorých straší sa nemôže kvalitou rovnať veľkorozpočtovým projektom s nápadom, keďže mu niekto spod nosa ukradol desiatu v podobe finančnej zábezpeky. Sociálny rozvoj je tak limitovaný aktuálnymi možnosťami, ktoré nedovoľujú previesť jednoduchú myšlienku vychádzajúcu z domáceho boja medzi dobrom a zlom v izolovanom prostredí, z ktorého niet úniku na obstojnú filmovú úroveň. Doslova až pubertálna metafora označená jednoducho ako THE EVIL je preto nútená sa vyhnúť komplikovaným špeciálnym efektom a gore záberom (ak opomenieme scénu s ručnou pílou), aby ušetrila na produkcii. Atmosféru budovanú prevažne z izolovaného prostredia starej, pavučinou opradenej pevnosti sa za skromných 30 dní nakrúcania nepodarilo zhutniť do takej podoby, aby jej esencia vo výslednom zostrihu dokázala vzbudiť pocit strachu či beznádeje. Príbeh o boji za prežitie aspoň do nadchádzajúceho úsvitu je zapríčinený zlým rozhodnutím o kúpe starého zámku za výhodnú cenu C.J. Arnoldom (hrá Richard Crenna). V tom čase pri podaní rúk so sprostredkovateľom a vidine dobrej investície si ale neuvedomuje, že kupuje mačku vo vreci (resp. Satana v pivnici). Pre dobrovoľnú skupinku študentov, kolegov či známych brigádnikov ochotných pomôcť s rekonštrukciou sa pracovná náplň končí skôr ako niekto vôbec stihne otvoriť prvé pivo prípadne odložiť si nohavice. Nie, tentoraz na laškovanie nie je čas! Zlo sa prebúdza. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hororů o staršidelných domech moc není a každý zdařilý je relikvíí a to je i v připadě Zlu. Příběh je jednoduchý a postupuje,tak jak se od něj očekává,u mě hodně zapracovala kamera,prostě dobře snímano. Jen konec s hroutícím domem mohl být přece jenom lepší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od The Evil(neboli House of Evil) jsem čekal mnoho, už od dob co jsem shlédl trailer(v "dokumentu" 42nd street forever), a film splnil má očekávání, bál jsem se že se mi to nebude líbit jako třeba Legend of the Hell house ale nakonec se mé očekávání naplnila. Film sice vůbec ničím nevyniká, příběh je jalovej. Ale film dokáže udržet do konce efekty byly povedené, atmosféra vynikající a pár strašecích scén mě trochu rozladilo(třeba nazačátku jsem se lekl, když pilíř otočil hlavu), a navíc Richard Crenna. No jsem spokojen, jen škoda že takovýhle filmů se zas nějak moc extrémně netočilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na nič sa nehrajúca hororová fantasy ( určite tam trošku z toho žánru kvapká ), bez zbytočne dlhej expozície a z dobrými strašidelnými sekvenciami. Naviac už dlho som nevidel žánrovku s tak sympatickým hereckým obsadením. Som spokojný ako tu väčšina a môžem aj s kľudom zopakovať, že v žánri o spooky nehnuteľnostiach ide o nadpriemer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „The Evil“ je příjemnou ukázkou toho, co si představíte pod žánrem „strašidelný dům“. A navíc nevyznívá vůbec hloupě, skutečně si u toho říkáte, že to je horor není zde zbytečný humor, který se do některých podobných filmů může vkrádat. Herci byli dobře vybráni, ale jsou to především jednotlivé děsivé epizody, jež stojí za pozornost. Ty a pak také samotné finále. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

The Evil je vcelku průměrný horor, který však doplácí na svůj věk. Napětí, které v něm kdysi jistě bylo, se z něj pro dnešního diváka bohužel trochu vytrácí. Už proto nedám víc jak 3*, protože existují i věkovité horory, které mrazí dodnes (v téhle souvislosti obvykle uvádím o rok mladšího Aliena, který je dechberoucí stejně jako v době svého vzniku - i když chápu, že tady je to trochu žánrově jinde). Ještě ovšem dodám, že některé z postav bych s trochou nadsázky nejraději zabil sám. Pro mě osobně je The Evil jednorázová záležitost. ()

Reklama

Reklama